Noua Yamaha XSR125 Legacy: Călătorește prin timp

Noua Yamaha XSR125 Legacy: Călătorește prin timp

Yamaha Sport Heritage își consolidează poziția

De la lansarea primelor modele Yamaha Sport Heritage, segmentul s-a dovedit a fi un mare succes printre piloții de toate vârstele și nivelurile de experiență care apreciază modul special în care aceste motociclete îmbină stilul autentic și caracterul individual cu tehnologia modernă și performanțele sportive.

Marca XSR s-a impus rapid drept gama definitorie pentru piloții care apreciază motociclete emblematice cu un caracter veritabil și un farmec autentic. Însă, în timp ce aduc omagiu unora dintre cele mai emblematice modele Yamaha din epoca anterioară, cele mai noi motociclete XSR700 și XSR900 sunt proiectate și pentru a asigura niveluri superioare de performanță a motorului, șasiului și frânării, oferind piloților tot ce este mai bun din ambele lumi.

Popularitate în creștere

Popularitatea în creștere a modelelor Yamaha Sport Heritage a fost stimulată de o influentă mișcare de personalizare, în special cea inițiată de programul Yard Built al companiei care a încurajat și facilitat construcția a numeroase proiecte speciale de către unii dintre cei mai creativi constructori de motociclete din Europa. De la debutul său, proiectul Yard Built a dus la crearea a peste 60 de modele speciale, unice și exclusiviste, bazate pe modelele Sport Heritage de serie, iar Yamaha va continua să investească în scena Yard Built în 2022 și în viitor.

Mișcarea Yard Built a demonstrat că modelele de serie Yamaha au structura de bază ideală pentru a le transforma în orice, de la flat tracker sau scrambler până la café racer. Influențate de unele dintre cele mai emblematice modele Yamaha din anii '60, '70 și '80 – și echipate cu caracteristici atemporale, inclusiv roți cu spițe, culori istorice și componente de calitate – aceste modele Yamaha Yard Built au revigorat scena de modele personalizate și au consolidat comunitatea Faster Sons.

Combinând designul tradițional cu tehnologia contemporană în propriul mod unic, filozofia Faster Sons inspiră mulți piloți să-și personalizeze motociclete și să creeze ceva foarte special care să reflecte propriul stil de viață, adăugând, în același timp, o dimensiune nouă și incitantă lumii motociclismului. Unele dintre aceste elemente de design retro, cum ar fi roțile cu spițe, sunt acum o caracteristică standard a noului model XSR125 Legacy, fapt care evidențiază modul în care această motocicletă elegantă preia cele mai bune aspecte din trecut și le combină cu ultimele noutăți în materie de tehnologie și design.    

Noua XSR125 Legacy: Capturarea esenței motociclismului

Yamaha a fost întotdeauna dedicată construirii de motociclete cu caracter pentru cea mai largă varietate de piloți. Din iulie 1955, nevoile și dorințele piloților au fost întotdeauna în centrul atenției la dezvoltarea modelelor noi. Această filosofie orientată către client a permis companiei să creeze modele emblematice și revoluționare, care au contribuit la schimbarea înfățișării motociclismului pe parcursul ultimelor șapte decenii.

Misiunea companiei poate fi rezumată prin cuvântul japonez „Kando”: Aceasta înseamnă crearea de produse foarte satisfăcătoare, care inspiră inima și spiritul, iar noul model XSR125 Legacy este un exemplu perfect de Kando în acțiune.

Dezvoltată pornind de la modelul XSR125 de mare succes lansat în 2021, motocicleta XSR125 Legacy dispune de același motor de 125 cmc cu sistem VVA și de aceeași arhitectură a șasiului. Cu toate acestea, XSR125 Legacy beneficiază de o serie de modificări de stil care transformă caracterul motocicletei pentru a-i oferi un aspect neo-retro unic, cu adevărat individual.

Aceste perfecționări îi oferă noului model o siluetă distinctivă și un caracter individual care îi întăresc legăturile cu motocicletele clasice Yamaha din trecut, în timp ce accentuează etosul mărcii Sport Heritage: „Inspirate din trecut, construite pentru viitor”. XSR125 Legacy este într-adevăr construită pentru a face parte din viitorul fiecărui pilot – începător, experimentat sau care revine la două roți – care apreciază stilul atemporal și caută un motor și un șasiu cu tehnologii de ultimă oră, care asigură un pilotaj de calitate.

