Castile auto Arai: o alegere a campionilor, disponibila acum pentru orice pilot pasionat!

Castile auto Arai:  o alegere a campionilor, disponibila acum pentru orice pilot pasionat!

Arai este un nume bine cunoscut iubitorilor motorsportului, in special celor care practica si apreciaza diferitele discipline ale motociclismului, aceste casti fiind privite ca o referinta in domeniul protectiei si confortului pe care le ofera pilotilor. Dupa cum insa poate stii, marca japoneza este si un adevarat pilon al practicarii in siguranta a automobilismului sportiv, fiind printre putinele care reuseste sa intruneasca inaltele standarde impuse de FIA pentru a putea fi utilizata de catre pilotii de Formula 1. Castile Arai nu sunt fabricate pe linii de productie,  de roboti controlati de computere ci sunt lucrate manual, termenul mediu de executie fiind de 18 ore, de catre un expert care si-a castigat acest drept in pana la cinci ani de formare. Fiecare casca trece printr-un complicat process de verificare a calitatii, realizat de cinci departamente diferite. Compania poate verifica in orice moment cine este tehnicianul care s-a ocupat de o anumita casca, deoarece fiecare casca va purta o semnatura individuala de aprobare.

Iata cele mai importante caracteristici ale castilor autor Arai, rezultat al zecilor de ani de experienta  la cele mai inalte niveluri competitionale, alaturi de piloti de legenda.

  • Carcasa interioara realizata din trei pana la cinci straturi de densitati diferite, un efect al studiilor care au aratat ca craniul uman necesita pentru a fi protejat rate de absorbtie a socului diferite pentru portiunile sale. De doua decenii deja, Arai se afla printre foarte putinii producatori de casti care au fost capabili sa realizeze o carcasa interna de densitati diferite, fuzionate intro singura componenta;
  • Ventilatia: un sistem sofisticat care utilizeaza trei orificii de ventilare amplate pe frunte si doua in partea dorsala a castii, proiectate sa reduca la maxim turbulentele si sa maximizeze capacitatea de admisie a aerului;
  • Levier ergonomic de deschidere pentru o fractiune a vizorului, operabil cu manusa, pentru a se produce un flux aditional de aer;
  • PED: acronim pentru Performance Enhancements Devices, un set de spoilere transparente care se ataseaza pe partile ventrale si dorsale ale castii, in functie si de caracteristicile aerodinamice ale masinii cu care se concureaza.
  • Ancore preinstalate pentru modelul GP6RC si prezoane M6  pentru celelalte casti din seria GP;
  • Castile din seria GP beneficiaza de curelusa pentru barbie din Kevlar si vizor de 3 mm din acelasi material.
  • Sistem de inlaturare de urgenta a captuselii din zona obrajilor, in eventualitatea unui accident,pentru a se reduce riscul unor raniri in zona gatului.
  • Captuseala rezistenta la foc, in cazul castilor Arai GP, gratie unui material care combina carbonul, Nomex si  o noua tesatura, Conex.

 

Numele pilotilor care au purtat si poarta casti Arai nu mai au nevoie de nici o prezentare. In Formula 1 si nu doar, Arai este alegerea favorita a campionilor. Implicarea Arai in F1 a inceput in 1984, impreuna cu Keke Rosberg, a continuat alaturi de un “anume” Nigel Mansell, japonezii fiind in prezent lideri incontestabili in acest sport, este suficient sa urmaresti o cursa de F1 pentru a te convinge. Iar ce este extraordinar este faptul ca Arai nu produce “casti speciale” pentru piloti, modelele purtate de eroii din motorsport fiind identice cu cele pe care ti le oferim ca importator oficial Arai in Romania.

Imagini

Distribuie: