Rabla moto 2023

Rabla moto 2023

Condiții program RABLA MOTO CLASIC 2023

În noul program RABLA CLASIC se poate ajunge la o subvenție pentru achiziția unei motociclete noi de până la 10.000lei. Prima de casare/ subvenția  se acordă în funcție de cantitatea de emisii de CO2 /km a motocicletei noi, astfel:

a) pentru o motocicletă nouă, al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km, Cuantumul primei de casare este de 7.000 lei pentru achiziționarea unei motociclete în schimbul casării unui autovehicul uzat,

b) La prima de casare se pot adăuga următoarele ecobonusuri, astfel:

  • 1.500 lei, pentru casarea unui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară;
  • 1.500 lei, pentru autovehiculul nou motocicletă al cărui sistem de propulsie generează maximum 90 g CO2/km.

Cine este implicat în RABLA MOTO

Proprietarul mașinii vechi - Dacă nu ai o mașină veche, trebuie să cauți un proprietar care are (anunțurile sunt multe) sau sa iei legatura cu noi. Negociezi și te asiguri că el înțelege că va fi nevoie să meargă cu tine la dealer pentru demararea procedurilor.

Dealerul MOTO - După ce ai decis ce motocicletă/scuter vrei, caută un dealer care le comercializează. Asigură-te că este unul dintre dealerii înscriși în programul Rabla MOTO. Dacă nu ai încă o rablă, dealerul te poate ajuta.

Adm. Fondului pentru Mediu - AFM este autoritatea care validează întregul proces – de la emiterea Notei de înscriere, la aprobarea dosarului final și tot ea este cea care achită partea aferentă Programului RABLA din factura finală.

Centrul de distrugere - Mașina poate fi casată doar la un centru de distrugere autorizat. Doar un astfel de centru îți poate elibera „Certificatul de distrugere”. Ai grijă să faci măcar o copie legalizată a acestuia înainte de a-l trimite dealerului.

Poliția - Serviciul înmatriculări - Cu Certificatul de Distrugere și documentele originale ale mașinii poți merge la Poliție pentru a primi „Certificatul de Radiere”. Atenție! Acesta trebuie să conțină mențiunea ”radiat în urma dezmembrării”.

Administrația financiară - Atât procesul de vânazare / casare și radiere a mașinii vechi, cât și înscrierea în programul Rabla au nevoie de „Certificatul de atestare fiscală„. Acesta se obține de la Administrațiile fiscale.

sursa: www.rablamoto.ro

Distribuie: