Yamaha lansează trei noi biciclete electrice „marcă proprie” în segmentele pentru munte, pietriș și cel urban

Yamaha lansează trei noi biciclete electrice „marcă proprie” în segmentele pentru munte, pietriș și cel urban

Yamaha lansează trei noi biciclete electrice „marcă proprie” în segmentele pentru munte, pietriș și cel urban

 

O nouă eră a mobilității personale pe 2 roți cu emisii zero

Fiind una dintre mărcile de top în domeniul mobilității personale terestre, pe apă și pe zăpadă, Yamaha a schimbat pentru totdeauna fața motocicletelor, scuterelor, vehiculelor marine și snowmobilelor, cu unele dintre cele mai revoluționare designuri și concepte inovatoare.

Yamaha se angajează să creeze produse noi inovatoare, care au puterea de a oferi o experiență de viață incitantă, care inspiră, la 360 de grade, pentru mii de clienți din întreaga lume. Cu o istorie ilustră de aproape 70 de ani, marca și-a stabilit o reputație pentru calitate premium, performanțe remarcabile și design de ultimă generație - iar acum Yamaha este pregătită să se îndrepte spre un viitor electric cu modele de generație următoare care oferă tuturor un nou sentiment special de libertate și bucurie.

Yamaha: pionier în domeniul bicicletelor electrice din 1993

Cu aproape 30 de ani în urmă, Yamaha a lansat prima bicicletă electrică de serie din lume. Destinată inițial navetei și cumpărăturilor, modelul original Yamaha PAS a fost un nou concept revoluționar care va rămâne în istorie ca fiind scânteia care a aprins întreaga mișcare a bicicletelor electrice. Experiența cu PA26 a pus Yamaha pe drumul spre a deveni un producător important de biciclete electrice pentru piața japoneză în ultimele trei decenii, precum și un producător cheie de sisteme pentru biciclete electrice care alimentează multe dintre bicicletele electrice vândute în prezent pe piața europeană.

Era vehiculelor electrice pe două roți

Anunțată la începutul anului 2022, strategia Switch ON a companiei Yamaha a confirmat intrarea acesteia în lumea mobilității personale electrice și a subliniat ambițiile sale de a deveni o marcă de top pe piața vehiculelor electrice pe 2 roți. Concepută pentru a inspira o nouă generație de clienți care caută un mijloc de transport personal cu emisii zero pentru sport, agrement și navetă, viitoarea gamă de biciclete electrice, scutere și biciclete tip pedelec Yamaha adaugă o altă dimensiune mobilității personale.

 

MORO 07, WABASH RT și CROSSCORE RC: 3 noi biciclete electrice Yamaha pentru 2022

Unul dintre cele mai interesante noi capitole din istoria Yamaha este pe cale să se scrie odată cu lansarea a trei biciclete electrice noi așteptate cu nerăbdare pentru 2022, care acoperă sectoarele MTB, pietriș și urban.

Experiența companiei în producția de biciclete electrice și unități de propulsie compacte este de neegalat, iar noua gamă Yamaha a fost dezvoltată în mod holistic cu unitățile de propulsie din seria PW și este impregnată de ADN-ul dinamic al companiei.

Destinate unei varietăți largi de utilizatori, de la posesorii actuali de motociclete și scutere Yamaha care apreciază valorile puternice ale mărcii până la clienții care caută un raport bun preț/performanță combinat cu o tehnologie de încredere, Moro 07, Wabash RT și CrossCore RC vor fi disponibile exclusiv prin intermediul rețelei de dealeri Yamaha Powered Two Wheel.

 

Yamaha MORO 07: Deplasare fără limite

Moro 07 este bicicleta electrică MTB premium de la Yamaha, cu un design unic al șasiului, cu un cadru dublu și o unitate de propulsie PW-X3 cu cuplu mare, care au fost dezvoltate la unison pentru a oferi o performanță lină și puternică pe cele mai dificile trasee montane.

Putere instantanee

Noua generație de PW-X3 este cea mai mică, mai ușoară și mai puternică unitate de propulsie de la Yamaha, care cântărește doar 2,75 kg și are un design ultra-compact care oferă calitate cu o caroserie îngustă, care permite pilotului să obțină cele mai bune performanțe. O caracteristică cheie a PW-X3 este tehnologia Zero Cadence, care furnizează putere instantanee la cea mai mică apăsare a pedalei, oferind utilizatorului un avantaj real în cele mai dificile situații.

Dezvoltând 85 Nm, această unitate de propulsie lider în clasa sa oferă un raport cuplu/masă remarcabil și furnizează o putere mare la o cadență ridicată pentru performanțe înalte pe pante abrupte și pe terenuri nisipoase sau noroioase.  

O caracteristică importantă a modelului Moro 07 este modul în care unitatea de propulsie PW-X3 oferă o senzație de lejeritate la viteze de peste 25 km/h, iar acest lucru a fost realizat prin montarea unor angrenaje și pinioane nou dezvoltate care reduc pierderile mecanice, oferind o senzație naturală, cu răspuns rapid, atunci când pedalezi la viteze mai mari.

Cadru dublu unic

Această bicicletă electrică MTB de calitate este proiectată pentru a oferi o manevrabilitate completă excelentă, permițându-i utilizatorului să se bucure de noi provocări pe cele mai dificile terenuri, de la trasee tehnice la drumuri rapide. O caracteristică cheie este cadrul dublu unic, care dispune de două tuburi superioare și inferioare proiectate pentru a oferi un echilibru de rigiditate fin reglat, care oferă o manevrabilitate sigură a șasiului, împreună cu un feedback superior al suprafeței și un răspuns precis.

Șasiul dublu de pe Moro 07 a fost proiectat împreună cu unitatea de propulsie PW-X3, făcându-l primul model de bicicletă electrică MTB dezvoltată în mod holistic - iar dimensiunile compacte și greutatea redusă ale unității de propulsie au permis inginerilor Yamaha să obțină dimensiuni ideale ale șasiului, în special o gardă la sol excelentă și un ampatament compact pentru o agilitate sporită.  

Echipamente premium

Dimensiunile fizice reduse ale modelului PW-X3 au permis, de asemenea, proiectarea unui nou sistem inovator de suspensie spate cu o cursă de 150 mm, cu RockShox Super Deluxe Select + montat între cele două tuburi superioare. Furcile încărcătorului RockShox LYRIK SELECT oferă o cursă de 160 mm pentru o suspensie frontală sigură, iar anvelopele Maxxis de 27,5 x 2,6 inci oferă tracțiunea și flexibilitatea necesare pentru o pedalare eficientă, împreună cu un grad ridicat răspuns pe suprafețe. Frânele Magura MT5 oferă putere cu răspuns rapid, iar schimbătoarele de viteze sunt Shimano XT 1 x 12 premium pentru o schimbare lină a vitezelor și o transmisie eficientă.

Interfață X cu conectivitate pentru smartphone

Interfața Yamaha Interface X montată pe tijă oferă o zonă ordonată a ghidonului și dispune de butoane de asistare a modului ergonomic, precum și de un indicator de mod de asistare cu coduri de culoare și un indicator de capacitate pentru bateria Yamaha integrată de 500 Wh. Tehnologia Bluetooth® Low Energy permite conectivitatea smartphone-urilor prin intermediul aplicațiilor compatibile, iar Interface X este compatibilă cu multe mărci de computere pentru biciclete.

Culori și dimensiuni

Moro 07 este oferit în 3 dimensiuni și este disponibil în culorile Icon Blue și Raven/Silver.

Caracteristici tehnice MORO 07

Proiectat pentru a face față celor mai dificile terenuri montane și single track

ADN Yamaha dinamic

Dezvoltare holistică a unității de propulsie și a șasiului

Cadru Yamaha dublu cu două tuburi superioare și inferioare

Unitate de propulsie PW-X3 compactă și ușoară - doar 2,75 kg

Tehnologie Yamaha Zero Cadence

Putere înaltă la cadențe ridicate

Tehnologie cu patru senzori

Cuplu de 85 Nm

Calitate pe un șasiu îngust

Senzor de viteză integrat

Modul de asistare automată

Funcție de asistență la mersul pe jos

Cuplaj direct

23,9 Kg la dimensiunea M

Yamaha Lithium Ion 500Wh, 36V, 13.4Ah

Interfața Yamaha X permite conectivitatea pentru smartphone

RockShox LYRIK SELECT RC 160mm stroke 37mm offset

RockShox SUPER DELUXE SELECT+ RT 210X55 DEBONAIR YAMAHA tuning

Magura MT5 with 203mm Storm CL rotors. 4-Piston

Shimano M8100 XT 1x12 drivetrain

Front: Maxxis Minion DHF New EXO+ /3C MaxxTerra 27.5x2.6, Rear: Maxxis Rekon New EXO+/3C MaxxTerra 27.5x2.6

