Yamaha MT-07 my 2021: evolutia spre stilul premium!

Yamaha MT-07 my 2021: evolutia spre stilul premium!

Atunci cand MT-07 a fost lansata in 2014, putina lume se astepta ca aceasta motocicleta naked cu propulsor bicilindric de 690 cmc sa aibe un impact atat de puternic asupra pietei moto europene. Potrivita atat pentru incepatori dar si pentru riderii cu experienta, indiferent de sex, agila, distractiva, cu un cuplu liniar si cu un raport pret/calitate care a facut ca alti constructori sa isi reconsidere strategia atunci cand lanseaza modele noi, MT-07 poate fi denumita “motocicleta pentru toata lumea” si asta fara a-i stirbi cu nimic din reputatie Cu 125.000 de unitati vandute, MT-07 este una dintre cele mai bine vandute motociclete Yamaha din toate timpurile, clasandu-se pe primul loc in clasa naked la finele fiecarui an, iar asta incepand din 2014, cu un numar aproape dublu de unitati vandute in comparative cu modelul clasat pe locul 2!

Pentru modelul 2021,Yamaha joaca pe cartea unei evolutii progresive, mai putin radicale decat cea  a modelului mai mare, MT-09, proaspat dezvaluit, centrata in jurul noului far triplu LED. Comparativ cu MT-09 si a sa agresivitate afisata, ideea echipei de design a fost sa faca din MT-07, “fratele” mai mic si mai simpatic. Dar, la fel de plin de surprise!  Rezervorul a fost si el redesenat, bucurandu-se de adaosul unor mici prize anterioare si posterioare de aer, care ii accentueaza look-ul sportiv dar ii ofera si o imagine premium. Motorul a fost adaptat normelor Euro 5, ceea ce inseamna o noua evacuare 2 in 1 si un nou ECU, iar motorul cu tehnologie crossplane care livreaza 73.4 CP si un cuplu de 67 NM se bucura acum de capace in schema de culoare Crystal Graphite, care ii imprima si un caracter organic. Diametrul celor doua discuri de frana de pe fata a crescut la 298 mm, fara ca aceasta sa insemne si o crestere in greutate, iar cauciucurile Michelin Road 5 de ultima generatie de abia asteapta sa se bucure de performanta crescuta a sistemului de franare.

Dupa numeroase studii pe subiecti de cele mai diverse talii, inginerii Yamaha au decis sa lateasca ghidonul cu 32 mm, atat pentru un plus de manevrabilitate la viteze mici cat si pentru o pozitie mai asertiva  a pilotului. Bordul LCD a primit mai multe culori, fiind similar cu cel de pe Tracer 700, iar semnalizatoarele sunt de acum tip LED. Nu in ultimul rand, tot pentru o tusa subtila la capitolul look, manetele de frana si de ambreiaj sunt negre, iar cablajul din cockpit are o rutare mai compacta.

Noua Yamaha MT-07, va fi disponibila din ianuarie 2021 in culorile Storm Fluo, Icon Blue si Tech Black, prin Dual Motors, dealerul Yamaha numarul 1 in Romania.

Distribuie: