Istvan Ordog despre sustinerea acordata de Yamaha Motor Europe pentru fiul sau, Zoltan: “Am primit vestea cu lacrimi in ochi”

Istvan Ordog despre sustinerea acordata de Yamaha Motor Europe pentru fiul sau, Zoltan: “Am primit vestea cu lacrimi in ochi”

“A fost o surpriza pentru toti, nu ne asteptam la o asemenea veste si am primit-o cu lacrimi in ochi”, spune Istvan Ordog, tatal sportivului Zoltan Ordog, selectat de Yamaha Motor Europe pentru a primi sprijin oficial in sezonul 2020. Procesul de selectie, despre care am mai scris, a fost unul lung si riguros, Zoltan calificandu-se mai intai in superfinala YZ bLU cRU FIM Europe Cup, desfasurata la Assen, cu ocazia Motocrosului Natiunilor, acolo unde tanarul de 13 ani a fost rasplatit cu un wildcard, in urma evolutiei sale pe circuit. Acesta l-a adus in Spania, pe circuitul Bellpuig, la un master class impreuna cu pilotii Monster Energy Yamaha Factory, Jeremy Seewer si Gautier Paulin, pe care, Zoltan a reusit sa il castige, gratie nu doar abilitatilor sale de pilot de motocross ci si a atitudinii si a motivatiei de care a dat dovada.

Zoltan Ordog a facut deplasarea in Spania alaturi de antrenorul sau, Adrian Raduta (Top Cross TCS), dar si de tatal sau, cel care ii este alaturi de 10 ani in acest sport. Acesta este un moment mare pentru familia Ordog, care dovedeste ca munca grea este rasplatita, pentru Adrian Raduta ca antrenor dar si pentru motocrosul romanesc, intrucat este pentru prima data in istoria acestui sport cand un pilot este sustinut de un producator implicat la nivel mondial. Mai multe despre masterclass-ul din Spania ne povesteste Istvan Ordog: “ Au fost trei zile pline, pe un circuit tehnic, alaturi de o echipa pusa la punct de Yamaha Europe, in care copiii au fost atent monitorizati, in toate aspectele, nu doar ca timpi scosi pe circuit sau in ce priveste abordarea sariturilor, explicandu-se de altfel clar ca nu este cazul sa isi asume riscuri si ca siguranta este primul loc. Zoltan a aratat ca este comunicativ, motivat si relaxat, s-a descurcat bine si in engleza si chiar daca ceilalti copii, veniti din tari puternice in motocross, Suedia, Olanda si Norvegia, au apucat sa se antreneze pe cont propiu pe circuit, inainte de eveniment, a fost acceptat in program.”

Desigur, Zoltan Ordog este si mai motivat acum, dorindu-si sa ramana in program, apropiindu-se de visul sau, cel de a alerga in campionatul mondial. “Acesta este meritul tuturor oamenilor pe care i-am intalnit in parcursul nostru de 10 ani, carora la multumesc, lista este prea lunga si nu as vrea sa uit pe cineva, dar cu siguranta, ea incepe de la momentul in care cineva a ales sa ne sprijine si cu zece litri de motorina pentru masina cu care mergeam la curse. Desigur, mersul lucrurilor s-a accelerat in ultimii ani, iar pentru aceasta trebuie sa-I multumesc antrenorului Adrian Raduta, Top Cross TCS si Yamaha”, conchide Istvan Ordog.

Imagini

Distribuie: