Yamaha Xenter 125

  • Yamaha Xenter 125
  • Yamaha Xenter 125

Xenter este un nou model cu roţi înalte, destinat navetei urbane, care vă asigură confortul şi viteza în timpul deplasărilor prin oraş.

Puternicul motor de 125 cc îi lasă în urmă pe toţi ceilalţi participanţi la traficul urban, în oraş sau pe autostradă. Agilitatea şi uşurinţa de manevrare se datorează unui nou şi inovator sistem de montare a motorului şi suspensiilor de motocicletă tip monocros. Acestea îi asigură şi o performanţă stabilă şi confortabilă pe drumurile cu denivelări.
Confortul de zi cu zi este optimizat de suportul pentru picioare plat, spaţios, de designul uşor de împins şi de puterea de frânare sigură furnizată de sistemul de frânare unificat. Completat de un design elegant, atractiv şi de un consum deosebit de redus de combustibil, acest scuter cere puţin la nivelul efortului şi oferă mult la nivelul

Fiecare aspect al modelului Xenter este creat pentru a asigura o deplasare sigură, rapidă şi confortabilă în trafic – atât în centrul oraşului, cât şi pe autostradă.

Motorul dotat cu tehnologie sofisticată anti-vibraţii permite utilizarea unui nou sistem de montare pe şasiu. În combinaţie cu suspensiile monocros utilizate pe modelul TMAX de la Yamaha, acesta asigură o pilotare lină pe drumuri cu denivelări sau cu piatră cubică sau în timpul deplasărilor în tandem. Această configuraţie asigură şi o manevrabilitate agilă, receptivă, apropiată mai degrabă de cea a unei motociclete decât a unui scuter.

Plusul de comoditate este dat de suportul pentru picioare plat, foarte spaţios, de designul uşor de manevrat şi de portbagajul spate integrat. Este suficientă o singură cursă pentru a descoperi cât de mult transformă modelul Xenter naveta dvs. urbană.

Imagini

Caracteristici

Roţi de 16 inci cu un nou design al pneurilor

Confortul şi stabilitatea modelului Xenter se datorează designului său cu roţi înalte, cu roţi spate şi faţă de 16 inci. Pe aceste roţi de mari dimensiuni sunt montate pneuri noi, cu design personalizat, pentru o extraordinară aderenţă şi rezistenţă la abraziune. Iar designul roţilor cu 5 spiţe adaugă o notă de imponderabilitate.

Design modern, cursiv

Creat pentru a reuni frumuseţea şi caracterul practic, modelul Xenter are un aspect cursiv, modern, cu linii netede şi ritmice. Adăugarea farurilor duble îi oferă o notă distinctivă Yamaha. Luminile de poziţie utilizează tehnologia LED, producând o lumină mai strălucitoare, mai puternică şi mai rezistentă în timp decât cea a lămpilor tradiţionale de poziţie

Suspensie spate tip monocros

Modelul Xenter posedă o suspensie spate de tip monocros, utilizată şi pe maxi-scuterul TMAX Yamaha. Aceasta concentrează masa pentru a oferi o cursă mai sigură şi mai echilibrată, permiţând utilizarea unui şasiu cu un design mai compact. Toate acestea au ca rezultat o cursă confortabilă chiar şi pe cele mai denivelate străzi, cu o performanţă vie, plină de agilitate. Iar toate acestea sunt completate de suspensia frontală cu furcă.

Sistem de frânare unificat

Roţile înalte, stabile ale modelului Xenter sunt oprite controlat de către un disc de frână faţă de 267 mm şi o frână spate cu tambur de 150 mm. Scuterul este echipat, de asemenea, cu sistemul de frânare unificat Yamaha, care egalizează orice diferenţe între presiunile de frânare din roţile faţă şi spate, pentru o oprire puternică şi sigură în orice situaţie.

Motor SOHC în 4 timpi, răcit cu lichid, de 125 cc

Motorul modern, rafinat, de 125 cc oferă acel plus de acceleraţie rapidă de care aveţi nevoie pentru a scăpa de traficul urban sau pentru a ieşi pe autostradă. Sistemul de injecţie de combustibil asigură o manevrabilitate lină, o pornire fiabilă, performanţe excelente pe orice vreme şi un rulaj eficient şi mai curat. Balansorul inovator cu un singur ax reduce vibraţiile motorului, mai mult confort al deplasării.

Spaţios şi practic

Pentru o cursă confortabilă, relaxată, modelul Xenter este dotat cu un suport spaţios pentru picioare. Designul centrat pe pilot îl face mai uşor de accesat şi de manevrat, iar suportul central poate fi utilizat cu mare uşurinţă. Şasiul tubular dublu permite utilizarea unui panou faţă lin, aproape plat, astfel încât pe ghidon poate fi agăţată o geantă de mână sau o cutie. Compartimentul de depozitare amplasat sub şa şi torpedoul oferă spaţiu pentru obiectele esenţiale.

Panou de kilometraj LCD

Zona ghidonului adăposteşte un tablou de bord LCD elegant, cu aspect modern. Afişajul uşor de utilizat oferă pilotului, dintr-o singură privire, informaţii esenţiale printre care se numără ceasul şi termometrul. Acest tablou ascunde torpedoul, plasat în centrul ghidonului, care poate fi deschis dintr-o singură mişcare.

Portbagaj spate

Modelul Xenter este echipat cu un compartiment pentru bagaje spate integrat. Acesta vă oferă posibilitatea de a transporta cu uşurinţă un surplus de bagaje sau de a instala rapid cutia de bagaje în culori asortate. Cu o capacitate de 39 l, această cutie de bagaje oferă un spaţiu amplu pentru orice aţi avea nevoie să transportaţi.

Specificatii Tehnice

Motor

Tip motor

Monocilindru, Răcit cu aer, 4 timpi, SOHC, 4-supape

Cilindree

125cc

Alezaj x cursă

52,0 mm x 58,7 mm

Raport compresie

11,0 : 1

Putere maximă

9,2 kW @ 7.500 rpm

Cuplu maxim

11,9 Nm @ 7.250 rpm

Sistem de ungere

Carter umed

Sistem combustibil

Injecţie de carburant

Sistem de aprindere

TCI, Electric

Sistem de transmisie

Automat, curea trapezoidală

Şasiu

Sistem suspensie faţă

Furcă telescopică

Cursă faţă

100 mm

Sistem suspensie spate

Basculă

Cursă spate

92 mm

Frână faţă

disc mono hidraulic , Ø 267 mm

Frână spate

tobă, Ø 150 mm

Anvelopă faţă

100/80-16

Anvelopă spate

120/80-16

Dimensiuni

Lungime totală

1.990 mm

Lăţime totală

690 mm

Înălţime totală

1.135 mm

Înălţimea scaunelor

785 mm

Ampatament

1.385 mm

Gardă minimă la sol

140 mm

Greutate fără sarcină

142 kg

Capacitate rezervor carburant

8 L

Video

Comentarii