Roți ușoare cu spițe

XSR125 Legacy este echipată cu o gamă de caracteristici specifice modelului, care funcționează armonios împreună pentru a crea o motocicletă cu un caracter special, care sigur va fi apreciată de mulți piloți care îndrăgesc stilul atemporal. Roțile ușoare cu spițe amintesc de stilurile utilizate la revoluționarele modele de curse Yamaha din anii '60 și '70 și sunt esențiale pentru a oferi acestei noi motociclete Sport Heritage un aspect autentic.

Jante de culoare aurie

Roțile clasice cu spițe de la XSR125 Legacy sunt echipate cu jante din aliaj de culoare aurie, superb finisate, care subliniază calitatea excelentă a construcției motocicletei și îi întăresc legătura cu unele dintre cele mai emblematice modele Yamaha din trecut.

În contrast cu caroseria și șasiul complet negre, combinația dintre spițe și jantele aurii oferă îi oferă acestui model neo-retro de 125 cmc un caracter cu adevărat individual și un aspect atemporal, care capturează esența filosofiei Faster Sons.

Culori și elemente grafice dedicate

Noile elemente grafice au fost dezvoltate pentru a oglindi aspectul modelelor XSR de capacitate superioară și pentru a întări legăturile strânse de familie ale gamei Sport Heritage. Dungile fine aurii și argintii evidențiază forma clasică a rezervorului de combustibil rotunjit, în timp ce grafica minimalistă de culoare aurie a panourilor laterale completează auriul jantelor.

Rezervorul, panourile laterale și aripile prezintă finisajul negru istoric, în timp ce nuanța neagră a cadrului Deltabox, a brațului oscilant, a furcilor inversate și a capacelor motorului creează un aspect elegant și minimalist care se potrivește perfect cu caracterul acestei noi motociclete de 125 cmc.

Anvelope Metzeler Karoo de înaltă performanță

Noile roți cu spițe ale modelului XSR125 Legacy sunt echipate cu anvelope Metzeler Karoo de înaltă performanță, concepute pentru a descătușa performanțele incitante ale acestui model ușor Faster Sons. Modelul bloc al acestora completează perfect nouă motocicletă Sport Heritage și îi subliniază capacitatea de a oferi o experiență captivantă într-o varietate de situații.

Capac din aluminiu, din 2 piese, pentru toba de eșapament

Modelele XSR Sport Heritage sunt faimoase pentru atenția la detalii și utilizarea componentelor de calitate, iar noul XSR125 Legacy nu face excepție. Pe lângă o serie de elemente de fixare și suporturi din aluminiu superb realizate, această motocicletă ușoară Faster Sons este echipată cu un capac din aluminiu, din 2 piese, pentru toba de eșapament care îi consolidează caracterul sportiv.

Siluetă XSR distinctivă

La o privire din lateral, liniile orizontale accentuate evidențiază imediat pedigriul inconfundabil al acestei motociclete XSR125 Legacy. Combinația specială dintre roțile cu spițe și poziția dreaptă de pilotare, structura mecanică complet expusă și aspectul necarenat plăcut vor fi apreciate cu siguranță de toți piloții, noi sau experimentați, care știu exact ce își doresc de la motocicletele lor.

Cel mai bun motor de 125 cmc și 11 kW din clasa sa

Modelul XSR125 Legacy este propulsat de unul dintre cele mai apreciate și de succes motoare din categoria de 125 cmc. Acest motor puternic și fiabil de 125 cmc, cu 4 supape, monocilindric, răcit cu lichid, compatibil Euro5, are același design ca cel utilizat la modelele MT-125 Hyper Naked și R-125 Supersport. Generând 11 kW, maximul permis în clasa destinată permiselor de categorie A1, acest motor foarte apreciat asigură performanțe remarcabile în toate condițiile.

Una dintre caracteristicile tehnologice esențiale este sistemul de acționare variabilă a supapelor (VVA) de la Yamaha, care permite motorului să asigure un cuplu puternic la turații reduse, dar și performanțe excelente la turații mai mari. Acest lucru permite modelului XSR125 Legacy să ofere performanțe excelente într-o varietate de situații, de la pilotajul rapid pe autostradă până la călătoriile la viteze mai mici pe drumuri secundare, iar randamentul mare al cuplului asigură și o accelerație dinamică.

Furci față inversate de 37 mm

Cu un finisaj negru care se asortează perfect cu nuanța neagră a cadrului și motorului, furcile inversate de 37 mm ale motocicletei XSR125 Legacy prezintă specificații de primă clasă, lucru și mai impresionant având în vedere că acest model neo-retro de 125 cmc este disponibil la un preț atât de accesibil. Indiferent dacă pilotezi pe serpentine, navighezi prin traficul urban sau pleci într-o plimbare de weekend, aceste furci față sunt proiectate să asigure o aderență fiabilă la drum și o manevrabilitate precisă.

Cadru Deltabox puternic și ușor

Dezvoltat mai întâi pentru motocicletele de curse Grand Prix ale companiei, legendarul cadru Deltabox de la Yamaha asigură precizie la viraje și stabilitate în linie dreaptă care inspiră încredere, permițându-i pilotului să se bucure de potențialul maxim al celui mai bun motor de 11 kW din clasă. Cu un ampatament compact de 1,330 mm și o înălțime accesibilă a șelei de 815 mm, piloții de XSR se pot aștepta la o manevrabilitate agilă, completată de ergonomie relaxată, care permite acestei motociclete să fie extrem de adecvată pentru o varietate largă de piloți, indiferent dacă sunt începători, experimentați sau revin la două roți.

Iluminare elegantă cu LED 

Această iluminare de înaltă tehnologie este un alt exemplu al modului în care XSR125 Legacy combină cu succes stilul retro atemporal cu tehnologia modernă. Dispunând de o carcasă exterioară circulară clasică care integrează lampa de poziție cu LED, farul principal cu LED produce un fascicul puternic pentru o vizibilitate excelentă pe timp de noapte, în timp ce lampa de stop compactă cu LED evidențiază profilul ușor și elegant al spatelui subțire și sportiv.

Caracteristici esențiale

 • Roți ușoare cu spițe și jante de culoare aurie
 • Culori și elemente grafice dedicate
 • Anvelope Metzeler Karoo cu model bloc, de înaltă performanță
 • Capac din aluminiu, din 2 piese, pentru toba de eșapament
 • Siluetă distinctivă
 • Cel mai bun motor EU5 de 125 cmc 11 kW din clasa sa
 • Furci față inversate de 37 mm
 • Poziție de pilotare dreaptă, naturală
 • Far circular cu LED și lampă de stop cu LED
 • Cadru Deltabox ușor și puternic
 • Manevrare ușoară și aderență fiabilă
 • Apărători de noroi vopsite în culori asortate
 • Șa ușor etajată
 • Finisaj și montaj de calitate cu elemente din aluminiu
 • Afișaj LCD circular în stil retro
 • Modelul suprem Yamaha Faster Sons de 125 cmc
 • Ideal pentru începători, pentru piloții experimentați și pentru motocicliștii ce revin la două roți

Culori, disponibilitate și prețuri XSR125 Legacy

Modelul XSR125 Legacy va fi oferit în finisajul negru istoric, cu jante de culoare aurie, și va fi disponibil începând cu luna iunie 2022. Prețurile diferă în funcție de țară. Pentru informații suplimentare, contactați distribuitorul național Yamaha.

Accesorii originale Yamaha și articole vestimentare Faster Sons

Yamaha a dezvoltat o gamă largă de accesorii originale, care permit posesorilor de XSR125 Legacy să-și personalizeze cu ușurință motocicleta. Pe lângă o gamă largă de accesorii individuale, cum ar fi eșapamentul Akrapovič, protecția pentru rezervor, parbrize, portbagaje, elemente de protecție și multe altele, Yamaha a creat, de asemenea, trei kituri de accesorii originale: pachetul Racer, pachetul Street și pachetul Tracker.

Clienții pot comanda pachetul sau accesoriile individuale dorite înainte de a-și ridica noua motocicletă XSR125 Legacy și pot solicita dealerului Yamaha să le monteze.

Concepută pentru a completa gama de motociclete Sport Heritage, linia de articole vestimentare Faster Sons de la Yamaha include tricouri moderne, salopete, jachete de piele, șepci de baseball, petice și multe altele, concepute pentru a se asorta cu aspectul atemporal al modelului XSR Legacy.

Distribuie: