Noutati


TY-E, motocicleta electrica de trial, dezvoltata de Yamaha

TY-E este o noua motocicleta de trial, electrica, dezvoltata de Yamaha pentru a capitaliza avantajele unice ale acestui tip de motorizare. Pilotata de catre Kenichi Kuroyama, locul 2 in 2017 in Campionatul Japoniei de Trial, motocicleta va concura in Campionatul Mondial de Trial, putand fi vazuta in Franta si Belgia, in luna iulie. Totodata, TY-E va fi expusa de catre Yamaha la Tokyo Motor Show. 

“Geneza” acestei motociclete este una deosebit de interesanta, TY-E fiind un produs al programului “Evolving R&D”, in cadrul caruia, angajatii Yamaha sunt incurajati sa munceasca in afara cadrului conventional, putandu-si dedica pana la 5% din orele de lucru, unor idei si concepte inovative. Astfel, inginerii Yamaha s-au putut concentra asupra rezolvarii unor probleme tipice motorizarilor electrice, asa cum e dezvoltarea unei puteri semnficative de catre diverse componente miniaturale dar si gestionarea cuplului masiv, pentru a crea un caracter responsiv si usor controlabil al propulsorului. 


Practic, una dintre caracteristicile cheie al noii motociclete este faptul ca e capabila sa livreze cuplu atat la viteze mici, cat si pe masura ce se deschide acceleratia. Practic, ambreiajul mecanic asigura putere si control instantaneu, iar motorul electric si o volanta optimizata garanteaza o excelenta tractiune. Cadrul este realizat din fibra de carbon polimerizata, ceea ce inseamna o greutate scazuta, la pachet cu o rigiditate optima si suficient spatiu pentru baterie. De altfel, motocicleta cantareste sub 70 de kilograme si este extrem de ingusta, ceea ce aduce un mare avantaj trialistilor.

 


1288

Comentarii