Motoarele de cross 2021 de la Yamaha: in prim plan, editiile Monster Energy ale YZ250F si YZ450F

Motoarele de cross  2021 de la Yamaha: in prim plan, editiile Monster Energy ale YZ250F si YZ450F

Pentru 2020, relatia intre Yamaha si Monster Energy a fost intarita prin noua echipa Monster Energy Yamaha Factory MX2, pentru care alerga pilotii Jago Geerts si Ben Watson. Alaturi de ei se gasesc Gautier Paulin, Jeremy Seewer si Arnaud Tonus, riderii Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team, intregul "line up" fiind pregatit sa se lupte pentru podiumuri in acest sezon. Pentru a sublinia asaltul pe care cele doua echipe il dau asupra titlurilor la MX1 si MX2, Yamaha a lansat editiile speciale Monster Energy pentru crosserele YZ250F si YZ450F, desigur, cu o schema grafica exclusiv, albastru si negru, cu nimic mai prejos decat cea a motocicletelor de uzina.

Daca este sa ne concentram privirea asupra versiunii 2021 a YZ450F, aceasta ramane cea mai puternica si mai avansata motocicleta de cross produsa vreodata de Yamaha, avand la baza motocicleta cu care Jeremy Seewer a devenit in 2019 vice-campion mondial. Punctele ei forte sunt Launch Control System care ajuta pilotii sa obtina cele mai rapide starturi, dar si Power Tuner-ul conectat la aplicatia dedicata Power Tuner App, acesta permitand setari in adancime pentru caracteristicile de functionare ale propulsorului.

Si pentru ca Yamaha si-a propus sa sustina disciplina motocrosului, acest lucru fiind extrem de vizibil si gratie YZ bLU cRU Cup, gama de motociclete Yamaha este accesibila tuturor sportivilor, indiferent de varsta, nivel de experienta sau sex. Cu motorizari in doi timpi, modelele YZ65 si YZ85 ofera celor mai tineri rideri un start ideal in motocross, in timp ce YZ125 este modelul perfect pentru slefuirea tehnicii de pilotaj, inainte de a se face trecerea la modelele mai mari.

Anul 2020 este si anul in care PW50, legendara motocicleta de cross pentru copii implineste 40 de ani, ea vanzandu-se in peste 380.000 de unitati, in mai mult de 150 de tari. Complet automata, cu transmisie prin cardan si motor in doi timpi,Yamaha PW50 este in continuare fidela versiunii lansata in 1980, fiind una dintre cele mai iubite si mai de success motociclete pentru copii.

Ea nu este insa si singura, intrucat cu un motor de 50 cmc, in patru timpi, cu o transmisie in trei trepte si ambreiaj automat, TT-R50E este un mini-bike foarte distractiv de pilotat de catre copiii intre 4 si 7 ani, in timp ce TT-R110E este o motocicleta cu motor in patru timpi, semi-automata, care poate fi utilizata in scopuri recreationale de catre toata familia. Iar in caz ca cineva isi doreste un model mai competent pe circuitele de motocross, TT-R125, cu a sa transmisie cu cinci rapoarte manuale si motor in patru timpi este optiunea ideala, distractiv si facil de pilotat intr-un registru distractiv.

Gama Yamaha off-road 2021 este disponibila in Romania prin Dual Motors, dealerul Yamaha numarul unu in Romania.

YZ250F – octombrie 2020

YZ250F Monster Energy Yamaha Racing Edition – octombrie 2020

YZ450F Iunie 2020

YZ450F Monster Energy Yamaha Racing Edition – septembrie 2020

Distribuie: