Noul XSR700 – Rebelul jovial

Noul XSR700 – Rebelul jovial

Noul XSR700 – Rebelul jovial

Gama Sport Heritage de la Yamaha este născută din combinarea tehnologiei moderne cu omagiul adus designului și schemelor de culori minunate din trecutul nostru. Odată cu lansarea noilor modele pentru 2021 și 2022, gama XSR Sports Heritage este dusă la un nou nivel în materie de tehnologie. Segmentul se maturizează fără a-și pierde caracterul rebel.

Toate modelele XSR au propriile scopuri și terenuri ideale: XSR900 dorește un mediu în care să-și poată dezlănțui puterea, XSR125 se simte confortabil în centrele urbane, XSR700 reprezintă o fuziune perfectă a ambelor lumi, deoarece manevrează cu ușurință în mediul urban, dar nu-i este teamă de drumurile întortocheate și de curbele interminabile.

Orice pilot poate găsi o motocicletă ideală cu care să se identifice și asupra căreia să-și impună propriul temperament. Prin îmbinarea stilului emblematic cu specificațiile tehnice de ultimă oră, filosofia Faster Sons de la Yamaha aplicată dezvoltării motorului și designului cadrului garantează că fiecare motocicletă din gama Sport Heritage are un caracter și un farmec unice, stârnind o mândrie specială numeroșilor proprietari din comunitatea Faster Sons.

O comunitate care și-a însușit cu adevărat flexibilitatea gamei XSR. Prin intermediul celor peste 65 de motociclete personalizate din programul Yard Built și al nenumăratelor modele făcute la comandă, Yamaha se mândrește cu faptul că a creat o bază care permite piloților să se exprime. O platformă care permite clienților să se dedice complet proiectării motocicletei supreme. De la reproiectare completă la perfecționări minore, Yamaha încurajează toate aplicările de stil personal.

 

Noul XSR700 – Creat pentru provocare

Odată cu lansarea modelului XSR700 bazat pe conceptul din 2015 al lui Shinya Kimura, acesta a devenit în curând una dintre cele mai preferate motociclete pentru piloții care caută un vehicul rebel și distractiv, cu un aspect extrem de elegant. Aspectul excelent inspirat de modelele Yamaha tradiționale, combinat cu motorul CP-2 cu un cuplu bogat, garantează o călătorie de neuitat. Fără să mai menționăm zâmbetul ștrengăresc, dificil de șters de pe fața piloților.

În timp ce respectă trecutul, Yamaha privește spre viitor și a decis să îmbunătățească platforma existentă a XSR700 cu o serie de modificări pentru a duce modelul la nivelul următor. Toate acestea, asigurându-se că trăsăturile flexibile ale motocicletei nu sunt pierdute în timpul procesului.

Noul XSR700 va prezenta binecunoscutele elemente de design influențate de tradiție, cum ar fi caroseria retro, șaua în trepte, precum și farul și lampa de stop în stil clasic. Respectând motocicletele trecutului, se îmbrățișează contemporanul prin utilizarea tehnologiilor moderne, cum ar fi ABS, luminile cu LED și cel mai eficient motor CP2 de până acum. În acest mod, filosofia Faster Sons este implementată la acest segment în continuă evoluție în conformitate cu sensul avut în vedere inițial.

 

Inspirația pentru culori

Pentru culorile anului 2022, Yamaha s-a gândit la una dintre cele mai emblematice motociclete din bogata sa istorie. Celebrul model RD350LC în 2 timpi, de la începutul anilor optzeci, oferă inspirația pentru interpretarea modernă a schemei de culori, rezultând o combinație vioaie între alb și albastru și una mai elegantă între negru și auriu.

 

Noul design al farurilor cu LED din familia XSR

Atunci când a fost introdus la noul model XSR125, iluminarea gamei Sport Heritage a fost îmbunătățită în mod instantaneu. Un far rotund, cu LED, inspirat de tradiție, cu un proiector divizat și o lampă de poziție semicirculară. Lampa de stop are o formă rotundă, clasică, asigurând vizibilitatea optimă datorită tehnologiei LED. Semnalizatoarele cu LED sunt conturate subtil, cât mai minimalist posibil, însă asigură un nivel superior de vizibilitate.

Pentru o exprimare frontală mai compactă, noile suporturi integrate ale farurilor se conectează în carcasele furcilor.

 

Configurație revizuită a postului de pilotare

Având formă clasică și caracteristici moderne, afișajul LCD inversat a fost amplasat mai în față, pentru claritate și vizibilitate sporite. Liniile și poziția sunt proiectate pentru a se potrivi cu noul far, conferind motocicletei un aspect mai elegant de „nas cârn” în partea din față.

 

Caracter lejer, atemporal

În afara aspectului, faima modelului XSR700 se câștigă pe șosea. Caracterul flexibil este sufletul acestui vehicul. XSR700 este o motocicletă care trebuie pilotată, oricum îți place mai mult. De la croazierele lejere la cursele întortocheate, motocicleta le poate face pe toate. O motocicletă accesibilă, agreabilă atât pentru piloții noi, cât și pentru cei experimentați. Caracterul se reflectă în construcție. Cadrul din două părți, ansamblul rezervorului și designul șeii sunt menținute aproape la fel, protejându-se caracteristicile ușor de personalizat pentru care modelul XSR700 este renumit.

 

Îmbunătățiri de nivel următor

Odată cu maturizarea XSR700, au fost aduse mai multe îmbunătățiri, atât în materie de performanță, cât și de siguranță. La fel ca în cazul motoarelor CP2 din aceeași familie, XSR700 este echipată cu motorul de 689 cmc plin de caracter, conform cu standardul EU5. Rafinăm manevrabilitatea XSR700 și mai mult, dar păstrăm fiecare cm de distracție prin intermediul motorului caracteristic de înaltă performanță.

Pentru a rafina performanța de pilotare, modelul XSR700 este dotat cu discuri de frână față noi, mai mari și îmbunătățite, de 298 mm, cu o furcă față revizuită și cu anvelope Michelin Road 5. Pentru a se asorta cu ghidonul și manetele de culoare neagră complet, și comutatoarele au primit o optimizare tehnică, făcându-le mai intuitive. Acestea permit pilotului să acceseze funcțiile afișajului LCD în timpul pilotării. De asemenea, radiatorul a fost prevăzut cu capace laterale noi, rafinând aspectul general și permițând îndepărtarea semnalizatoarelor de partea din față.

 

XSR700 XTribute – Pilotează legenda

Cu toate aceste specificații noi, continuăm să omagiem una dintre cele mai iubite motociclete ale noastre din toate timpurile: XT500. În 2022, prezentăm din nou XTribute, inspirată de această legendă în rândurile Yamaha. În afara referințelor clare de design, ambele modele împărtășesc o serie de caracteristici importante, care le fac ușor de îndrăgit. XT500 și XTribute au un design pur, putere utilizabilă și flexibilitate multifuncțională. Doar distracție veritabilă și din plin, însoțită de calitatea înaltă Yamaha.

Această combinație specială de aspect superb, fără vârstă, și tehnologie modernă ilustrează perfect spiritul veritabil al filosofiei Faster Sons. Cu specificațiile sale unice, XSR700 XTribute oferă noii generații de motocicliști șansa de a celebra trecutul, profitând, în același timp, de cea mai recentă tehnologie și de o experiență de pilotare extraordinară.

 

Elemente grafice și culori retro inspirate de XT „1981”

Una dintre cele mai emblematice caracteristici ale XT500, care a contribuit la peste un deceniu de succes, a fost stilul său îndrăzneț, dar, în același timp, simplu. Această caracteristică exactă este împărtășită cu modelul XTribute, iar capacele rezervoarelor din aluminiu șlefuit, finisate cu un pachet grafic inspirat de XT, sunt asortate cu apărătorile de noroi albe și cu celebrele jante aurii.

 

Motocicleta de motocros întâlnește scramblerul urban

Pentru a adopta stilul de motocicletă de motocros al XT500, modelul XTribute este echipat cu un ghidon rigidizat. Acestea nu conferă doar aspectul de scrambler urban veritabil, dar asigură și o poziție de pilotare confortabilă și dreaptă. Ghidonul mai lat asigură un avantaj sporit, face motocicleta ușor de manevrat, chiar și la viteze scăzute. Cu accentul pe punctele comune, ghidoanele și suporturile pentru picioare în stil de motocicletă de motocros sunt proiectate să integreze caracterul lor masiv în aspectul de scrambler.

 

Anvelope cu model bloc

Din motive estetice, cât și practice, jantele turnate, cu 10 spițe ale modelului XSR700 XTribute sunt dotate cu anvelope Pirelli MT-60RS cu model bloc, care scot în evidență aspectul de scrambler urban. Anvelopele oferă niveluri excelente de aderență și manevrare ușoară pe stradă și pe drumuri acoperite de noroi.

 

Șa plată și manșoane pentru furcă speciale

Pentru a respecta principiile de design ale XT500, XTribute este echipată cu o șa cu profil plat, cu sigla subtilă XTribute aplicată în relief pe spate. Oferă un confort modern cu aspectul veritabil de motocicletă de motocros al anilor ’80.

Fiecare motocicletă Yamaha Sport Heritage este proiectată cu atenție deosebită la fiecare detaliu, iar același lucru este valabil și pentru XSR700 XTribute. Pe furcile față sunt montate manșoane din cauciuc negru pentru a amplifica întreaga senzație de scrambler retro. Poziția generală de pilotare este proiectată să se armonizeze perfect cu ghidonul rigidizat, cu mânerele și cu suporturile pentru picioare în stil off-road.

 

Ușor, compact și agil

Având o greutate umedă de doar 190 kg, XSR700 XTribute este unul dintre cele mai ușoare scramblere din categorie. Cadrul din oțel și șasiul compact reprezintă unul dintre cele mai agile și manevrabile designuri din clasa sa, ceea ce face modelul XSR700 XTribute ideal pentru utilizare în mediul urban, precum și pentru o călătorie palpitantă la drum deschis.

 

Stil scrambler clasic cu tehnologie modernă

Adevăratul avantaj al XSR700 XTribute este reprezentat de modul în care combină fără efort aspectul atrăgător de scrambler cu tehnologia modernă. Datorită combinației dintre designul exclusiv al motorului, cadrului și furcii și culorile retro ale capacelor din aluminiu ale rezervorului, jantele aurii și apărătorile de noroi albe, impresia de simplitate este întărită, această motocicletă fiind un tribut pe măsura modelului XT500 original.

 

Heritage readuce negrul la modă

Pentru a accentua schema culori emblematice a modelului XTribute, designerii au ales să estompeze detaliile care sunt scoase în evidență la modelul XSR700 standard. De la apărătorile cadrului și capacele radiatorului până la suporturile pentru instrumente, toate detaliile sunt prezentate în negru, pentru a se asorta cu cadrul și cu motorul CP2 închis la culoare, scoțând în evidență apărătorile de noroi albe și capacele superbe din aluminiu ale rezervorului.

 

Țeavă de eșapament Akrapovič neagră, de nivel superior, opțională

În anul 1976, primul model XT500 a fost dotat cu o țeavă de eșapament joasă, cu o tobă de eșapament supraînălțată, iar clienții pot aduce un omagiu acestui aspect echipându-și modelul XSR700 XTribute cu țeava de eșapament Akrapovič opțională. Cu un finisaj negru, precum originalul XT500, acest sistem 2-în-1 cu specificații înalte conferă un aspect radical și produce o tonalitate mai gravă a eșapamentului, caracteristici esențiale care completează caracterul de scrambler al motocicletei și accentuează specificațiile premium ale acestui nou model Faster Sons.

 

Caracteristici esențiale ale XSR700

 • Iluminare cu LED pentru familia XSR
 • Configurație revizuită a postului de pilotare, cu suporturi de faruri integrate
 • Detalii de design evoluate
 • Motor CP2 de 689 cmc, cu cuplu ridicat, EU5
 • Cadru cu ax central tubular, ușor și subțire
 • Conceput pentru plăcerea supremă de a pilota
 • Experiență de pilotare care inspiră încredere
 • Culori și elemente grafice inspirate din trecutul Yamaha
 • Eficiență remarcabilă a combustibilului

Caracteristici esențiale ale XSR700 XTribute

 • Iluminare integrală cu LED, inclusiv far cu semnătura XSR
 • Configurație revizuită a postului de pilotare cu instrumente LCD negre
 • Elemente grafice și culori retro inspirate de XT „1981”
 • Motor CP2 de 689 cmc, cu cuplu ridicat, EU5
 • Cadru cu ax central tubular, ușor și subțire
 • Ghidon, mânere și suporturi masive pentru picioare, pentru teren accidentat
 • Anvelope Pirelli MT60RS cu model bloc pentru pilotaj pe drumuri pavate și nepavate
 • Scaun plat, manșoane pentru furcă și suporturi de faruri integrate speciale, în stilul XT
 • Ușor, compact și agil

 

Disponibilitate

Noile XSR700 și XSR700 XTribute vor fi disponibile la dealerii Yamaha începând cu luna aprilie 2022. Contactează ofițerul de presă național Yamaha pentru informații mai detaliate și pentru prețul de vânzare pe piața locală.

Culorile XSR700                      Alb Heritage sau Negru Heritage

Culorile XSR700 XTribute   Negru Tech

 

Accesorii originale Yamaha: Toate la dispoziția ta

Piloții care doresc să ofere un caracter unic propriilor modele XSR700 sau XSR700 XTribute trebuie să consulte gama de accesorii originale Yamaha.

Pentru fiecare motocicletă din gamă, gama de accesorii originale poate cuprinde trei grupuri majore. Piesele funcționale, precum parbrizele și portbagajele, sunt proiectate să asigure un pilotaj cât mai confortabil cu putință, în timp ce protecțiile pentru carter și pentru punți ajută la menținerea motocicletelor XSR într-o stare excelentă.

Gama extinsă de piese de stilizare include apărători pentru mâini, protecții împotriva insectelor și suporturi pentru plăcuța de înmatriculare montată la înălțime, iar linia de performanță include un eșapament Akrapovič de nivel superior, de tip 2 în 1, cu finisaj negru, precum și amortizoare și arcuri de furcă Öhlins, dispozitive de reglare monobloc și multe altele.

Distribuie: