Yamaha XT1200ZE Super Tenere Ride Edition 2018

 • Yamaha XT1200ZE Super Tenere Ride Edition 2018
 • Yamaha XT1200ZE Super Tenere Ride Edition 2018

Pret: 18.100 Eur

Completați cu aventură

Atunci când e momentul să descoperiţi noi orizonturi, robusta Super Ténéré Raid Edition are capacitatea de a vă transporta într-o lume complet nouă, purtându-vă tot mai departe în fiecare zi.

Cu o grafică nouă îndrăzneaţă, precum şi cu un parbriz înalt şi faruri de ceaţă - şi echipată cu portbagaje uşoare din aluminiu, care vă oferă un spaţiu blocabil de 74 litri pentru bagaje - această motocicletă de calitate premium pentru aventură vă oferă libertatea de a vă face bagajele şi de a porni la drum imediat.

Cu un motor extrem de puternic de 1199 cmc şi un şasiu robust, echipat cu suspensie reglabilă electronic şi ergonomie ajustabilă, Super Ténéré Raid Edition este pregătită deja să descopere un Nou Orizont.

Detalii

 • Portbagaje laterale, parbriz înalt, placă de protecţie, faruri de ceaţă
 • motor de 1199 cmc, cu 2 cilindri în linie, răcit cu lichid
 • Cardan cu amortizoare de ambreiaj din cauciuc
 • Suspensie reglabilă electronic confortabilă
 • Controlul tracţiunii, regulator de viteză şi Yamaha D-Mode
 • Roţi din aluminiu cu spiţe solide şi anvelope fără cameră
 • Instrumente LCD cu indicator al poziţiei treptei de viteză
 • YCC-T cu un sistem de control al tracţiunii în 3 trepte (TCS - Traction Control System)
 • Componente rezistente şi durabilitate pe termen lung
 • Sistem inteligent unificat de frânare
 • Înălţime reglabilă a şeii, de la 845 mm la 870 mm
 • Rezervor de combustibil de 23 de litri şi şa dublă fără cusături

Imagini

Caracteristici

motor de 1199 cmc, cu 2 cilindri în linie, răcit cu lichid

Motorul subţire şi extrem de puternic de 1199 cmc, cu 2 cilindri în linie şi 4 timpi, răcit cu lichid, oferă niveluri masive de cuplu pentru o acceleraţie instantanee la pornire. Componentele interne rafinate ale motorului permit o creştere a puterii până la 112 PS (82,4 kW), oferindu-i acestei motociclete pentru aventură pe distanţe mari posibilitatea de a vă duce oriunde doriţi să mergeţi.

Portbagaje laterale din aluminiu, cu o capacitate totală de 74 litri

Super Ténéré Raid Edition este echipată cu portbagaje laterale din aluminiu de 37 litri fiecare, nou concepute, care vă oferă un total de 74 litri de depozitare blocabilă şi protejată de intemperii. Pentru durabilitate sporită, aceste portbagaje robuste şi uşoare din aluminiu au toate colţurile ranforsate cu polimer tehnologic.

Suspensie reglabilă electronic

Suspensia reglabilă electronic vă permite să efectuaţi reglaje instantanee în timpul deplasării. Acest sistem uşor de utilizat este controlat de un comutator multifuncţional, montat pe ghidon, şi oferă un total de 84 de setări diferite pentru adaptarea la orice situaţie de pilotaj pe carosabil sau pe teren accidentat.

Echipament exclusiv ediţia Raid

Pentru niveluri ridicate de protecţie împotriva intemperiilor, exclusiva Super Ténéré Raid Edition este echipată cu un parbriz înalt şi deflectoare de vânt – şi cu faruri de ceaţă ca dotare standard, XT1200ZE Super Ténéré Raid Edition are acelaşi design cu 4 lămpi pe faţă ca modelele de curse ale Yamaha.

Sistem inteligent unificat de frânare

Sistemul inteligent unificat de frânare îi oferă pilotului control total pe o gamă largă de drumuri şi suprafeţe off-road. Prin tragerea manetei frontale de frână se activează mai întâi sistemul coordonat, în timp ce atingerea frânei pe spate vă oferă un control individual asupra frânelor pe faţă, respectiv pe spate.

