Noutati


Fii gata sa cucersti circuitele cu noua YZF-R1 GYTR '20th Anniversary'

Ultra exclusivistul YZF-R1 GYTR “20th Anniversary” se poate comanda acum! Motocicleta vine cu aceeasi schema grafica cu a celei folosite de Yamaha Factory Racing Team pentru a patra victorie consecutiva la cele 8 ore de la Suzuka si este mai mult decat pregatita pentru a cuceri orice circuit! Doua decenii au trecut de la lansarea primei R1, o motocicleta care a revolutionat lumea superbike, continuand de atunci sa revina in avangarda performantei si a inovatiei, bucurandu-se de rezultate incredibile in campionatele mondiale de anduranta si superbike, dar si de dragostea motociclistilor de oriunde de pe planeta. Pentru a sarbatori 20 de ani petrecuti ca varf de lance al tehnologiei superbike, Yamaha a plasmuit aceasta schema grafica centrata pe un rosu aprins, dar si albul si negrul folosite pentru chiar primul model, in 1998. Aceste culori au fost vazute triumfand la multe curse de pe glob, dar cu siguranta, cea mai puternica impresie au lasat-o la faimoasa cursa de anduranta de opt ore de la Suzuka. Toate cele trei echipe oficiale Yamaha au venit cu propria versiune a acestui design nemuritor, dar echipa de uzina a fost cea care a reusit cea de-a patra victorie consecutiva.

Pentru fiecare din cei douazeci de ani a fost produsa cate o unitate in aceste culori, exclusiv pentru circuit, fiind dotata cu o sumedenie de componente de inalta performanta GYTR: bujii, ECU, cabluri, acceleratie rapida, protectii ax fata-spate, protectii leviere frana, pinion spate, stander racing, stander fata, protectii chiulasa, covoras padock si lista poate continua. Pentru suspensii au fost alese o furca Ohlins  FGRT 21, un amortizor TTX36 GP tot de la Ohlins, amortizorul de ghidon de la aceeasi marca neputand sa lipseasca. Pentru evacuare, alegerea a fost la fel de simpla si la fel de exclusivista,  “la crème de la crème”, o linie completa Akrapovic Full Evo 2 Titanium, iar pentru franare, fiecare componenta instalata - ca e vorba de un etrier, de o maneta sau de placute, vine, desigur, de la specialistul Brembo! Interesanta si exclusivista este si alegerea cauciucurilor,  Bridgestone V02 VM soft, iar pentru carenaje, s-a optat pentru componente din carbon. Nu am incheiat insa lista componentelor care ridica YZF-R1 GYTR '20th Anniversary'  cu un cap deasupra competitiei, trebuind sa mentionam si radiatorul racing, ghidonul racing, emulatorul ABS, busonul de rezervor fara cheie, switch-urile SBK, lantul si pinionul racing sau jugul CNC.

Fiecare din cele douazeci de exemplare existente va avea gravat pe jugul furcii numarul de fabricatie, iar aceasta va fi supervizata de echipa Yamaha Racing, care va asista si  procesul de montare, tinandu-se cont de cerintele proprietarului. Nu lipseste nici o testara pe standul dyno si un schimb de ulei “aniversar” cu ulei premium Yamalube. Mai ramane doar ca motocicleta sa fie dusa pe pista de curse, lucru de care se ocupa tot Yamaha, fiecare dintre cei douazeci norocosi proprietari urmand a fi invitat la Yamaha Racing Experience in vara anului viitor! 


117

Comentarii