Noutati


WR450F MY2019, “arma” dezvoltata de Yamaha pentru Dakar

WR450F Rally este “masinaria” cu care pilotii Yamalube Yamaha Rally se avanta in actuala editie a Dakarului, motocicleta primind pentru 2019 mai multe upgradeuri importante. Gratie pozitionarii inversate a cilindrului, preluata de la WR450F, propulsorul produce putere si cuplu in mod controlabil, la cote remarcabile. Toate modificarile propulsorului sunt facute cu ajutorul pieselor dezvoltate de GYTR, obiectivul fiind, din nou, combinarea performantelor de varf cu controlabilitatea. O serie de mapari EFI, impreuna cu o linie evacuare Akrapovic din titan, pozitionata sub motor, nu fac decat, bineninteles, sa sporeasca factorul performanta al acestei motociclete.

Sasiul WR450F Rally se bazeaza pe cadrul de aluminiu specific Yamaha, avand insa bascula cu 2 cm mai lunga, pentru un plus de stabilitate. Prioritatea echipei de ingineri a fost mentinerea unei pozitii neutre de pilotaj, cat mai apropiata de cea a motocicletei WR450F in configuratie stock. Pentru aceasta a fost modificat offset-ul la 25 mm, rezervoarele suplimentare de benzina fiind pozitionate in asa fel incat sa permita o miscare cat mai libera a pilotului. Nu trebuie sa uitam ca majoritatea kilometrilor vor fi parcursi la acest Dakar prin dune de nisip, asa ca pilotii vor avea mult de lucru cu motocicleta. Pentru o autonomie cat mai ridicata pe parcursul lungilor etape, au fost montate noi rezervoare din plastic, cu o capacitate de 33 de litri de benzina. Intrucat pentru fiecare componenta a motocicletei, obtinerea unei greutati cat mai scazute a fost o prioritate absoluta, rezutatul total este foarte multumitor, o greutate la gol de doar 142 de kilograme. Aceasta, in conditiile in care pe motocicleta Yamaha se gasesc un amortizor KYB Factory special dezvoltat si un disc supradimentionat de 300 mm pentru roata fata, care trebuie sa isi faca datoria in conditii de franare de la viteze crescute.  

Gratie unei colaborari intre Yamaha Motor Europe si DRAG'ON, specialistul in piese dedicate disciplinei Raly Raid, o Yamaha WR450F Rally Replica este disponibila spre vanzare pentru toti cei care aspira sa participe in raliul Dakar.


70

Comentarii