Noile scutere Yamaha Tricity 125 / Tricity 155 cu 3 roți

Noile scutere Yamaha Tricity 125 / Tricity 155 cu 3 roți

Îmi place cum mă mișc: Vehicul practic, elegant și ușor de utilizat pentru navetă

Dispunând de un nou motor EURO5 Blue Core, plin de viață și economic, și un șasiu rafinat pentru senzații sporite de confort și stabilitate, cea mai recentă versiune a popularului Tricity 125 este alegerea clară pentru navetiștii și locuitorii din mediul urban care doresc un scuter practic și ușor de utilizat. 

De la introducerea sa în 2014, acest vehicul de mobilitate urbană pe 3 roți de înaltă calitate a atras un număr mare de adepți în rândul persoanelor independente, cu ochi pentru stil și calitate, care apreciază combinația sa unică de dimensiuni compacte, greutate redusă și încrederea suplimentară pe care ți-o dă a treia roată. 

Echipat cu instrumente conectate care permit conducătorului să vizualizeze notificările de pe smartphone și de pe rețelele sociale, Tricity 125 și mai puternicul Tricity 155 oferă mobilitatea și agilitatea unui scuter convențional, combinate cu o calitate a deplasării de top în clasa sa și o manevrabilitate sigură asociată cu configurația cu 3 roți.  

 

Nou motor Blue Core EURO5

Pentru 2022, noul Tricity 125 este echipat cu cel mai recent motor EURO5, care a fost proiectat și produs cu cea mai bună tehnologie Blue Core de la Yamaha, care reduce emisiile și asigură în același timp performanțe extrem de eficiente. Având un piston forjat durabil și o chiulasă nou proiectată, precum și o supapă de admisie mai mare și un raport de compresie mărit, noul motor al Tricity 125 beneficiază de tehnologia Yamaha de acționare variabilă a supapelor (VVA), care asigură o accelerație bună, cu performanțe vii și un consum redus de combustibil.

 

Unitate de control nouă pentru demaror și sistem de generator de motor inteligent

Noul Tricity 125 este echipat cu o unitate de control al demarorului (SGCU) pe 32 de biți care integrează complet funcțiile electrice și electronice ale noului motor, inclusiv alimentarea cu combustibil, generarea de energie și sistemul Start & Stop, pentru a asigura o performanță mai ecologică. Acest SGCU guvernează, de asemenea, noul sistem de generator de motor inteligent, care combină funcțiile separate ale generatorului și ale demarorului de pe modelul anterior într-o singură unitate compactă. 

Acest nou sistem de generator de motor inteligent rotește direct arborele cotit - eliminând zgomotul produs de angrenajele glisante de pe sistemul anterior - asigurând astfel porniri și reporniri extrem de silențioase.

 

Nou sistem Stop & Start silențios și inteligent

Sistemul de pornire a motorului mai silențios și mai eficient este o caracteristică deosebit de importantă care completează noul sistem Stop & Start al Tricity 125 pentru a face acest scuter accesibil pentru navetiști mai puțin deranjant și mai plăcut de condus în traficul urban. 

Sistemul Stop & Start este proiectat să oprească motorul atunci când Tricity 125 este oprit la semafor, iar vehiculul repornește automat atunci când se apasă accelerația. Pentru o eficiență optimă, SGCU monitorizează în permanență condițiile de rulare și previne opririle și pornirile prea frecvente în situații cum ar fi traficul aglomerat, în care este posibil ca vehiculul să se oprească și să pornească la fiecare câteva secunde.

 

Configurație stabilă cu 3 roți, cu roți față duble înclinate

Ceea ce face ca Tricity 125 să fie unic în categoria 125 cmc este configurația cu 3 roți, cu roți față duble înclinate, care oferă o senzație sporită de stabilitate, atât în linie dreaptă, cât și în viraje. Nivelurile ridicate de tracțiune oferite de cele două anvelope față, combinate cu poziția sigură a configurației cu 3 roți, asigură o experiență de condus unică, ceea ce face din Tricity 125 o alegere ideală pentru motocicliștii noi, precum și pentru cei care trec de la 2 la 3 roți. 

 

Configurație de direcție LMW Ackermann optimizată

Dispunând de același design de bază al articulației ca și sistemul utilizat pe prestigioasa motocicletă NIKEN Sport Tourer și pe Tricity 300, sistemul de direcție LMW Ackermann, exclusiv Yamaha, de pe cel mai recent Tricity 125 a fost optimizat pentru 2022 și are o dispunere revizuită, cu puntea înclinată ușor decalată față de puntea de direcție. Acest design de ultimă generație asigură faptul că roțile din stânga și din dreapta față realizează întotdeauna un arc concentric, chiar și în cazul unei înclinări profunde, oferind o senzație mai naturală și mai intuitivă și ajutând conducătorii să păstreze linia aleasă. 

Cele două roți față ale Tricity 125 și designul revizuit al articulației față favorizează sentimentul de încredere - în special pe suprafețe umede sau accidentate. Acest aspect al caracterului Tricity 125 este deosebit de important pentru începătorii cu permis categoria B care trec la Tricity 125 de la un automobil sau de la transportul în comun și care pot avea o experiență limitată pe 2 roți.

 

Cadru nou pentru un confort excelent și o senzație de stabilitate

Tricity 125 este echipat cu un nou design al cadrului, care prezintă o serie de îmbunătățiri, inclusiv un ampatament mai lung cu 60 mm și suporturi de motor revizuite, care au ca scop obținerea unui echilibru general mai bun și oferirea unui confort sporit la condus. 

Deși are aceeași configurație fundamentală ca și modelul anterior, designul din 2022 beneficiază de niveluri sporite de rigiditate torsională și longitudinală, împreună cu un nivel de flexibilitate fin reglat care contribuie la senzația de manevrabilitate naturală a scuterului. Împreună cu caracteristicile de direcție revizuite ale celui mai recent sistem LMW Ackermann, cadrul nou dezvoltat oferă o calitate de rulare excelentă, cu niveluri ridicate de confort - chiar și atunci când se circulă pe suprafețe denivelate sau pavate.

 

Suspensie spate actualizată cu amortizoare duble

Pentru o deplasare de înaltă calitate, cu proprietăți excelente de amortizare a șocurilor, sistemul de suspensie spate cu amortizoare duble a fost îmbunătățit pentru a se potrivi cu designul revizuit al cadrului. Lungimea totală a amortizoarelor spate este mărită pentru a oferi 90 mm de mișcare lină și progresivă a suspensiei care asigură un confort excelent pentru pilot și pasager. Raportul de elasticitate și puterea de amortizare au fost, de asemenea, mărite, rezultând o funcționare stabilă a suspensiei spate - chiar și atunci când transportați un pasager și circulați pe străzi urbane de proastă calitate.

 

Sistem unificat de frânare (UBS) optimizat

Pentru o frânare sigură și controlată, Tricity 125 este echipat cu un sistem unificat de frânare (UBS) care distribuie automat forța de frânare pe roțile din față și din spate atunci când frâna din spate este acționată. Pe modelul Tricity 125 2022, distribuția forței de frânare între frânele față și spate a fost optimizată pentru a asigura o putere de frânare lină și stabilă.

 

Instrumente LCD noi cu conectivitate pentru smartphone

Conducătorii de Tricity 125 pot rămâne conectați atunci când sunt în mișcare descărcând aplicația gratuită MyRide de la Yamaha pe smartphone-ul lor și asociind-o cu scuterul prin introducerea numărului VIN. Odată conectat, conducătorul poate vedea notificări în timp real cu privire la apelurile primite, rețelele de socializare, e-mailuri și mesajele text de pe smartphone pe noile instrumente LCD, ceea ce îi permite să rămână în contact. 

De asemenea, proprietarii de Tricity 125 pot utiliza aplicația MyRide pentru a vizualiza o serie de date, cum ar fi consumul de combustibil. Conducătorii pot, de asemenea, să compare datele de deplasare cu cele ale altor utilizatori Yamaha MyRide, să își împărtășească experiențele de deplasare și să exporte informații despre deplasări, precum și să se conecteze cu alți utilizatori MyRide pentru a vizualiza fotografii, pentru a compara rute și pentru a verifica noi locuri de vizitat. 

Noile instrumente conectate sunt dezvoltate pornind de la designul utilizat pe modelul mai mare Tricity 300 și oferă o serie de informații ușor de citit despre funcționarea vehiculului, precum și notificările de pe smartphone menționate anterior. Noul design subliniază tehnologia comună a gamei Tricity și consolidează aspectul premium al acestui vehicul unic pentru navetă care poate fi condus cu permisul de categorie B.

 

Operare fără cheie Smart Key

Pentru un plus de comoditate, Tricity 125 poate fi operat fără cheie oricând conducătorul are cheia inteligentă în buzunar, portofel sau geantă. Mașina detectează prezența cheii inteligente și permite conducătorului să cupleze și să decupleze alimentarea, să pornească motorul, să deblocheze ghidonul și să deschidă șaua. Este o caracteristică mică, dar utilă, care contribuie la o deplasare mai plăcută.

 

Suprafață mai mare a suportului pentru picioare/suporturi pentru picioare îmbunătățite pentru pasageri/fascicul luminos mai larg pentru faruri

Confortul conducătorului și al pasagerului este o prioritate absolută pe Tricity 125, iar modelul 2022 dispune de o suprafață mai mare a suportului pentru picioare, cu un spațiu mai mare în partea din față, care permite conducătorului să adopte cea mai relaxantă poziție. 

O altă îmbunătățire constă în montarea unor suporturi pentru picioare pentru pasageri cu design nou, care sunt mai ușor de scos din poziția retrasă, iar pentru o iluminare excelentă pe timp de noapte, reflectorul farurilor a fost îmbunătățit pentru a oferi o distribuție mai amplă a luminii atât în faza scurtă, cât și în faza lungă.

 

Îmbunătățiri ale stilului detaliilor și culori noi

Cu un stil sportiv și contemporan care îi subliniază caracterul modern, ușor și agil, Tricity 125 este unul dintre cele mai distinctive modele din clasa scuterelor de 125 cmc. Pentru a se potrivi cu diversele modificări tehnice ale noului șasiu, au fost efectuate revizuiri subtile ale caroseriei în jurul zonei pedalei și a comutatorului principal de contact, precum și o apărătoare de noroi spate cu design nou. Silueta laterală a modelului Tricity 125 întărește senzația de performanță și stabilitate frontală a vehiculului și transmite potențialilor proprietari accesibilitatea universală și ușurința de utilizare a acestui scuter pentru navetiști. 

Tricity 125 și Tricity 155 vor fi disponibile în două culori noi: Petrol Blue și Sand Grey – și ambele modele vor fi disponibile și în culoarea Matt Grey.

 

Caracteristici esențiale ale Tricity 125

Noul motor EURO5 Blue Core de 125 cmc în 4 timpi, răcit cu lichid

9,0 kW la 8000 rpm

Acționare variabilă a supapelor (VVA)

Configurație cu 3 roți, cu direcție LMW Ackermann optimizată

Șasiu nou pentru confort sporit și senzație de stabilitate

Tehnologie Start & Stop pentru pornirea/oprirea motorului

Suspensia spate cu amortizoare duble nou dezvoltată oferă o deplasare de înaltă calitate

Frâne cu discuri de 220 mm pe față și 230 mm pe spate cu UBS optimizat

Instrumente LCD noi cu conectivitate smartphone prin aplicația MyRide

Nou sistem de operare fără cheie Smart Key

Suprafață mai mare a suportului pentru picioare pentru acces ușor și confort sporit în timpul deplasării

Far LED cu fascicul mai larg

Spațiu de depozitare sub scaun și buzunar frontal

Două noi scheme de culori

 

Caracteristici esențiale ale Tricity 155

Noul motor EURO5 Blue Core de 155 cmc în 4 timpi, răcit cu lichid

11,1 kW la 8000 rpm

Acționare variabilă a supapelor (VVA)

Configurație cu 3 roți, cu direcție LMW Ackermann optimizată

Șasiu nou pentru confort sporit și senzație de stabilitate

Tehnologie Start & Stop pentru pornirea/oprirea motorului

Suspensia spate cu amortizoare duble nou dezvoltată oferă o deplasare de înaltă calitate

Frâne pe disc față de 220 mm și spate de 230 mm cu ABS

Instrumente LCD noi cu conectivitate smartphone prin aplicația MyRide

Nou sistem de operare fără cheie Smart Key

Suprafață mai mare a suportului pentru picioare pentru acces ușor și confort sporit în timpul deplasării

Far LED cu fascicul mai larg

Frână de parcare

Buzunar frontal cu priză electrică

Spațiu de depozitare sub șa, cu iluminare LED

Două noi scheme de culori

 

Accesorii originale și articole de îmbrăcăminte de la Yamaha

Yamaha a dezvoltat o gamă de accesorii originale care permit proprietarului de Tricity 125/Tricity 155 să își personalizeze cu ușurință scuterul de mobilitate urbană pe 3 roți și să își creeze propriul vehicul unic, care se potrivește cel mai bine stilului de viață și utilizării individuale. 

Gama largă de accesorii include portbagaje, ecrane, șorțuri și multe altele care pot fi achiziționate individual - iar Yamaha a dezvoltat, de asemenea, un pachet Urban și un pachet Sport care facilitează alegerea accesoriilor potrivite. 

Prin utilizarea exclusivă a accesoriilor originale, clientul poate fi sigur că fiecare element a fost construit pentru a se potrivi perfect și a fost fabricat la aceeași calitate înaltă ca și vehiculul său. 

Yamaha oferă, de asemenea, o selecție cuprinzătoare de echipament de pilotaj și îmbrăcăminte de stradă potrivită pentru piloții de Tricity 125/Tricity 155, inclusiv jachete și mănuși de pilotaj aprobate CE, plus o gamă de tricouri, hanorace cu glugă, șepci de baseball și multe altele pentru bărbați, femei și copii.

 

Aplicaţia MyGarage

Aplicația MyGarage de la Yamaha reprezintă calea rapidă și ușoară pentru clienți de a construi un scuter Tricity 125/Tricity 155 virtual, cu o gamă de accesorii originale de acasă, de pe smartphone sau laptop. Aplicația gratuită permite utilizatorilor să adauge și să elimine accesorii pentru a un vehicul de mobilitate urbană cu 3 roți de top, iar rezultatul final poate fi văzut în 3D din orice unghi. 

Aplicația MyGarage elimină nesiguranțele la alegerea accesoriilor și, pentru a face lucrurile și mai ușoare, selecția finală a clientului poate fi trimisă prin e-mail dealerului ales de acesta, care va monta accesoriile originale selectate pe noile Tricity 125/Tricity 155. 

Pentru informații complete despre accesoriile originale și articolele vestimentare Yamaha sau aplicația MyGarage, accesează www.yamaha-motor.eu

 

MyRide

Aplicația gratuită MyRide de la Yamaha oferă piloților de Tricity 125/Tricity 155 oportunitatea de a obține mai multă plăcere și informații de la fiecare călătorie. Disponibilă pentru dispozitive iOS și Android, aceasta urmărește și stochează fiecare traseu parcurs, permițând utilizatorilor să creeze propria poveste și să adauge imagini care pot fi partajate pe rețelele de socializare. Aplicația MyRide permite, de asemenea, utilizatorilor să revizuiască toate statisticile de pilotare, inclusiv distanța totală, altitudinea, viteza maximă, viteza medie, accelerația și unghiul de înclinare, pentru a le compara cu cele ale celorlalți piloți.

Distribuie: