Noutati


Yamaha va sprijini echipele private din Campionatul Mondial de Anduranta!

Yamaha Motor Europe are placerea sa anunte extinderea programului de suport pentru echipele private care concureaza in Campionatul Mondial de Anduranta pentru sezonul 2018 – 2019, care va debuta, in acest weekend pe circuitul Paul Ricard, cu ocazia Bol d'Or. Acesta este primul program de acest timp din Campionatul Mondial de Anduranta, care rasplateste astfel echipele care alearga  cu Yamaha YZF-R1, atat pe plan financiar cat si tehnic, ca parte a implicarii din ce in ce mai crescute a Yamaha in dezvoltarea si cresterea scenei echipelor private.

Deschis echipelor private de motociclism care alearga atat in Campionatul Mondial de Anduranta cat si la clasele Superstock, acest program de sprijin complex s-a dovedit deja popular printre piloti. Echipele franceze Yamaha Viltais Experience, 3ART Moto Team 95 si Moto Ain au intrat pana acum in program, la fel ca si echipele Wepol Racing din Germania si Maco Racing Team din Slovacia.  In prezent, se poarta discutii cu un numar de echipe care si-au exprimat interesul fata de programul Yamaha, urmand ca noi detalii privind urmatoarele colaborari viitoare sa fie anuntate. Acest program de suport a fost dezvoltat ca raspuns la intiativa GMT94 Yamaha Official EWC Team de a se concentra pe Campionatul Mondial de Supersport, pentru sezonul 2019.

Iata ce are spus Eric de Seynes, presedintele Yamaha Motor Europe N.V.: “Pentru urmatorul sezon de anduranta, deschis acum, pe 15 septembrie cu  Bol d’or, YART - Yamaha Official EWC Team are ca obiectiv sa castige ambele curse, dar si titlul mondial, pe care l-a mai castigat in urma cu niste ani. Experienta pe care o are aceasta echipa este vasta, la fel ca si capacitatile tehnice  si desigur, pilotii, care sunt printre cei mai buni din mondial. Datorita faptului ca  GMT94 a decis sa paraseasca mondialul de anduranta, pentru a se concentra asupra celui supersport,  Yamaha Motor Europe doreste sa isi pastreze implicarea in aceasta seria competitionala aparte, unde s-a dovedit ca  Yamaha YZF-R1 este cea mai buna motocicleta, sau cel putin printre cele mai bune. De aceea, am dezvoltat un nou program,  'Yamaha Supported teams', care se adreseaza echipelor private care au ales sa concureze cu YZF-R1.

Sprijinul Yamaha va fi unul consistent, proportional cu rezultatele obtinute, scopul fiind clar, sa oferim acestor echipe private posibilitatea de a ffi mai competitive si de a se lupta de la egal la egal cu echipele de uzina. Avem de sustinut reputatia unei motociclete ca YZF-R1, echipata cu componente GYTR. As dori sa ii multumesc personal lui Christophe Guyot de la GMT94 Team pentru extraordinara contributie pe care a avut-o la succesul Yamaha in Campionatul Mondial de Anduranta, mai exact, cele doua titluri mondiale si finisurile constante intre primele doua echipe din ultimele doua sezoane si sper ca echipa sa sa se bucure de acelasi nivel de success in Campionatul Mondial Supersport”.

 


94

Comentarii