Noutati


Aventura Ténéré 700 World Raid: o motocicleta gata oricand, pentru orice, oriunde!

Pasiunea pe care Yamaha o arata catre segmentul motocicletelor adventure nu e un secret. Prima motocicleta care a castigat raliul Paris- Dakar a fost o Yamaha XT500, intr-o vreme in care nici macar nu erau separate clasele moto si auto, asa ca aceasta motocicleta s-a luptat direct cu masini de raliu precum Range Rover sau Renault! Din acel moment si ceilalti producatori de motociclete au “simtit” potentialul segmentului adventura, asa ca Yamaha a fost pregatita sa raspunda cu XT600 Ténéré, un “as” pe care practic producatorul il tinea ascuns in maneca. Restul este istorie: numele Ténéré a devenit sinonim cu aventura pe doua roti!

Un nou capitol din romanul de aventuri Ténéré a inceput in noiembrie 2016, atunci cand Yamaha a prezentat conceptul T7, scanteia fiind reinviata! Un an mai tarziu, la EICMA, era prezentat Ténéré 700 World Raid, un alt prototip, despre care se spune ca este foarte apropiat modelului de productie. Motocicleta retine caracterul dur si indraznet al primului prototip, care beneficiaza insa de o extensiva dezvoltare si de ani de testare, care promit un extraordinar comportament atat pe sosea cat si pe off-road. Propulsorul de 689 cmc, cu doi cilindri paraleli furnizeaza o banda larga de putere si de tractiune, usor de utilizat, perfecta pentru absolut orice iti poate “arunca” drumul in cale, fie ca e cu asfalt fie ca e cu… obstacole! Nu lipseste nici un spatiu amplu pentru instrumentele de navigare, un asamblu de lumini inspirat direct din proiectele Dakar si diverse imbunatatiri pentru fiecare parte a sasiului, astfel incat motocicleta sa fie gata pentru orice, oricand, oriunde!

Iar felul in care ne este pregatita lansarea motocicletei de productie e unul de zile mari! 2018 Ténéré 700 World Raid este un eveniment care se desfasoara pe cuprinsul intregii… planete, in care motocicleta va fi pilotata de… corifeii genului off-road, gata sa demonstreze ca nici un teren nu o poate opri. Astfel, in Australia, pilotul oficial Yamaha Rally Team, Rodney Faggotter, ne arata ce inseamna sa gonesti alaturi de prieteni in cautarea urmatorului orizont si stim ca Australia e… imensa! Stephane Peterhansel este eroul celui de-al doilea episod al turului, aratandu-ne cum se cuceresc dunele marocane, Ténéré 700 ajungand in Merzouga. Nu putem sa nu mentionam ca Stephane Peterhansel are la activ 13 victorii in Dakar, din care sase sunt pe motociclete din gama Ténéré!

Adrien Van Beveren preia controlul in Argentina, in conditiile dure in care se desfasoara actualul raliu Dakar.De trei ori castigator al legendarei curse pe nisip Enduropale du Touquet, in saua YZ450F, Adrien a fost cooptat in Yamalube Yamaha Official Rally Team, acolo unde a obtinut un loc sase la Dakar la prima sa participare, apoi un loc patru, la doar un minut de podium, fiind in acest an implicat pana la o cazatura ghinionista in care s-a comportat ca un gladiator, dorind in prima faza sa reia cursa in ciuda unei fracture, in lupta pentru prima treapta a podiumului!

A patra faza a turului mondial se defasoara in Europa, acolo unde rideri legendari vor continua aventura. Cu siguranta ati auzit de exploratorul Nick Sanders, de enduristul David Frétigné sau de fondatorul Touratech, Herbert Schwarz, care in ciuda posturii sale actuale de CEO are nici mai mult nici mai multi decat 850.000 de kilometri sub centura, in toata lumea! Cristóbal Guerrero este enduristul care va arata de ce esta capabila Ténéré intr-un teren specific, la fel ca si Alessandro Botturi care va avea privilegiul sa testeze aceasta motocicleta pe cararile Alpilor, deasupra norilor, printre piscuri inzapezite! Trebuie asadar sa urmaresti site-ul www.World-Raid.com si canalele social media Yamaha, pentru a ramane la curent cu aventura Ténéré 700 World Raid.


587

Comentarii