Yamaha Motor, al saptelea „iF Design Award” consecutiv, gratie Yamaha Ténéré 700 si a conceptului YNF-01

Yamaha Motor, al saptelea „iF Design Award” consecutiv, gratie Yamaha Ténéré 700 si a conceptului YNF-01

Pentru cel de-al saptelea an consecutiv, Yamaha Motor a primit prestigiosul „iF Design Award”, gratie noii Ténéré 700 dar si conceptului YNF (Yamaha Next Field)-01, dedicat mobilitatii la viteze mici. Ténéré 700 este un adventure tourer care, asa cum nu mai e nici un secret, isi trage seva din istoria de succes a marcii Yamaha in Dakar si din reusitele din anii 80 si 90 in acest raliu, care ofera un grad mare de libertate in ceea ce priveste postura de pilotaj, fiabilitate de exceptie si o mentenanta facila. Practic, aceasta motocicleta aduce intr-un nou echilibru termeni precum off-road, aventura si performanta pe segmentul touring, trei concepte care nu sunt tocmai usor de pus in balanta. Carenajul fata, farurile si parbrizul i-au impresionat pe cei din juriu, care au fost de parere ca acest ansamblu exprima in mod natural chemarea aventurii pe doua roti motorizate.

Conceptul YNF-01 este un vehicul conceput pentru viteze reduse, dar, pentru a oferi mobilitate celor care au nevoie, cu un design orientat spre uzul outdoor. Rotile mari, fiecare cu propria suspensie ii permit conceptului sa traverseze diverse tipuri de suprafete. Dimensiunile compacte, spatiul cargo care emana un aspect solid, la fel ca si designul cadrului sunt menite sa ofere utilizatorului atat senzatia de securitate si de conectare cu vehiculul dar si cea de libertate in deplasare in operarea acestuia. De altfel, juriul a considerat ca designul ii motiveaza pe cei care au nevoie de un astfel de vehicul sa caute deplasarea in spatii deschise, evocand sentimentul aventurii.

iF Design Award este sponsorizat de iF International Forum Design, cea mai veche organizatie independenta din lumea designerilor, localizata in Hanovra, Germania.In fiecare an, incepand cu 1953, ea selecteaza designurile de top ale produselor industriale din toata lumea.

Imagini

Distribuie: