Sfaturi pentru intretinerea echipamentelor moto din piele

Sfaturi pentru intretinerea echipamentelor moto din piele

Pentru ca peste putin timp ne vom intoarce in sfarsit pe motoare, acum este momentul ideal sa ne asiguram ca totul este pus la punct. Daca stii ca motocicleta este pregatita – iar aici ne referim la cauciucuri, baterie, ulei, merita sa arunci o privire echipamentului. In definitiv, urmeaza “marea deschidere” si vrei sa te prezinti cat mai bine la mult ateptatul moment!

Presupunem ca al tau costum din piele a stat inchis intr-un dulap cu lunile si primul lucru care te izbeste, atunci cand deschizi usa dulapului, este mirosul de piele, iar acest miros aduce amintiri, exact ca in “In cautarea timpului pierdut” al lui Marcel Proust.  In acest roman, autorul gusta dintr-o madlena, ceea ce ii producea flashbacks instantanee din trecut. La fel, si pe tine te napadesc poate amintirile, drumurile pe care le-ai facut de-a lungul anilor si a anotimpurilor…

Dar, revenind la intretinerea echipamentelor moto din piele, iata zece sfaturi care iti vor fi utile ca ele sa se pastreze in cea mai buna forma:

  1. Interventia rapida: curatarea unui echipament de piele ar trebui sa iti intre in obicei, sa se faca regulat si imediat dupa ce a fost folosit, pentru ca murdaria sa nu apuce sa stea mult timp in contact cu pielea.
  2. Finete: nu folosi perii dure sau produse abrazive, pentru ca acestea pot afecta suprafata pielii.
  3. Fara solventi: solventii duri, cremele sau lichidele, trebuie sa fie evitate, deoarece nu sunt deloc prietenoase cu pielea.
  4. Cumpara un kit de curatare: cea mai buna alegere pentru un echipament moto din piele Dainese, este desigur, kit-ul de curatare Dainese, care este rezutatul a 50 de ani de expertiza in industria pielii.
  5. Daca nu ai un kit de curatare, poti folosi un sapun.
  6. Insectele fac la fel de mult rau unui echipament moto din piele pe cat fac si motocicletei tale. Cel mai bine este sa le indepartezi cat poti de repede, fara sa lasi timpul sa treaca. Murdaria organica, prin fluidele deversate poate fi foarte agresiva cu suprafata pielii.
  7. Indeparteaza uleiul si grasimea imediat! Acestea sunt foarte periculoase si trebuie sa fie indepartate cat de rapid posibil, cu o carpa moale, folosind miscari circulare, fara sa fie frecate cu putere.
  8. Fereste un echipament moto din piele de sure de caldura, precum radiatoare sau expunerea la soare, pentru ca pielea se va usca, accelerand deteriorarea. Pielea trebuie sa fie lasata sa se usuce natural, departe de sursele de caldura mentionate.
  9. Atarna sau netezeste pielea: aseaza pielea pe o suprafata plata pentru a se usca sau, mai bine, pune-o pe un umeras, aceasta va preveni formarea de cute.
  10. Curata captuseala separat, la 40 de grade, cu un sapun bland sau un detergent lichid, de preferat pulberilor, deoarece este mai mai putin agresiv.

 

Intretinerea echipamentului moto este, asadar, pur si simplu o alta cale de a pune in practica pasiunea: casca moto, costumul sau jacheta moto trebuiesc sa fie ingrijite constant, pentru a ne asigura nu doar de latura estetica ci si de a avea garantia ca lucrurile care nu protejeaza viata se afla in cea mai buna forma!.

Imagini

Distribuie: