Yamaha coopereaza cu alti producatori de motociclete in cadrul Connected Motorcycle Consortium pentru a imbunatati siguranta pe doua roti

Yamaha coopereaza cu alti producatori de motociclete in cadrul Connected Motorcycle Consortium pentru a imbunatati siguranta pe doua roti

Este cunoscut faptul ca vehiculele motorizate pe doua roti, scutere sau motociclet,  reprezinta un mijloc de transport individual nu doar practic ci si distractiv, cu un potential de crestere consistent. La fel de cunoscut este si faptul ca ne indreptam ca societate spre un trafic smart si conectat, motocicletele neputand ramane deoparte. Acest lucru este necesar pentru ca ele sa ramana un mijloc de transport viabil in deceniile urmatoare, in care ne asteapta schimbari importante. Iar siguranta utilizatorilor este o valoare impartasita de catre toti producatorii de motociclete, sustinand diferite activitati, printre care se numara si semnarea, in decembrie 2020, a unui document de continuare a cooperarii in cadrul Connected Motorcycle Consortium,organism infiintat in 2016.

Mai exact, BMW Motorrad, Honda Motor, KTM, Suzuki, Triumph si Yamaha vor continua lucrul pentru a standardiza sistemele de conectivitate V2X, ceea ce in termini de comunicare wireless semnifica “Vehicle to Everything”, inclusive “Vehicle to Vehicle” si “Vehicle to Infrastructure”. Practic, prin aceasta tehnologie, motocicletele vor fi integrate in ecosistemul traficului din viitor, in cadrul caruia vehiculele vor fi capabile sa schimbe informatii intre ele, avand ca obiectiv siguranta traficului. Automobilele moderne sunt deja din ce in ce mai echipate cu diversi senzori, radare, camere, sisteme de asistenta a pilotului, iar acestea trebuie sa fie dezvoltate incat sa tina cont de specificitatile deplasarii motocicletelor.

Connected Motorcycle Consortium considera ca scenarii specifice motocicleta/automobile trebuie studiate si dezvoltate, invitand si incurajand producatorii de vehicule pe doua si pe patru roti sa li se alature, in scopul sporirii securitatii si fluiditatii traficului.

Imagini

Distribuie: