De vorba despre izolare si MXGP cu Gautier Paulin, pilot de uzina Yamaha

De vorba despre izolare si MXGP cu Gautier Paulin, pilot de uzina Yamaha

Spre deosebire de multe alte sporturi, MXGP, mondialul de motocross, a reusit ca in conditiile actualei pandemii sa bifeze doua etape, Matterley Basin, Marea Britanie si Valkenswaard, Olanda. Alte 18 ramanan programate pana in noiembrie. Calendarul MXGP include acum o si nemaivazuta serie de sase curse consecutive in miezul verii, dar si un MXoN, Motocrosul Natiunilor mutat tot in aceasta perioada, ceea ce nu prea ii incanta pe sportivi.

In aceste conditii, merita sa aruncam o privire asupra modului in care sportivii intampina provocarea, “gazda” noastra fiind Gautier Paulin, pilot Monster Energy Yamaha Factory Team. In mod surprinzator, pentru francez, situatia nu este extrem de diferita fata de modul sau normal de a-si duce existenta: “Cel putin in timpul iernii, lucrurile stau cam tot asa pentru mine. Nu ma vad cu nimeni, nu ies in oras, nu petrec, de fapt, nu fapt nimic altceva in afara de a manca, de a ma antrena, a dormi si a sta cu familia. Singura diferenta este ca acum nu ma mai vad cu familia, o fac doar prin apeluri video. Am tot ceea ce imi trebuie pentru a ma antrena si chiar daca o nu mai pot face afara, m-am adaptat, gratie antrenorului, pentru a ramane in parametri. Si nu o fac neaparat datorita obiectivelor pe care le-am, a meseriei mele ci pentru ca pur si simplu imi place sa ma mentin fit”.

Intreruperea campionatului l-a gasit pe Gautier Paulin intr-o pozitie buna in clasament, locul cinci, urmatoarea etapa care ar trebui sa se desfasoare fiind cea de pe 7 iunie, din Rusia. Chiar daca nu s-a mai urcat pe motocicleta de o luna, sportivul este increzator atat in capacitatile sale fizice, cat si in a sa Yamaha YZ450FM, care, spune el, nu mai are nevoie de dezvoltare. “Sunt multumit de cum s-a comportat motocicleta in primele doua etape, asa ca nu avem nevoie de alte teste, este suficient sa alerg la curse”, spune Paulin. Mai degraba, cea mai mai ingrijorare a sa este ce se va intampla daca vor calatori in Rusia, in conditiile in care virusul va continua sa reprezinte o amenintare… “Va arata probabil ca un meci de poker, preocuparea mea va fi cu siguranta cum sa evit sa ma imbolnavesc in conditiile in care voi calatori si voi concura. Competitia in sine, nu e un stress.”.

Dar, pentru a incheia acest materiala intr-o nota pozitiva, Paulin si sotia Clementine, se bucura de primul lor copil, venit pe lume in luna mai a anului trecut, ceea ce, spune sportivul, ii aduce sentimente de calm si liniste, in aceasta situatie dramatica: “Sunt binecuvantat sa am tot ceea ce am acum. Familia si cei apropiati sunt in siguranta si pot sa ma bucur de momentele in care vad cum creste cel mic. Este cel mai mare dar pe care il am, pentru care sunt recunoscator”.

Imagini

Distribuie: