Noutati


Yamaha MT-09 SP: o şi mai mare atenţie pentru manevrabilitate si estetica!

Cu doar putin peste 1.000 de euro in plus fata de modelul standard MT-09, noul MT-09 SP, lansat de Yamaha in acest an, duce experienta de pilotaj si incantarea estetica la un nivel exponential mai ridicat atunci cand judecam din prisma diferentei fata de modelul standard, care, dupa cum stim, are un cuvant greu de spus in lumea naked!

Asadar, care ar fi acele diferente, menite sa-i faca atenti pe cei care cauta mereu experienta premium? Ohlins este o marca despre care suntem convins ca „suna” suficient de premium sau mai bine spus se „simte” premium, atunci cand vine vorba despre performante pe partea de suspensii. Ei bine, pentru MT-09, amortizorul montat de Yamaha este un Ohlins complet reglabil, inclusiv de la distanta, in timpul mersului jurnalistii moto laudand unanim comportamentul motocicletei cu acest upgrade. Furca KYB dezvoltata special pentru acest model este complet reglabila, cu arcuri progresive, roata fata bucurandu-se de un grip superior, atat pe viraje cat si in timpul franarii. Intr-adevar, se poate pune intrebarea de ce nu s-a optat pentru un pachet complet de la Ohlins, dar atunci, ar fi fost imposibil de pastrat un pret atat de competitiv in acest segment dinamic!

In ce priveste domeniul esteticului, schema exclusivista de culori Silver Blu Carbon, inspirata de R1M poate doar sa bucure orice pasionat al marcii, la fel ca si jambele aurii sau tratamentul cu Nanofilm al evacuarii, pentru ca tubulatura sa nu decoloreze in timp, ca la atatea motociclete! Atentie la detalii asadar, o atentie care se vede si din felul in care este conceput bordul, adica un ecran LCD negru ce afiseaza informatiile cu caractere albe, practic si impresionant in acelasi timp! Nu in ultimul rand, manetele sunt acum negre, un detaliu care nu le va scapa celor mai atenti rideri, pasionati de „latura intunecata” a Japoniei. 

 


1322

Comentarii