Pur si simplu diferita: casca Lazer Rafale SR

Pur si simplu diferita: casca Lazer Rafale SR

Lazer Rafale SR este una dintre cele mai noi creatii ale casei belgiene, cu un design care este o adevarata piatra de hotar in evolutia marcii si care cu siguranta va influenta modelele viitoare.Cu o greutate de 1.550 de grame, casca emana pur si simplu energie pozitiva, are o forma organica, asemanatoare cu a unei picaturi de apa, inspirandu-se din filmele stiintifico-fantastice.

Lazer Rafale SR are doua vizoare, unul extern, usor de manevrat, cu trei pozitii, care se poate extrage fara nici o unealta si un vizor intern, pentru soare, la fel de usor de operat. In ceea ce priveste ventilarea, exista doua prize de aer, una pe frunte, cealalta pe barbie. Exista si doua spoilere, unul gata montat pe casca si celalalt in cutie, impreuna cu o surubelnita, gata pentru a fi montat. Scopul acestui spoiler secundar este imbunatatirea formei aerodinamice  a castii, fiind ideal pentru momentele in care se doreste pilotarea motocicletei la viteze ridicate, intrucat stabilitatea castii se imbunatateste simtitor. In acest scop exista si flapsuri ajustabile manual, care asigura un plus de stabilitate castii, daca se doreste. Plus, sa o recunoastem, dincolo de functionalitatea oferita, aceste flapsuri mai ofera ceva, apreciat in secret de unii, la modul deschis de altii: arata foarte cool!

In ce priveste interiorul, din start trebuie sa mentionam ca inchiderea se face cu bucla tip dublu – D, singura acceptata pe circuitele de concurs. Captuseala in zona gatului este conceputa sa asigure izolare fonica, cu paneluri reflectorizante care devin vizibile pentru cei din spate, in momentul in care capul este usor aplecat. Desigur, tot interiorul se poate detasa cu usurinta, fiind lavabil. Gratie sistemului Morpho System Plus , pernutele folosite ca si captuseala vin in mai multe dimensiuni, pentru a o gasi pe cea care se potriveste formei capului tau. Pentru situatii de urgenta, exista o eticheta rosie, inscriptionata SOS Pull here, iar daca se trage de ea, casca se poate extrage in siguranta, eliberandu-se instantaneu de captuseala in zona gatului.

Dual Motors este importator oficial in Romania al castilor Lazer.

Imagini

Distribuie: