Noutati


Noul scuter Yamaha X-MAX 400: control al tractiunii standard si pornire fara cheie!

Inca de la debutul sau pe piata europeana, in 2013, Yamaha X-MAX 400 s-a impus drept unul dintre cele mai stilate, functionale si capabile scutere de cursa lunga, fiind in acelasi extrem de confortabil si dovedind reale veleitati sportive pentru escapadele de weekend. Iar pentru modelul 2018, Yamaha putea doar sa imbunatateasca toate aceste aspecte! Astfel, propulsorul de 400 cmc este mai puternic si mai economic, fiind o alegere naturala pentru cei care pentru a ajunge la munca trebuie sa parcurga si segmente de drum rapide, chiar si pe autostrada, deoarece produce suficient cuplu pentru a depasi alte vehicule, fara griji! De altfel, greutatea scuterului a scăzut cu cinci kilograme, iar pentru ca fiecare sa se bucure de cele mai noi tehnologii Yamaha, X-MAX este dotat cu tehologie LED, atat pentru faruri cat si pentru stopuri. Pentru ca gama MAX este renumita pentru calitatea sa premium, feeling-ul pe care il transmite acest scuter este identic cu cel pe care doar o masina sport de lux poate sa il emane. Saua in doua ape are un nou design, cu suport lombar generos, iar cusatura dubla indica o atentie la detalii ce se regaseste peste tot la X-MAX. Parbrizul are doua pozitii in care poate fi ajustat, la fel ca si ghidonul, iar bordul combina cadranele analoge cu unul digital, care ofera o multitudine de informatii.

Acum iluminat, spatiul de depozitare este mai mare decat la modelele precedente, sub sa putand fi depozitate doua casti integrale. Impresionanta este  functia “smart key”, care permite pornirea motorului, deblocarea ghidonului si a seii, fara introducerea efectiva a cheii in contact. X-MAX se bucura acum si de un sistem de control al tractiunii, TCS, standard, care ofera un inalt nivel de siguranta pe diversele suprafete. Practic, atunci cand sistemul electronic detecteaza a pierdere a tractiunii pe suprafetele ude, de exemplu capacul unui canal, la schimbarea benzilor, tractiunea este automat redusa. Iar pentru ca scuterele din gama MAX sunt recunoscute pentru manevrabilitatea lor, caracteristica unei motociclete, si noul X-MAX 400 se bucura de o furca in stil “moto”, ceea ce se simte la pilotaj.  

Tot la capitolul siguranta, cele doua discuri de 267 mm ale rotii fata si ABS-ul standard au cuvant greu de spus, dar si frana de parcare care permite ca scuterul sa fie lasat “la odihna” si pe suprafete inclinate, fara nici o grija. Gama de accesorii – sa extra-confort, topcase, sisteme de evacuare sport, parbrize, pentru ca fiecare sa isi configureze scuterul dupa propriul stil, sportiv sau turistic este foarte larga,  noul scuter Yamaha X-MAX fiind disponibil din februarie 2018, prin Dual Motors, dealerul Yamaha numarul unu in Romania!

 


3172

Comentarii