Yamaha FJR1300AE devine noua motocicleta a Politiei Italiene

Yamaha FJR1300AE devine noua motocicleta a Politiei Italiene

Divizia italiana a Yamaha Europe NV a creat si dezvoltat proiectul ”Yamaha for Police”, prin care pune la dispozitia autoritatilor o lunga traditie de tehnologie si fiabilitate, prin intermediul unor motociclete special concepute pentru misiuni politienesti. Gratie acestui program, Politia Nationala a Italiei va utiliza cel mai avansat sport tourer creat de Yamaha, cu un set up dedicat. O flota de 90 FJR1300AE va indeplini misiuni de patrulare si de mentinere a ordinii publice, cu obiectivul asigurarii sigurantei cetatenilor.

Yamaha FJR1300AE este propulsata de un motor de 1.298 cmc, cu patru cilindri in linie, care asigura reprize excelente de acceleratie, un comportament sportiv dar si economie de carburant. In conditiile misiunilor diverse executate de politisti, aceasta motocicleta poate fi pilotata intr-o sumedenie de medii si de stiluri. Practic, o motocicleta de politie trebie sa fie suficient de rapida pentru a putea fi utilizata in urmariri pe autostrada, dar si suficient de manevrabila pentru stradutele inguste ale oraselor.

Pe langa culorile si insemnele specifice ale Politiei Italiene, un astfel de FJR1300AE este echipat cu o sirena cu leduri, montata pe un stalp pe coada motocicletei, o pereche de faruri LED, integrata direct in parbriz, o statie audio cu boxe din neodymium, cu profil aerodinamic, tip master-slave si un modul electronic, sirena in doua tonuri - urgenta/salvare, si o interfata de utilizare a tuturor aceste sisteme, cu o consola rezistenta la apa si butoane luminate.

Merita stiut ca Yamaha produce inca din 1987 motociclete dedicate fortelor de politie din toate tarile lumii, in prezent fiind in activitate inclusiv scutere cu doua si trei roti, modele dintre care punem numi XMAX300, Tricity, dar si mai performantele Tracer700 sau Tracer900.

Imagini

Distribuie: