Yamaha FZR SVHO®

Yamaha FZR SVHO®

Putere excepţională. Greutate mai mică. Distracţie maximă.

FZR, alături de sora sa, FZS, este cel mai rapid model de WaveRunner şi este alegerea campionilor pentru performanţe maxime cu un singur pilot, dar asigură senzaţii intense şi pentru doi.

Noul nostru material revoluţionar NanoXcel2® din care sunt construite carenele este mai solid ca niciodată, dar are o greutate cu 16 Kg (35 lbs) mai mică decât greutatea modelului anterior. Ce credeţi că obţinem când combinăm aceste caracteristici cu o versiune supraalimentată a celui mai mare motor disponibil în domeniu? Distracţie pură!

Alături de noua pompă cu 8 vane de 160 mm, cele mai recente extensii de bobinaj şi un design nou al grilei şi scutului, FZR oferă şi o manevrabilitate desăvârşită. Sistemul unic, telescopic, de direcţie înseamnă că puteţi trece fără efort de la o poziţie de pilotare aplecată în faţă la una verticală.

Detalii

 • Motor DOHC supraalimentat, de 1812 cm3, în 4 timpi, cu 4 cilindri
 • Pompă de mare putere de 160 mm cu 8 lamele culisante şi elice cu 3 pale
 • Cocă şi punte NanoXcel2® extrem de uşoare şi foarte robuste
 • Sistem de asietă cu schimbare rapidă (Q.S.T.S.)®
 • Primul sistem de securitate la distanţă din domeniu, cu Low-RPM Mode™
 • Marşarier confortabil cu sistem de control al tracţiunii
 • Şa confortabilă, cu design sportiv, în formă de pernă
 • Direcţie telescopică unică, cu 3 poziţii
 • Rezervor de 70 de litri pentru autonomie extinsă
 • Ceasuri din cockpit similare modelelor de curse şi parasolar elegant
 • Platformă de îmbarcare şi treaptă de reîmbarcare
 • Torpedo, suporturi pentru două pahare şi compartiment de depozitare etanş

Imagini

Caracteristici

Motorul supraalimentat de putere mare Super Vortex, de 1812 cc

Motorul supraalimentat de putere mare Super Vortex, de 1812 cc

Acest motor, cu noua pompă de 160 mm cu 8 vane oferă o putere excepţională. Sistemul EFI creşte performanţele şi reduce consumul de combustibil, iar pistoanele de înaltă performanţă şi sistemele de ultimă generaţie de transfer al uleiului şi răcire a aerului asigură o fiabilitate desăvârşită. În cele din urmă, designul grilelor prizelor de aer şi al scutului completează peisajul.

NanoXcel2®. Putere maximă - greutate minimă

NanoXcel2®. Putere maximă - greutate minimă

Materializată cu ajutorul tehnologiei unice a materialelor de la Yamaha, NanoXcel2® are o greutate incredibilă, fiind cu 18% mai uşoară decât modelul original revoluţionar, NanoXcel® - totuşi, la fel de rigidă şi robustă. Astfel, greutatea cocii modelului FZR este redusă cu 16 Kg/35 lbs pentru a oferi performanţe sportive desăvârşite, o acceleraţia mai rapidă, o viteză maximă crescură şi o economie de consum mai mare.

Design al şeii inspirat de modelele de curse

Design al şeii inspirat de modelele de curse

Şaua cu design şi contur ergonomice, textură fină şi design în mai multe culori are ca rezultat un standard excepţional de confort şi o puternică senzaţie de siguranţă. Forma sportivă, de pernă, asigură, de asemenea, un nivel suplimentar de susţinere, în special în timpul curselor aventuroase în condiţii maritime extreme, pe care ştim că piloţii noştri le apreciază atât de mult.

Sistem unic, telescopic, de reglare a coloanei de direcţie

Sistem unic, telescopic, de reglare a coloanei de direcţie

Exclusiv pe modelele FZR şi FZS, această tehnologie promovează abordarea dinamică a firmei Yamaha asupra condusului sportiv. Coloana de direcţie telescopică cu 3 poziţii permite ajustarea rapidă a poziţiei de condus. Adoptaţi poziţia clasică aplecat înainte sau ridicaţi-vă în picioare pentru a beneficia de confort în ape agitate. Trecerea naturală între cele două poziţii este uşoară şi instinctivă.

Sistem de asietă cu schimbare rapidă (Q.S.T.S.)®

Sistem de asietă cu schimbare rapidă (Q.S.T.S.)®

Mânerul turnabil confortabil şi extrem de sensibil oferă un control treptat şi uşor asupra celor 5 poziţii de asietă cu o amplitudine de 24º. Unic pentru Yamaha, incredibilul sistem Q.S.T.S.® ajută pilotul să viteze mai strâns, menţinându-şi în acelaşi timp stabilitatea şi echilibrul când accelerează, permiţând schimbarea aproape instantanee a poziţiei şi asietei.

Marşarier cu sistem de control al tracţiunii

Marşarier cu sistem de control al tracţiunii

Această caracteristică avansată şi inovatoare facilitează efectuarea unor manevre line, sigure şi profesioniste în timpul lansării şi al andocării sau alinierii cu altă ambarcaţiune. De asemenea, vă permite să descărcaţi ambarcaţiunea cu spatele de pe o remorcă sau să ieşiţi din locurile înguste, unde este greu de întors!

Cockpit similar modelelor de curse şi oglinzi noi cu aspect zvelt

Cockpit similar modelelor de curse şi oglinzi noi cu aspect zvelt

În plus faţă de stilul culorile şi grafica impunătoare, FZR este echipat cu un parasolar elegant, practic, cu finisaje texturate din fibră de carbon. În cockpit există două indicatoare analogice mari, cu accente în culoarea roşu, care subliniază spiritul sportiv şi caracterul deosebit al noului FZR şi asigură o imagine clară asupra vitezei şi turaţiei dintr-o singură privire rapidă.

Spaţii de depozitare de 80 de litri, cu torpedo de mari dimensiuni şi suporturi pentru pahare

Spaţii de depozitare de 80 de litri, cu torpedo de mari dimensiuni şi suporturi pentru pahare

Suficient spaţiu pentru un schimb de haine, pentru măşti, tuburi de respirat şi labe de înot, lucruri de care veţi avea nevoie în timpul călătoriilor. Torpedoul este un loc practic pentru păstrarea obiectelor personale mici şi are şi un suport de pahar integrat. Şi pentru că vorbim despre confort, noile covoraşe Hydro-turf în două tonuri de culoare asigură confortul picioarelor.

Specificatii Tehnice

Motor

Tip motor

4-supape, 4-cilindri, 4 timpi, Super Vortex High Output, DOHC

Compresor de supraalimentare

Da (cu schimbător de căldură)

Capacitate cilindrică

1.812cc

Alezaj X Cursă

86 mm x 78 mm

Compresie

8,5 : 1

Sistem de răcire

Răcire cu apă

Tip pompă

160 mm Axial Flow

Combustibil

Unleaded premium Gasoline

Sistemul de alimentare cu combustibil

Injecţie electronică de benzină

Capacitate rezervor combustibil

70 Litri

Sistem de ungere

Carter umed

Capacitate ulei

5,3 Litri

Dimensiuni

Lungime

3,37 m

Lăţime

1,23 m

Înălţime

1,16 m

Greutate fără sarcină (kg)

359

Caracteristici

Capacitate de depozitare

80,6 Litri

Capacitate persoane

1-2 persoane

Video

Comentarii