Sistem îmbunătăţit Yamaha D-MODE de cartografiere a variabilelor importante ale motorului şi regulator de viteză

D-MODE oferă posibilitatea de a alege între două opţiuni diferite de cartografiere. Modul „T” (town - oraş) oferă un stil mai relaxant şi mai puţin solicitant, la viteze mai reduse, iar modul „S” (sport) asigură performanţe excepţionale şi incitante la drum deschis. Pentru deplasări mai relaxate pe distanţe mari, regulatorul de viteză este prevăzut ca echipament standard.

Componente rezistente şi durabilitate pe termen lung

Super Ténéré Raid Edition este o motocicletă adevărată de aventură, concepută pentru explorare extremă. Rezervorul de combustibil, subţire şi adânc, îngropat lateral, are o capacitate generoasă de 23 de litri, pentru o autonomie de deplasare extinsă, în timp ce roţile de aluminiu cu spiţe dure se potrivesc cu jantele pentru condiţii grele şi anvelopele fără cameră.

Setări optime pentru orice pilot

Caracteristici precum suspensia reglabilă electronic, cartografierea D-MODE şi controlul în 3 trepte al tracţiunii îi permit pilotului să selecteze modul preferat pentru condiţiile predominante, Raid Edition fiind, de asemenea, echipată cu un parbriz reglabil în 4 trepte, precum şi cu o şa reglabilă, a cărei înălţime poate fi fixată între 845 mm şi 870 mm.

Grafică exclusivă ediţia Raid

Modelul reprezentativ pentru clasa de aventură Yamaha cu o capacitate mare şi conceput pentru distanţe lungi este o motocicletă care vă va schimba viaţa, concepută pentru a descoperi noi orizonturi. Grafica exclusivă a rezervorului de 23 litri, precum şi carena îi oferă acestei motociclete extrem de capabile un aspect robust şi individual, care subliniază poziţia sa de explorator suprem al lumii.

Cardan cu amortizor de ambreiaj din cauciuc

Cardanul este vital pentru orice pilot de aventură pe distanţe mari, iar ediţia Raid este prevăzută cu un sistem rezistent şi fiabil, care furnizează eficient randamentul de cuplu imens la roata din spate. Pentru un plus de confort şi durabilitate, cel mai recent model este prevăzut cu amortizoare pentru ambreiaj noi, din cauciuc, care permit o deplasare şi mai lină.

Scut de protecţie cu extensii laterale

Când pilotaţi off road, placa de protecţie rezistentă din aluminiu protejează partea inferioară a motorului de pietre şi grohotiş ridicate de roata din faţă. Raid Edition este echipată, de asemenea, cu extensii speciale laterale pe scutul de protecţie, care oferă protecţie suplimentară componentelor şasiului în cele mai extreme medii off road.

Specificatii Tehnice

Motor

Tip motor

2-cilindri paraleli înclinaţi spre faţă, 4 timpi, Răcit cu lichid, DOHC, 4-supape

Capacitate cilindrică

1.199cc

Alezaj X Cursă

98 mm x 79,5 mm

Compresie

11,0 : 1

Putere maximă

82,4 kW (112PS) @ 7.250 rpm

Cuplu maxim

117,0 Nm (11,9 kg-m) @ 6.000 rpm

Sistem de ungere

Carter uscat

Tip ambreiaj

Umed, Disc multiplu

Carburator

Injecţie electronică de benzină

Sistem de aprindere

TCI, Electric

Sistem de transmisie

Angrenaj constant, 6-viteze

Transmisie finală

Cardan

Şasiu

Cadru

Ţeava tubulara din oţel

Cursă faţă

190 mm

Unghi rolă de direcţie

28

Traseu

126 mm

Sistem suspensie faţă

Discuri hidraulice dublek, Ø 43 mm

Sistem suspensie spate

Basculă, Preîncărcare reglabilă şi recul de amortizare, (suspensie de legătură), Amortizor mono

Cursă spate

190 mm

Frână faţă

discuri duble hidraulice , Ø 310 mm discuri de mişcare

Frână spate

mono disc hidraulic, Ø 282 mm disc de mişcare

Anvelopă faţă

110/80R19M/C 59V

Anvelopă spate

150/70R17M/C 69V

Dimensiuni

Lungime totală

2.255 mm

Lăţime totală

980 mm

Înălţime totală

1.410 mm

Înălţimea scaunelor

845/870 mm

Baza roţilor

1.540 mm

Gardă minimă la sol

190 mm

Greutate la plin (inclusiv plin de benzină şi de ulei)

265 kg

Capacitate rezervor carburant

23 Litri

Capacitate rezervor ulei

4,2 Litri

Accesorii

 

Video

Comentarii