Yamaha XT660Z Tenere

  • Yamaha XT660Z Tenere
  • Yamaha XT660Z Tenere

Pret
model fara ABS: 7.500 €
model cu ABS: 8.200 €

Pregătiţi-vă pentru aventură cu XT660Z Ténéré – o motocicletă robustă, funcţională şi concepută cu dublu scop. Vă va conduce oriunde doriţi – de pe străzile şi autostrăzile Europei la praful şi stâncile Africii profunde.
În centrul acestui robust explorator de teren se află motorul monocilindric SOHC, în 4 timpi, cu 4 supape, răcit cu lichid, care, producând o putere suficientă într-o plajă largă de rotaţii pe minut, vă permite să depăşiţi orice situaţie.
În timp ce rezervorul ei de 23 de litri vă conferă o largă autonomie, noul ei desen pentru 2011 atrage privirile. O şa dublă, confortabilă, coborâtă, botul caroseriei în stil rally-raid, aerodinamic şi parbrizul înalt preiau greul în călătoriile lungi.

Unii spun că vremea aventurii a trecut – în definitiv, lumea abia a fost descoperită şi cartografiată. Dar dumneavoastră aţi descoperit-o ? Aceasta este ideea din spatele gamei motocicletelor aventuriere Yamaha, motociclete care vă poartă în călătorii de neuitat. Motociclete care vă duc în locuri despre care nici nu aţi ştiut că există. Motociclete care continuă să ruleze şi când se termină asfaltul.

Legendarele noastre motociclete destinate aventurii au fost create pentru cele mai tari experienţe, doar dumneavoastră, motocicleta şi orizontul strălucitor.

Motocicletele Yamaha destinate aventurii: de la polivalentele rezistente la motocicletele enduro radicale. Porniţi şi descoperiţi lumea. Pentru dumneavoastră.

Imagini

Caracteristici

Motor puternic, performant

În inima acestui rezistent explorator intercontinental se află un motor SOHC, monocilindric, cu 4 supape, în 4 timpi, răcit cu lichid care furnizează putere suficientă într-o plajă larga de rotaţii pe minut. Puteţi porni în căutarea marilor aventuri pentru că motorul vă permite să depăşiţi aproape fiecare situaţie de pilotare.

Înfruntaţi cele mai dificile provocări

Acest vehicul aventuros şi-a câştigat statutul legendar într-una dintre cele mai dure curse de pe planetă – cel mai faimos şi mai istovitor raliu: Paris-Dakar. Motocicleta posedă întreaga putere şi stabilitate necesare pentru a încinge cât e ziua de lungă şi rezistenţa cerută de adevăraţii exploratori pe două roţi.

O motocicletă polivalentă excelentă

Este o motocicletă polivalentă, beneficiind de un cuplu uşor manevrabil, o suspensie de cursă lungă, braţ oscilant din aluminiu (pentru a reduce greutatea şi a îmbunătăţi manevrabilitatea) şi de o greutate redusă, de 206 kg pentru o călătorie optimă, indiferent dacă rulaţi pe asfalt sau exploraţi terenul.

Evadaţi spre locuri îndepărtate

Echipat cu un rezervor de 23 de litri, acest vehicul furnizează o excelentă autonomie. Cu şaua dublă ultraconfortabilă, botul caroseriei aerodinamic, în stil rally-raid şi parbrizul înalt, motocicleta va prelua greul în călătoriile dumneavoastră lungi.

Construită robust pentru a putea conduce dur

Construită să fie robustă şi rezistentă, XT660Z Ténéré este făcută să ţină piept provocărilor. Fiind echipată cu protecţii anti-impact, puteţi provoca cu încredere necunoscutul. Şasiul tip diamant, din tijă de oţel protejează motorul pentru ca dumneavoastră să puteţi controla fără nici o teamă şi cel mai accidentat teren.

Adaptată la necesităţi

Cu o gamă excepţional de largă de accesorii de înaltă calitate, disponibile special pentru acest model, este uşor să vă adaptaţi motocicleta la necesităţile dumneavoastră. Altele îmbunătăţesc specificaţiile pregătindu-vă pentru marea dumneavoastră aventură, indiferent dacă este o capacitate de depozitare mărită sau un sistem suplimentar de protecţie pentru dumneavoastră.

Specificatii Tehnice

Motor

Tip motor

Monocilindru, Răcit cu aer, 4 timpi, SOHC, 4-supape

Cilindree

660cc

Alezaj x cursă

100,0 mm x 84,0 mm

Raport compresie

10,0 : 1

Putere maximă

35,0 kW (47,6PS) @ 6.000 rpm

Varianta cu putere limitată

kW (PS) @ rpm

Cuplu maxim

58,0 Nm (5,92 kg-m) @ 5.500 rpm

Sistem de ungere

Carter uscat

Tip ambreiaj

Umed, Arc elicoidal cu disc multiplu

Carburator

Injecţie de carburant

Sistem de aprindere

TCI, Electric

Sistem de transmisie

Angrenaj constant, 5-viteze

Transmisie finală

Lanţ

Şasiu

Cadru

Tijă din oţel, în formă de diamant

Sistem suspensie faţă

Furci telescopice

Cursă faţă

160 mm

Unghi rolă de direcţie

28Âş

Traseu

113 mm

Sistem suspensie spate

Basculă, (mono-cros)

Cursă spate

145 mm

Frână faţă

Disc dublu , Ø 298 mm

Frână spate

mono disc, Ø 245 mm

Anvelopă faţă

90/90-21 M/C

Anvelopă spate

130/80-17 M/C

Dimensiuni

Lungime totală

2.260 mm

Lăţime totală

900 mm

Înălţime totală

1.450 mm

Înălţimea scaunelor

865 mm

Baza roţilor

1.505 mm

Gardă minimă la sol

205 mm

Greutate la plin (inclusiv plin de benzină şi de ulei)

215 kg

Capacitate rezervor carburant

23,0 Litri

Capacitate rezervor ulei

2,9 Litri

Comentarii