Scuterele sport de la Yamaha sunt pregatite pentru 2021! TMAX si XMAX continua ofensiva!

Scuterele sport de la Yamaha sunt pregatite pentru 2021! TMAX si XMAX continua ofensiva!

In 2001, Yamaha a inventat un segment nou si anume cel al scuterelor sportive, gratie incomparabilului TMAX. 20 de ani mai tarziu, Casa din Iwata este neobosita, iar MAX a devenit un brand in sine, pe care nici macar pandemia Covid nu a reusit sa il intimideze, deoarece in 2020, vanzarile sale au crescut cu 56%, ajungandu-se la impresionanta cifra de 300.000 de unitati. Da, vorbim asadar despre cel mai popular si cel mai de succes scuter sportiv din toate timpurile!

Iar daca ne indreptam privirea si asupra celorlalte scutere sportive care se bucura de particula MAX in denumire, ei bine, nu mai putin de 410.000 de diverse modele MAX s-au vandut in toata Europa, incepand cu 2005, asa ca putem doar sa le multumim fanilor Yamaha in general si a iubitorilor de scutere sportive din Romania in special!

In 2021, atat TMAX cat si scuterele din gama XMAX vor fi disponibile in noi culori, iar atat XMAX 300 si XMAX125 , inclusiv ambele optiuni XMAX Tech MAX vor respecta normele Euro 5, urmand a fi si ele oferite in noi scheme de culoare. La fel ca si pana acum, Yamaha respecta cu sfintenie sloganul “Nothing but the MAX!”.

Nu strica niciodata sa trecem in revista principalele puncta forte ale TMAX si anume, motorul cu doi cilindri, cu o capacitate de 560 cmc, manevrabilitatea de motocicleta sportiva, furca upside-down de 41 mm, sistemul de control al tractiunii, doua moduri de pilotaj, pornire keyless, si da, sa mentionam ca “legendele” despre piloti TMAX care ies cu succes la “vanatoare” de sportive pe serpentine sunt, hmmm, sa recunoastem, adevarate. La fel de adevarate ca si accesoriile de care se bucura editia TechMAX si anume, parbriz electric, cruise control, mansoane si sa incalzite si o culoare premium care va fi dezvaluita abia in ianuarie. Din panoplia pregatita de Yamaha pentru TMAX nu lipsesc un Winter Pack, mansoane incalzite, “sort” pentru rider, in caz de vreme rece si protectii vant pentru palme, un Sport Pack, parbriz “racing”, panou suport picioare din aluminiu, kit instalare suport spate, spatar si pernuta spate, suport placuta inmatriculare, toate cu un look si o functionalitate sportiva. Pentru cei mai “pasnici”, exista si un Urban Pack, care ofera accesorii extrem de utile pentru viata de “oras”, precum un top case de 39 litri, cu placa de baza, suport spate si pernute, suport universal smartphone, protectie impotriva zgarieturilor pentru carenaj si un adaptor USB.

XMAX 300: pentru cei care doresc sa imbine performanta specifica unui maxi-scooter cu agilitatea scuterelor usoare

Animat de un propulsor monocilindric de 292 cmc, compliant normelor Euro 5, XMAX 300 este acum cu 6% mai economic, bucurandu-se de multe dintre caracteristicile lui TMAX, furca  tip moto, farurile LED, saua luxoasa, sistemul de control al tractiunii, aprindere smartkey, sistemul de franare cu ABS sau priza 12 V.

XMAX 125: mai puternic si mai economic

Un entry-level pe segmentul scuterelor sportice, XMAX 125 este si lider in ce priveste vanzarile pentru aceasta categorie, fiind echipat cu tehnologia Yamaha de actuare variabila a supapelor, un arbore cu came special sporind cuplul pentru toate regimurile de viteza si oferind accelerari mai rapide la turatii joase si medii. XMAX 125 este cu 11% mai economic, consumand doar 2.4 litri la 100 km, noul sistem Start/Stop aducand aceasta valoare la 2.3 litri la 100 km daca se opteaza pentru cuplarea sa. De mentionat ca ampatamentul a fost crescut la 1.570 mm, iar garda la sol a fost ridicata la 140 mm. Greutatea cu plinurile facute a scazut cu 9 kilograme, ajungand la 166 kilograme, iar cursa suspensiei spate a fost crescuta cu 15 mm, la 90 mm. XMAX 125 Techmax se bucura si el de o sa luxoasa, cu cusaturi colorate, capitonaje speciale, cu cusaturi asortate, suport pentru picioare anodizat, “blazonul” TechMax, capace argintii matuite pentru furca, cu elemente grafice noi, capace Gilles Tooling pentru mansoane si o noua culoare premium.

Ca si pana in prezent, scuterele Yamaha TMAX, XMAX 300 si XMAX125 vor fi disponibile in Romania prin Dual Motors, dealerul tau Yamaha numarul unu!

Distribuie: