Vesti bune de la Putoline – un nou ulei racing, produse de intretinere si certificare JASO

Vesti bune de la Putoline – un nou ulei racing, produse de intretinere si certificare JASO

2020 este un an foarte special pentru Putoline, intrucat compania olandeza aniverseaza o jumatate de secol de existenta. Ceea ce a inceput in micul atelier al unui pasionat, Jan Put, s-a transformat relativ rapid intr-un nume care astazi concureaza de la egal la egal cu marii jucatori ai industriei. Iar aceasta inseamna pasiune si munca sustinuta, la fel cum si noi putem afirma ca am contribuit alaturi de voi, clientii si partenerii nostri, sportivii pe care i-am sustinut de-a lungul timpului, in a face din Putoline un nume cunoscut pe piata moto din Romania.

Asa ca acesta este un moment bun pentru a vorbi despre un nou ulei Putoline, Putoline N-Tech® SPR+ 5W-50. Acest ulei moto este destinat celor care merg la curse si a fost dezvoltat impreuna cu echipa Ten Kate, de aceea, trebuie stiut ca se adreseaza celei mai pretentioase clientele, pilotii care isi doresc sa castige si care nu accepta compromisuri atunci cand vine vorba despre materialul lor de concurs. Vascozitatea acestui ulei este o alegere asumata de catre Putoline, intrucat la curse, pentru a maximiza performantele motorului, se folosesc amestecuri bogate aer/carburant, ceea ce duce la diluarea uleiului. Alegerea valorii SAE 50 permite crearea unei “rezerve” de vascozitate, imbunatatind fiabilitatea, fara a fi afectata optimizarea puterii. De altfel, pe bancul de probe s-au masurat cresteri de putere de 1.6 cai fata de alte uleiuri, in timp ce valoarea SAE 5W permite un start rapid, la temperaturi scazute, cu uzuri minime datorate pornirii motorului. Iar aceasta inseamna ca si mai putin curent este cerut micilor baterii racing. Desigur, si noul ulei Putoline SPR+ 5W-50 se bazeaza pe tehnologia N-Tech ®, despre ale carei avantaje poti citi pe larg in link. BAS Dakar Racing Team a folosit noul ulei la Raliul Marocului, iar ambreiajul motocicletelor cu care s-a concurat cinci zile in conditii dure s-a pastrat intr-o stare perfecta. Este de mentionat faptul ca echipa Husqvarna-SKS a contribuit la dezvoltarea acestui ulei.

Nou este si produsul de intretinere si protectie Putoline Metal Proof & Protect, care se alatura  aerosolului Putoline Textile Proof & Protect, lansat la inceputul acestui an. Acesta protejeaza suprafetele din metal simple sau lacuite impotriva coroziunii si apei sarate, putandu-se folosi atat pentru motociclete off-road cat si de asfalt. Nu in ultimul rand, Putoline lucreaza in prezent pentru obtinerea certificarii JASO – Japanese Automotive Standard Organization, urmand ca acest lucru sa se intample estimativ in prima parte a lui 2020.

Imagini

Distribuie: