Noi scutere sport Yamaha TMAX și TMAX Tech MAX.

Noi scutere sport Yamaha TMAX și TMAX Tech MAX.

Direct la MAX.

În cei 20 de ani de când este cel mai de succes scuter sport din Europa, TMAX a evoluat și s-a îmbunătățit în mod constant pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale miilor de clienți care au ales să utilizeze acest vehicul emblematic.

Pentru 2022, TMAX beneficiază de un nou design radical, inspirat din Supersport, împreună cu o caroserie nouă, mai compactă, precum și de jante și suspensii actualizate, care oferă o manevrabilitate mai sportivă.

Este, de asemenea, scuterul sport Yamaha cel mai inteligent și cu cele mai înalte specificații și este echipat cu ecran TFT complet color, conectat, de 7 inch, care oferă navigație Garmin cu hărți complete*. Mai sportive, mai subțiri și mai inteligente, scuterele TMAX și TMAX Tech MAX din generația 8th sunt echipate pentru a oferi cea mai bună experiență de condus complet automată.

 

Redescoperirea esenței TMAX

Lumea vehiculelor pe două roți s-a schimbat pentru totdeauna atunci când a fost prezentat primul TMAX în 2001. Nimeni nu mai văzuse niciodată ceva asemănător. Acesta era un scuter fără egal, care oferea performanțe palpitante și ușor de utilizat, alături de capacități serioase de mare viteză pe distanțe lungi și un confort de zi cu zi imbatabil. Mulți au crezut că este imposibil să se creeze un astfel de vehicul hibrid care să reunească pentru prima dată lumea scuterelor și cea a motocicletelor.

Încă de la înființarea companiei, designerii inovatori ai Yamaha și-au stabilit reputația de a crea unele dintre cele mai interesante și radicale concepte noi din lume, care au deschis noi segmente pe piață. Printre exemple se numără tehnologia cadrului ușor Deltabox, care a transformat complet scena motocicletelor supersport în anii 1980, iar lumea în plină expansiune a motocicletelor de aventură de astăzi își are originile în modelele de pionierat Yamaha câștigătoare ale raliului Dakar încă de acum 40 de ani.

Așadar, atunci când lumea a asistat la lansarea modelului TMAX inițial - și la apariția unei categorii complet noi în urmă cu 20 de ani - puțini au fost cei care au fost surprinși să descopere că primul scuter sport a fost creat de Yamaha Motor Company.

 

Performanțe mai sportive, aspect mai dinamic și tehnologie conectată

TMAX 2022 rămâne fidel conceptului original care a făcut din acest vehicul revoluționar unul dintre cele mai bine vândute modele Yamaha. Combinația foarte specială a unui motor cu doi cilindri de mare putere montat rigid pe un șasiu ușor și acoperit cu cea mai frumoasă caroserie este ceea ce face ca TMAX să fie un succes de durată.

De la introducerea sa în 2001, acest model Yamaha a fost cel mai bine vândut scuter sport în fiecare an timp de două decenii, iar noul model cu specificații superioare este complet echipat pentru a consolida poziția TMAX în fruntea clasamentelor vânzărilor. Atrăgând un public extrem de loial și de cunoscător din întreaga Europă, TMAX continuă să ofere atât clienților noi, cât și celor care revin, o experiență de pilotaj palpitantă, alături de calitatea remarcabilă Yamaha și de cele mai înalte niveluri de confort și comoditate.

 

Caroserie nouă, compactă și dinamică

Caroseria complet nouă a TMAX este mai compactă ca niciodată și are un aspect complet nou, cu aripi în stil agresiv și prize de aer unghiulare proeminente, precum și faruri LED duble mai subțiri cu semnalizatoare integrate, care conferă un aspect și mai impunător, inspirat de Supersport.

Este în continuare recunoscut instantaneu ca fiind emblematicul TMAX, însă toate panourile de caroserie și piesele exterioare sunt reproiectate pentru 2022, pentru a conferi acestui model best-seller un aspect mai dinamic și mai inchsiv, care va atrage cu siguranță comparații favorabile cu unele dintre cele mai importante motociclete supersport din prezent. Și exact acest lucru este ceea ce face ca TMAX să fie popular printre motocicliștii Europei - este un vehicul care oferă tot ce este mai bun din ambele lumi, combinând performanțele excepționale de mare viteză, stabilitatea și manevrabilitatea sportivă ale unei motociclete cu simplitatea și ușurința de utilizare ale unui scuter.

Pe lângă noul aspect îndrăzneț, TMAX are un parbriz complet nou, care contribuie la aspectul compact și îmbunătățește calitatea deplasării - și există, de asemenea, o secțiune de mijloc mult mai subțire care îmbunătățește mobilitatea pilotului. Secțiunea din spate nou proiectată, mai fluidă, cu farul spate în formă de T, subliniază liniile curate și sportive - iar noile bumeranguri și panourile reproiectate se îmbină perfect cu restul noii caroserii pentru a conferi modelului 2022 un aspect nou, proaspăt și atractiv, care continuă linia legendară TMAX, proiectând în același timp un aspect încrezător și contemporan.

 

Culoare Extreme Yellow

Pentru a aduce un omagiu modelului original care a transformat complet piața și a introdus un nou mod de viață și de pilotaj, noul TMAX va fi disponibil în culoarea Extreme Yellow. Această culoare puternică și îndrăzneață va fi întotdeauna asociată cu primul scuter sport din lume și surprinde perfect spiritul dinamic și dornic de distracție al scuterului numărul unu din Europa. Disponibil și în culorile Icon Blue și Sword Grey.

 

Tablou de bord TFT complet color de 7 inch, conectat

Noul TMAX beneficiază de un upgrade semnificativ, cu un ecran TFT color de 7 inch, conectat, de top în clasa sa, care afișează o serie de date ușor de citit. Piloții pot selecta unul dintre cele trei stiluri de afișare pentru a se potrivi preferințelor personale. Toate trei afișează un vitezometru digital central - stilul Sporty are un tahometru de tip bloc radial, în timp ce stilul Intelligent are un tahometru mai subtil de tip ac, iar stilul Authentic afișează un tahometru cu ac cu aspect convențional.

Fiecare afișaj încorporează o gamă largă de informații privind funcționarea, iar stilul Intelligent încorporează în mod unic un vizualizator animat, care își schimbă constant aspectul pentru a spori senzația de armonie între pilot și scuter și pentru a oferi o dimensiune suplimentară fiecărei călătorii.

 

Conectivitate pentru smartphone

Piloții de TMAX își pot conecta smartphone-ul la ecranul color de 7 inch prin Bluetooth, Wi-Fi sau prin intermediul portului USB situat în compartimentul de depozitare impermeabil din față, care dispune, de asemenea, de un suport dedicat pentru smartphone.

După ce smartphone-ul este conectat, pilotul poate folosi joystickul și butonul Home de pe ghidonul din stânga pentru a selecta funcțiile alese, inclusiv redarea de muzică, primirea de notificări, verificarea condițiilor meteo locale și multe altele. Pentru a asculta muzică sau a răspunde la apeluri, este necesară o cască** conectată prin Bluetooth - iar textele pot fi afișate atunci când TMAX este parcat.

 

Navigație Garmin cu hartă completă*

Noul TMAX conectat permite piloților să acceseze sistemul de navigație Garmin cu hartă completă care oferă indicații vorbite pas cu pas prin intermediul unei căști conectate prin Bluetooth** conectate la TMAX. Acest sistem de ultimă generație este dotat cu actualizări din trafic în timp real și oferă opțiuni de ocolire pentru economisirea de timp. PhotoReal Junction View de la Garmin descrie în mod realist intersecțiile și schimburile de pe traseu pentru o navigare ușoară, iar o săgeată viu colorată notifică pilotul TMAX cu privire la banda potrivită pentru următoarea ieșire.

Rider Alerts de la Garmin oferă o gamă largă de informații despre pericolele care urmează să apară de-a lungul traseului, cum ar fi curbele strânse, și afișează, de asemenea, notificări privind limitele de viteză, școlile din apropiere și multe altele. Funcția de monitorizare a consumului de combustibil estimează distanța până când va fi necesară o reumplere și sugerează locuri de oprire. Sistemul de navigație Garmin cu hartă completă de pe TMAX afișează, de asemenea, condițiile meteorologice în timp real, precum și o prognoză zilnică, ceea ce îl face un atu valoros pentru fiecare călătorie.

Afișajul color al ecranului TFT de 7 inch oferă informații de navigație clare și ușor de citit, continuând în același timp să afișeze informații despre funcționarea scuterului în partea superioară și laterală a ecranului - iar aplicația poate fi pornită și meniurile pot fi selectate prin intermediul joystickului montat pe ghidon.

* Navigația Garmin cu hărți complete necesită un acord de service pe bază de abonament și nu este oferită în toate țările. Anumite caracteristici de navigație nu sunt disponibile în toate țările, consultă Garmin pentru disponibilitate.

** Căștile nu sunt incluse în pachetul TMAX.

 

Roți SpinForged ușoare

Performanțele sportive și precise ale manevrabilității TMAX sunt rafinate și mai mult prin montarea noilor roți ușoare Spin Forged cu 10 spițe, care au fost fabricate cu ajutorul unei tehnologii exclusive Yamaha - un proces care face posibilă producerea de roți cu secțiuni mult mai subțiri, oferind în același timp aceeași rezistență. Aceste noi roți mai ușoare reduc greutatea nesuspendată pentru o suspensie mai receptivă - iar momentul de inerție este redus cu aproximativ 10% în față și 6% în spate, pentru a oferi o rulare mai sportivă și o manevrabilitate mai ușoară.

 

Setări de suspensie nou dezvoltate și noi anvelope Bridgestone

Echipată cu furci răsturnate de 41 mm de înaltă specificație și un sistem spate cu un singur amortizor articulat, suspensia de tip motocicletă a modelului TMAX oferă caracteristici de manevrabilitate de top în clasa sa și o stabilitate excelentă la toate vitezele. Pentru 2022, noul TMAX are setări revizuite ale suspensiei, care au fost dezvoltate pentru a oferi un grad mai mare de răspuns la nivelul părții frontale, combinat cu o agilitate sporită. Acest lucru a fost realizat cu o forță de amortizare crescută care oferă o senzație ușor mai fermă la acțiunea suspensiei.

Manevrabilitatea sportivă a modelului TMAX și stabilitatea la viteze mari sunt, de asemenea, îmbunătățite prin utilizarea noilor anvelope Bridgestone Battlax SC2 specifice modelului, care au fost dezvoltate împreună cu roțile Spin Forged exclusive de la Yamaha și cu setările revizuite ale suspensiei.

 

Poziție de pilotare mai sportivă

O poziție de pilotaj revizuită a fost dezvoltată pentru a permite pilotului să se bucure de întregul potențial sportiv al motorului puternic de 560 cmc EURO5 și al șasiului ușor din aluminiu ale modelului TMAX. Toate cele trei puncte ale triunghiului pilotului au fost mutate pentru a crea o poziție a corpului ușor mai înclinată în față. Acest lucru a fost realizat prin utilizarea unui ghidon din aluminiu forjat cu formă nouă, cu un unghi de întindere posterior redus și un unghi de întindere superior mai mic, precum și a unei șei principale mai lungi și a unor platforme pentru picioare mai lungi, care oferă mai multă libertate de mișcare.

Această poziție de conducere mai sportivă, orientată spre față, împreună cu noua formă a ghidonului, oferă pilotului un nivel mai ridicat de răspuns de la roata din față, permițându-i să se simtă mai conectat cu suprafața drumului - iar calitatea înaltă a ghidonului din aluminiu forjat subliniază finisajul premium și cele mai bune specificații din clasa sa pentru cel mai bine vândut scuter sport.

 

Spătar reglabil pentru pilot

Șaua principală mai lungă dispune de un spătar reglabil, cu o deplasare totală față/spate de 30 mm, oferind un sprijin suplimentar la accelerare și un plus de confort în timpul călătoriilor mai lungi. Împreună cu platformele mai lungi pentru picioare și cu noul ghidon, șaua mai lungă îmbunătățește ergonomia și permite piloților cu fizic diferit să găsească cea mai bună poziție de pilotaj - oferind, de asemenea, tuturor piloților o libertate mai mare de a-și ajusta postura pentru a se adapta la diferite condiții de pilotaj.

Secțiunea mai subțire a taliei TMAX și poziția mai îngustă din jurul zonei coapselor îmbunătățesc, de asemenea, capacitatea pilotului de a ajunge la sol, iar pentru un confort sporit al pasagerului în timpul curselor lungi, platformele pentru picioare sunt coborâte cu 5 mm, iar poziția șoldurilor este ridicată cu 15 mm.

 

Nou parbriz reglabil compact, care reduce zgomotele

TMAX este echipat cu un parbriz reglabil de concepție nouă, care contribuie la designul mai compact al caroseriei noului model. O caracteristică cheie a noului parbriz este o admisie centrală a aerului care este proiectată pentru a reduce presiunea vântului asupra părții superioare a corpului pilotului la viteze mari, pentru o călătorie mai confortabilă și mai plăcută. O altă caracteristică a noului design al parbrizului este că reduce zgomotul produs de vânt și contribuie la o acustică mai bună a noului model - permițând pilotului să se bucure de diverse servicii audio de pe smartphone atunci când folosește un sistem de intercomunicație Bluetooth pentru cască conectat la TMAX.   

 

Sistem Yamaha de accelerație electronică (YCC-T) cu APSG

Scuterul sport numărul unu din Europa beneficiază de un pachet complet de tehnologie ride-by-wire sub forma unui nou mâner cu senzor de poziție accelerator (Accelerator Position Sensor Grip - APSG), care este conectat la sistemul testat Yamaha de accelerație electronică (YCC-T). Acest nou APSG înlocuiește sistemul convențional cu cablu și fulie și este prevăzut cu un magnet și un senzor care detectează comenzile accelerației și transmite datele către YCC-T.

Această unitate ușoară are un arc, un glisor și un angrenaj care oferă diferite grade de rezistență, astfel încât furnizează o controlabilitate excelentă, împreună cu senzația intuitivă a unei accelerații tradiționale prin cablu.

 

Faruri combinate în stil de motocicletă Supersport și unitate spate în formă de T

TMAX este cel mai avansat scuter construit vreodată de Yamaha, iar aspectul modelului 2022 este cu un pas mai aproape de lumea motocicletelor, cu noua față agresivă, care nu ar părea deloc nelalocul ei lângă o motocicletă supersport din seria R.

Noile faruri LED duble, mai subțiri, dispun de lentile monofocale, care proiectează un fascicul de lumină strălucitoare pentru o vedere excelentă pe timp de noapte și vizibilitate bună timp de 24 de ore. Designul compact și sportiv este prevăzut cu semnalizatoare integrate pentru un aspect frumos și rafinat, care subliniază finisajul premium și statutul superior al acestui scuter sport de top.

Partea din spate a modelului TMAX este la fel de impresionantă ca și cea din față, iar noul stop spate are un design în formă de T, exclusiv pentru acest model, cu semnalizatoare integrate, care consolidează prezența puternică și îndrăzneață a acestui vehicul de înaltă performanță.

 

Motor EURO5 de 560 cmc de înaltă performanță

TMAX original a fost primul scuter care a oferit performanțe de motocicletă și confort de scuter. De-a lungul celor 20 de ani de domnie ca rege de necontestat al scuterelor sport, acest vehicul cu succes remarcabil a oferit în mod constant motocicliștilor europeni cel mai bun pachet de performanțe sportive, inginerie de primă clasă și calitate de rulare premium.

O caracteristică cheie a puternicului motor de 560 cmc, în doi cilindri paraleli, este arborele la 360 de grade cu ardere uniformă, cu un mecanism de echilibrare cu piston opus pe orizontală. Acest design unic, care nu este folosit pe alte motociclete sau scutere, ajută la anularea vibrațiilor fără a fi necesar un mecanism de echilibrare rotativ convențional - reducând astfel în mod substanțial înălțimea motorului și permițând utilizarea unei zone mai mari de depozitare sub scaun. Adoptând această configurație exclusivă pentru TMAX, inginerii Yamaha au reușit să creeze un motor puternic, compact și cu funcționare cursivă - calități ideale pentru un scuter sport.

TMAX original a fost, de asemenea, primul scuter sport care a avut motorul montat rigid într-un șasiu tubular, o caracteristică cheie care a permis piloților să se bucure pentru prima dată de performanțe de tip motocicletă.

 

Sunet de eșapament distinctiv

TMAX este cunoscut pentru sunetul puternic, cu o notă de eșapament clară și profundă, care este unică pentru acest scuter sport emblematic, iar tonalitatea distinctivă accentuează emoția călătoriei și creează o conexiune directă între pilot și motor.

Cu un arbore la 360 de grade și un mecanism de echilibrare cu piston opus pe orizontală, configurația motorului TMAX este în mod inerent un design mecanic silențios, iar în timpul dezvoltării motorului de 560 cmc, atenția s-a concentrat pe crearea unui sunet special ajustat, care să completeze și să îmbunătățească caracterul sportiv al TMAX. Acest sunet curat și profund transmite o senzație de putere la turații joase - iar intensitatea crește pe măsură ce accelerația este acționată, oferind o deplasare palpitantă și satisfăcătoare la toate vitezele.

 

Operare fără cheie Smart Key și comutatoare de control nou proiectate

Operarea fără cheie permite motociclistului să acceseze scuterul dacă are asupra sa cheia Smart Key - iar pentru 2022, TMAX duce confortul scuterului la un alt nivel, cu comutatoare nou proiectate, care simplifică întregul proces. Un nou comutator central reunește multe dintre funcții, astfel încât pilotul poate acum să pornească și să oprească alimentarea principală, să activeze comutatorul principal și dispozitivul de blocare a direcției de pe ghidon și să deschidă șaua cu mai puține etape operaționale.

 

Capac de combustibil în stil aerodinamic, acționat electric

TMAX este primul vehicul pe două roți Yamaha echipat cu un capac de combustibil inteligent, în stil aerodinamic, care se deschide automat dacă balamaua este întoarsă în sus în termen de două minute de la oprirea comutatorului principal. De asemenea, acest capac de combustibil încastrat perfect poate fi accesat în orice moment, atât timp cât utilizatorul are asupra sa cheia Smart Key - și dacă dispozitivul de blocare a direcției sau a cricului principal este activ. Există, de asemenea, o alarmă care sună în cazul în care capacul de combustibil nu este închis corect atunci când comutatorul principal este pornit.

 

Caracteristici esențiale TMAX

Ecran TFT conectat multifuncțional, complet color, de 7 inch

Conectivitate pentru smartphone prin aplicația MyRide și MyRide - Link

Navigație Garmin cu hartă completă*

Compartiment de depozitare impermeabil pentru smartphone, cu USB

Comutator central fluorescent cu iluminare de fundal

Motor EURO5 puternic, de 560 cmc, cu doi cilindri, montat rigid

Transmisie CVT prin curea cursivă și eficientă

Putere de 35 kW, categorie A2

Sunet clar, profund și pur al motorului

Cel mai ușor model din clasa sa - greutate umedă 218 kg

Design dinamic nou, sportiv, al caroseriei, cu partea din față inspirată din supersport

Secțiune mai îngustă a taliei

Ecran reglabil reproiectat, cu aerisire centrală

Faruri îndrăznețe noi, duble, cu LED-uri subțiri și semnalizatoare integrate

Stop cu LED în formă de T exclusiv pentru TMAX, cu semnalizatoare integrate

Poziție de pilotare mai sportivă

Ergonomie îmbunătățită pentru pilot și pasager

Șa mai lungă cu spătar reglabil pentru pilot

Platforme pentru picioare mai lungi

Panouri laterale restilizate, de tip bumerang

Ghidoane din aluminiu forjat, cu formă revizuită

Capac aerodinamic de alimentare cu combustibil, fără cheie, acționat electric

Componente premium utilizate peste tot

Operare fără cheie Smart Key cu comutatoare de control simplificate

Funcții pe ecran controlate de joystickul montat pe ghidon

Șasiu ușor din aluminiu CF, turnat sub presiune

Etriere de frână față cu 4 pistoane dispuse invers, cu montaj radial

Noi roți ușoare Spin Forged cu 10 spițe

Anvelope Bridgestone Battlax SC2 nou dezvoltate pentru fiecare model în parte

Furci inversate de 41 mm și suspensie spate articulată

Setări mai sportive de amortizare a suspensiei

Sistem Yamaha de accelerație electronică (YCC-T)

Mâner cu senzor de poziție accelerator (APSG)

Sistem de control al tracțiunii

Motor cu moduri selectabile, cu caracteristică D-MODE

Spațiu de depozitare mare, iluminat – o cască integrală sau o servietă/un laptop

Sistem antifurt de blocare a cricului central

* Navigația Garmin cu hărți complete necesită un acord de service pe bază de abonament și nu este oferită în toate țările. Anumite caracteristici de navigație nu sunt disponibile în toate țările, consultă Garmin pentru disponibilitate.

 

TMAX Tech MAX: Acceptă doar ce-i mai bun.

TMAX Tech MAX este cel mai avansat scuter sport Yamaha, proiectat pentru a satisface cei mai exigenți clienți care au nevoie întotdeauna de cele mai înalte specificații.

TMAX Tech MAX are aceleași specificații ca și noul TMAX 2022 și beneficiază de o serie de tehnologii suplimentare care se concentrează pe oferirea unei experiențe de pilotaj de o calitate și mai bună.

Parbrizul de pe Tech MAX este reglabil electric, permițând pilotului să seteze rapid înălțimea pentru a se potrivi cel mai bine condițiilor de pilotaj. Acest parbriz este conceput pentru a oferi o călătorie confortabilă, în special la viteze mai mari, și ajută, de asemenea, la reducerea zgomotului produs de vânt, astfel încât pilotul să se poată bucura de informații audio în căștile conectate prin Bluetooth.**

Proprietarii de TMAX Tech MAX sunt, de obicei, piloți pentru toate anotimpurile, care folosesc scuterul Yamaha atât pentru naveta săptămânală, cât și pentru călătoriile de weekend, iar șaua și mânerele încălzite asigură confortul în toate anotimpurile, chiar și în călătoriile lungi.

Regulatorul de viteză este oferit standard și este o caracteristică foarte apreciată, care poate face ca deplasarea pe distanțe lungi să fie și mai plăcută, ajutându-i, de asemenea, pe piloți să respecte limitele de viteză locale.

Suspensia spate articulată de pe TMAX Tech MAX este reglabilă, ceea ce facilitează configurarea scuterului pentru deplasările solo sau în doi. Comutatoarele cu iluminare în fundal sunt, de asemenea, oferite standard, iar la interior sunt folosite materiale premium, subliniind statutul lui Tech MAX ca fiind cel mai avansat scuter sport.

** Căștile cu conectare prin Bluetooth nu sunt incluse.

 

Caracteristici cheie exclusive pentru TMAX Tech MAX

Șa încălzită, cu control îmbunătățit al temperaturii

Mânere încălzite

Parbriz reglabil electric

Regulator de viteză

Ghidon fluorescent și comutatoare centrale, cu iluminare de fundal

Suspensie spate reglabilă

Interior de calitate premium

Greutate umedă de 220 kg

 

Culori, disponibilitate și prețuri TMAX și TMAX Tech MAX.

TMAX va fi disponibil în 3 culori: Extreme Yellow, Icon Blue și Sword Grey. TMAX Tech MAX va fi disponibil în 2 culori: Dark Petrol și Power Grey.

Livrările către dealerii Yamaha europeni vor începe din martie 2022. Prețurile variază în funcție de regiune, astfel încât te rugăm să contactezi distribuitorul național Yamaha pentru informații complete.

Distribuie: