Noutati


Yamaha impinge limitele tehnologiei pe doua roti motorizate

Tema standului Yamaha la cea de-a patruzeci si cincea editie e Tokyo Motor Show este „Garajul de maine al  Yamaha: rezoneaza cu viitorul!”. In acest spatiu, pot fi studiate mai multe concepte si premiere, care, nu credem ca exageram, dar au toate sansele sa te faca sa ramai cu gura cascata. Vehiculul de referinta este Motoroid, motocicleta dotata cu Inteligenta Artificiala, care nu doar comunica cu pilotul ci si interactioneaza cu acesta. Designul este diferit de tot ceea ce s-a putut vedea pana acum in lumea celor doua roti motorizate. Alimentat cu baterii lithiu-ion si cu un motor electric amplasat in butucul rotii spate, Motoroid, isi poate recunoaste proprietarul sau proprietara!

Niken, descris de Yamaha drept un Leaning Multi-Wheeler (LMW), este propulsat de un motor conventional cu trei cilindri si sare in evidenta gratie celor doua roti de 15 inci, care garanteza un pilotaj sportiv, insa mult mai sigur, indiferent de conditiile de rulaj.  Cu siguranta, furca fata, cu tubulatura dubla lasa o puternica impresie!

Tritown este o “trotineta” electrica, care, gratie celor doua roti de pe fata poate fi pastrata in pozitie complet verticala la semafoare. Designul este inspirat de cel al instrumentelor muzicale si cel al motocicletelor Yamaha,   pilotajul facandu-se cu implicarea echilibrului riderului.

MWC 4 este un vehicul cu patru roti, propulsat de motoare electrice dar si de un motor conventional, care pentru generarea de energie, in vederea maririi razei de functionare.  Si pilotajul acestui vehicul va implica pozitionarea pilotului, intrucat beneficiaza de tehnologia LMW, ceea ce inseamna avem de-a face cu o … masina, ce se conduce ca o motocicleta!

Cross Hub Concept isi propune sa ofera mobilitate si distractie la pachet, avand spatiul destinat pilotului si pasagerului in forma de diamante, ceea ce permite transportul a doua motociclete in partea posterioara. Asadar un vehicul Yamaha cu patru roti, care face legatura la propriu cu universul distractiei pe doua roti.

Despre Motobot am mai vorbit, aceasta motocicleta care integreaza cele mai noi descoperiri din domeniul roboticii si poate acum sa se “piloteze” autonom, pe diverse circuite. Obiectivele acestui proiect sunt clare: provocarea lui Valentino Rossi la o “batalie” pe pista, in care sa se depaseasca viteze de 200 km/h. Informatiile si tehnologiile castigate si respective utilizate in proiectul Motobot permit imbunatatirea modelului de business actual al Yamaha si explorarea a noi nise de business in viitor.


1645

Comentarii