Performanta in motocross este accesibila prin programele Yamaha

Performanta in motocross este accesibila prin programele Yamaha

Campionul european en-titre  EMX 250, Thibault Benistant, va concura in sezonul 2021 pentru Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team, in saua unei YZ250FM, alaturi de Jago Geerts si Maxime Renaux. La doar 18 ani, francezul este un „produs pur” al programului Yamaha de crestere si formare a viitorilor campioni. Thibault si Yamaha fac echipa inca din 2010, sportivul dovedindu-se constant, consistent si muncind pentru a-si croi drum catre varful piramidei sportive a brandului japonez.

„Am avut experiente bune cu tineri francezi si in trecut si speram sa facem din Thibault un viitor campion al clasei MX2”, spune Hans Corvers, detinatorul Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team. Thiabault a inceput sa alerge la clasa 125 cmc, alaturi de MJC, echipa oficiala Yamaha, unde a gasit indrumare pentru a se forma ca pilot de top. Mai departe, tanarul si-a rafinat stilul de pilotaj, si-a imbunatatit punctele forte si a lucrat la slabiciuni alaturi Huuten Metaal, echipa oficiala Yamaha in EMX2, construndu-si mai departe abilitatile de pilot de curse, pe o Yamaha YZ250F cu kit GYTR. Acest proces s-a derulat atat de bine, incat, la finele acestui sezon, Thibault a devenit campion european, dupa opt victorii de etapa, sase manse castigate si sapte podiumuri, iar familia Yamaha asteapta noi momente de bucurie alaturi de acest tanar si promitator sportiv.

Iar experienta in MX2 va incepe pentru Thibault chiar in acest weekend, la Lommel, la MXGP Limbur, debutul sau fiind sustinut de Huteen Metaal Yamaha. Speram ca si Zoltan Ordog va ajunge la acest nivel, dedicatul sportiv antrenat de multiplul campion roman si balcanic, Adrian Raduta (Top Cross TCs) primind in acest an sustinerea Yamaha Motor Europe,prin programulYZ bLU cRU, dupa ca s-a calificat in superfinala YZ Cup si a castigat clasa Master sustinuta de Jeremy Seewer si Gautier Paulin!  Practic, calea catre performanta in motocross este deschisa  prin scoala de motocross RAMS MX School si implicarea Yamaha Romania, Top Cross TCS si desigur Dual Motors.

Imagini

Distribuie: