Yamaha se întoarce la rădăcinile africane cu noul program Ténéré World Raid Rally

Yamaha se întoarce la rădăcinile africane cu noul program Ténéré World Raid Rally

Yamaha Motor Europe are plăcerea de a anunța că noua echipă Yamaha Ténéré World Raid Team va participa la Africa Eco Race, care se va desfășura de la Monaco până la legendarul final din Dakar, Senegal, în perioada 15-30 octombrie.

Yamaha are o istorie lungă și tumultoasă în cursele din Africa, începând din 1979, cu victoria lui Cyril Neveu în prima ediție a Raliului Paris Dakar. Participarea la Africa Eco Race completează marca, aducând-o înapoi în casa spirituală a modelului Ténéré și confirmând noua abordare, care se concentrează pe reconectarea programului de raliuri Yamaha cu spiritul autentic al aventurii și cu produse de care se pot bucura și clienții.

Obiectivul Yamaha în abordarea unui raliu african de 12 etape cu un vehicul de serie este de a dovedi ADN-ul excepțional al noului Ténéré World Raid, dar și de a pregăti un program extins pentru clienți, care urmărește să susțină spiritul de competiție al clienților Ténéré care participă de la activități naționale până la evenimente internaționale Rally Raid pe distanțe lungi. Descoperirea propriilor limite, împreună cu noi orizonturi și noi oameni de-a lungul traseului, este obiectivul provocării Africa Eco Race.

Noul program de raliu va marca, de asemenea, începutul unui parteneriat cu Riders for Health, un sponsor foarte special pe care Yamaha este mândră să îl găzduiască în echipa Ténéré World Raid Team pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la munca extraordinară desfășurată de organizația caritabilă care furnizează, gestionează și întreține motociclete pentru operațiunile de sănătate din Africa.

Echipa Yamaha Ténéré World Raid Team va fi condusă în numele Yamaha de Rebel X Sports sub conducerea managerului echipei, Manuel Lucchese, care a participat la campania Rally Raid. Italianul Alessandro Botturi, câștigător al celor două ediții anterioare ale cursei, și spaniolul Pol Tarres vor concura la ediția 14 a raliului la bordul unei versiuni de cursă a recent lansatului model Ténéré 700 World Raid.

Botturi și Tarres vor aborda această provocare unică la bordul unor motociclete bazate pe recent lansatul model Ténéré 700 World Raid, dar dezvoltate în continuare de Yamaha prin adăugarea de piese specializate GYTR, cum ar fi un rezervor de combustibil mai mare și suspensiile KYB, pentru a rezista mai bine la cerințele extreme ale unui Rally Raid competitiv.

Echipa și motocicleta sunt noi, însă ambii piloți au cariere impresionante. Botturi se prezintă la ediția 2022 a Africa Eco Race după ce a câștigat precedentele două ediții din 2019 și 2020; italianul în vârstă de 46 de ani a fost, de asemenea, campion internațional al trialului de șase zile în 2005 și 2007, a concurat în Campionatul Mondial de enduro și a participat la numeroase raliuri Dakar.

Colegul de echipă al lui Botturi, Tarres, a urmat un traseu similar, participând la trialuri înainte de a trece la Campionatul Mondial de enduro. Spaniolul în vârstă de 27 de ani este renumit pentru că a acceptat unele dintre cele mai dificile provocări enduro din lume la bordul motocicletei sale Yamaha Ténéré 700, dar și pentru videoclipurile sale „Seeker” de pe YouTube în care sfidează gravitația.

Echipa Yamaha Ténéré World Raid Team se va pregăti pentru AER prin participarea la Tunisian Desert Challenge, între 21 și 29 aprilie, care cuprinde opt etape și acoperă peste 2.700 km. Acesta este primul pas important în pregătirea motocicletelor și a piloților pentru a face față provocării de la Africa Eco Race, care va avea loc mai târziu în cursul anului.

Paolo Pavesio

Director de Marketing și Motorsport, Yamaha Motor Europe

„Participarea la Africa Eco Race este o nouă aventură interesantă pentru Yamaha, dar este, de asemenea, un fel de întoarcere în casa spirituală a modelului Ténéré și la rădăcinile noastre din Rally Raid. Credem că legătura cu clienții noștri este incredibil de importantă, iar cu acest nou proiect și cu această motocicletă nouă sperăm să îi inspirăm să își redescopere latura mai aventuroasă. Acesta este doar începutul călătoriei; pe baza experienței noastre din acest an vom dezvolta programul pentru clienți pentru sezonul 2023. Suntem, de asemenea, foarte bucuroși să facem echipă cu Riders for Health, folosindu-ne de participarea noastră la raliu pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la munca incredibilă pe care o depun pentru a oferi sprijinul medical atât de necesar comunităților rurale din Africa, folosind motocicletele ca principală formă de transport. Prezența siglelor lor pe motocicletele și piloții noștri este doar primul pas în colaborarea noastră.”

Alessandro Botturi

Yamaha Ténéré World Raid Team

„În câteva săptămâni, vom începe această mare aventură cu echipa Yamaha Ténéré World Raid Team. Abia aștept să pilotez noua motocicletă în Tunisia, iar obiectivul nu este doar să terminăm raliul, ci să obținem cât mai multe date și cunoștințe pentru a deveni mai puternici. Acesta va fi un an important, cu scopul nostru final de a concura în Africa Eco Race și de a ajunge la linia de sosire mitică de la Lac Rose din Dakar.”

Pol Tarres

Yamaha Ténéré World Raid Team

„Sunt foarte încântată de această nouă aventură! Mă simt norocos să fiu implicat în acest proiect, să am o echipă atât de fantastică în jurul meu și un coechipier atât de experimentat în persoana lui Alessandro. Toată lumea este încântată să participe la Africa Eco Race, iar Yamaha Ténéré 700 World Raid este motocicleta perfectă pentru a aborda un astfel de raliu provocator. Am lucrat deja foarte mult la motocicletă, iar aceasta se simte incredibil. Sunt nerăbdător să merg în Tunisia, pentru că va fi un bun antrenament pentru a ne pregăti pentru provocarea evenimentului principal din acest an. Mai am multe de învățat, dar sunt hotărât să dau tot ce am mai bun și să forțez cât pot de mult pentru a aduce acasă cel mai bun rezultat posibil.”

Imagini

Distribuie: