Arai lanseaza noua casca RX-7V Isle of Man TT Limited Edition

Arai lanseaza noua casca RX-7V Isle of Man TT Limited Edition

Michael Dunlop si Eelco van Beek, reprezentant Arai, au dezvaluit noua editie a castii RX-7V, in editia limitata Isle of Man TT. Aceasta serie limitata de casti moto a fost lansata in 2007, fiind opera renumitei case de design Drudi Performance, care, pentru acest an a pregatit un galben fosforescent, ce subliniaza si mai dramatic cele trei piciore ale faimosului „triskelion”, infatisat pentru 2019 intr-o culoare metalica. Detaliile sunt ca de obicei discrete, si, dupa cum cunoscatorii deja stiu, sunt imposibil de regasit pe alte casti: logo-ul TT si inscriptia Isle of Man TT, alaturi de faimosul steag tip tabla de sah. 

Arai este un brand extrem de popular la Isle of Man TT, majoritatea racerilor care se intrec aici alegand aceste casti: Michael Dunlop, Ian Hutchinson, Conor Cummins, Davey Todd, Derek McGee, David Johnson si Lee Johnston, iar dintre cei care piloteaza motociclete cu atas ii putem aminti pe  Ben si Tom Birchall, John Holden si Lee Cain sau Tim Reeves si Mark Wilkes. Arai are o lunga istorie in sprijinul acordat curselor TT, fiind un nume extrem de popular in Insula Man, nu doar printre sportivi ci si printre spectatori. In paddock-ul TT exista un Arai Village, dar si un stand Arai Race Service, acolo unde poate fi vazuta intreaga gama a producatorului japonez, vizitatorii putandu-se bucura de operatiuni de servisare, fitting dar si de mentenanta a castilor. 

Modelul RX-7V reprezinta practic o culme a know-how-ului Arai in domeniul tehnologiei castilor. Carcasa exterioara ce utilizeaza noua rasina PB-SNC² (aceasta permite o economie de greutate de 30 de grame, creste adeziunea intre fibre si sporeste gradul de rezistenta al calotei) revolutionarul sistem de vizor Variable Axis System, plasat sub linia de test a castii si o arie mult mai neteda in zona tamplelor, fac din RX-7V un reper pe segmentul castilor moto premium. Captuseala antimicrobiana cu o rama subtiata, canelele de aerisire, difuzorul, toate acestea se bucura de atentia pentru detaliu specifica Arai, producatorul japonez, continuand, in baza experientei, sa imbunatateasca forma castilor, dupa principiul „glancing off”. Capacitatea castii moto Arai RX-7V de a „aluneca” este remarcabila, Arai apropiindu-se din ce in mai mult de forma ideala a unei casti moto.

Conducta superioara de aerisire ofera o ventilatie cu 11% imbunatatita, cu butoane de deschidere mai mai mari si mai usor de manuit. Aerul este apoi ghidat din zona ochilor catre canalelr laterale, iar difuzorul cu 20% mai lung imbunatateste aerodinamica. Porturile de admisie a aerului sunt cu 19% mai mari, lucreaza impreuna cu micile eleroane pentru a imbunatati stabilitatea, in timp ce copertina din zona barbiei blocheaza curentul direct de aer, extragand in schimb aerul din zona maxilarului.
In ceea ce priveste interiorul, totul se leaga aici de materiale: mai subtiri, cu puncte de conexiune intre rama ce sustine captuseala reproiectate, ansamblul devenind si mai „fin” la atingere, insa fara a-si pierde din capacitatea de a rezista la socuri. Exista zone de jonctiune ce pot ceda deliberat sub stres, pentru a permite carcasei sa realizeze managementul energiei impactului.

Imagini

Distribuie: