Noutati


Yamaha celebreaza, trecutul, prezentul si viitorul la Goodwood Festival of Speed

Intre 12 si 15 iulie, Michael van der Mark, Alex Lowes, Noriyuki Haga, Josh Brookes, Tarran Mackenzie si Eric de Seynes, presedintele Yamaha Motor Europe N.V. vor fi prezenti la Goodwood, West Susssex, Anglia, alaturi de o colectie de “masinarii” Yamaha produse de Casa din Iwata de-a lungul deceniilor.

Acestea sunt unul dintre primele YZF-R1, iesite pe portile fabricii in 1998, actualul WorldSBK R1, dar si un exemplar Yamaha Factory Racing Team 2018 Suzuka R1, un YZF-R1M 2018 si revoluţionarul Niken. Nu va lipsi nici incredibilul MotoBot, de aceasta data doar intr-o postura statica.


Intrucat aproape totul se invarte la Goodwood in jurul legendarului traseu de viteza in coasta, care aduna cele mai incredibile maşini ale planetei, incepand chiar sa concureze cu marile saloane auto internationale, riderii Pata Yamaha, Michael van der Mark & Alex Lowes vor lua cu asalt acest traseu legendary cu ale lor R1 pregatite pentru WSBK, acelasi lucru urmand sa il faca si Katsuyuki Nakasuga, cu motocicleta cu care Yamaha are ca obiectiv sa castige pentru a patra oara cursa de opt ore de la Suzuka. YZF-R1M si Niken, doua varfuri de lance ale tehnologiei Yamaha vor fi pilotate de Josh Brookes & Tarran Mackenzie, doi sportivi de success, familiari celor care urmaresc British Superbike Championship. O altă mare surpriză, legendarul “Samurai al Slide-ului”, Noriyuki Haga, pilot inca activ in campionatul italian de supersport va lua cu asalt dealul Goodwood cu o YZF-R6!


Faimosul MotoBot, “creatura” hi-tech jumătate robot, jumătate motocicletă, care are ca scop surclasarea lui Valentino Rossi pe circuit, va fi expusă la Pavilionul “Future Lab”, alături de alte prototipuri ale diverşilor producători din industria auto-moto, care au ca temă viitorul tehnologiei motorsport. Goodwood Festival of Speed este pur şi simplu o fantezie devenita realitate, ajunsă acum la editia cu numărul 25, mii şi mii de pasionaţi ai motorsportului venind aici să admire cele mai iconice maşini şi motociclete care au existat vreodată.

În 2015, Valentino Rossi a facut senzatie la Goodwood Festival of Speed, pilotand al sau R1M.


140

Comentarii