3 dimensiuni disponibile

Icon Blue

Raven/Silver

 

Yamaha Wabash RT: Versatilitate elegantă

Cu un design elegant, dar funcțional, Yamaha Wabash RT este o nouă bicicletă elegantă pentru pietriș care se adresează utilizatorilor care apreciază distracția, libertatea și prieteniile care fac parte integrantă din întreaga experiență pe bicicletă. Adevărata frumusețe a modelului Wabash RT este faptul că oferă utilizatorilor șansa de a ieși din oraș sau din suburbii, de a explora locuri noi și de a se bucura de fiecare secundă, deoarece călătoria este la fel de importantă ca și atingerea destinației.

Deplasare plăcută cu manevrabilitate ușoară

Wabash RT beneficiază de un design de cadru suplu și elegant, cu geometrie din școala nouă, concepută pentru a oferi o deplasare sigură și plăcută, cu o notă ușoară atât pe asfalt, cât și pe pietriș.

Puterea maximă de 70 Nm este furnizată de cea mai bine vândută unitate de propulsie PW-ST de la Yamaha, a cărei tehnologie Zero Cadence conferă un cuplu lin propulsiei imediat ce detectează apăsarea pedalei. Utilizatorii Wabash RT vor aprecia, de asemenea, modul de asistare automată care utilizează tehnologiile cu patru senzori și cu senzor de înclinare pentru a oferi putere suplimentară atunci când pedalează în rampă sau cu vântul în față.

Stil elegant

Ergonomia șasiului este concepută pentru o călătorie relaxată și confortabilă, iar tija de șa telescopică ajustabilă, cu suspensie, de 60 mm (L/M), 40 mm (S) + 40 mm permite utilizatorului să obțină cea mai bună poziție pentru fizicul și stilul său. Roțile și anvelopele sunt pregătite pentru conversia la anvelope fără cameră, iar bateria integrată de 500 Wh și unitatea de propulsie compactă se îmbină perfect cu șasiul pentru a conferi acestei noi biciclete pentru pietriș un aspect elegant.

Dezvoltare holistică cu un raport preț/performanță atractiv

Șasiul și unitatea de propulsie de pe toate bicicletele electrice Yamaha, inclusiv Wabash RT, au fost dezvoltate la unison pentru a obține cel mai bun echilibru între putere și caracteristicile de manevrabilitate ale șasiului. Acesta este un factor cheie în obținerea unei experiențe de deplasare extrem de naturale, plăcute și ușoare a modelului Wabash RT.

Această nouă bicicletă pentru pietriș oferă specificații generale de top, alături de un preț rezonabil, ceea ce o face o opțiune atractivă pentru utilizatorii care apreciază valoarea reală a capacităților testate de proiectare și producție ale Yamaha.

Interfață ușor de utilizat

Afișajul A de la Yamaha a fost conceput pentru a se potrivi nevoilor celor care se deplasează pe pietriș și oferă informații esențiale ușor de citit, cu un ecran LCD simplu, de format mare, care include un vitezometru, un indicator al capacității bateriei, setarea modului de asistență, contorul de parcurs, kilometrajul și autonomia - iar pentru un plus de confort, modul de asistență poate fi schimbat prin simpla apăsare a unui buton.

Culori și dimensiuni

Wabash RT este oferită în 3 dimensiuni și este disponibilă în culoarea Blue Steel.

Caracteristici tehnice Wabash

Stil aspectuos cu funcționalitate superioară

Distractiv, ușor de utilizat pe șosea și pe pietriș

Design elegant și modern al cadrului

Geometrie a șasiului din noua școală

Cea mai bine vândută unitate de propulsie PW-ST cu zgomot redus - doar 3,4 kg

Mod de asistare automată

Senzor de înclinare

Interfață cu afișaj A ușor de utilizat

Tehnologie Yamaha Zero Cadence

Tehnologie cu patru senzori                                                  

Cuplu maxim de 70 Nm

21,4 Kg la dimensiunea M

Yamaha Lithium Ion 500Wh, 36V, 13.4Ah

Afișaj A

Shimano GRX

Design elegant și modern al cadrului

Geometrie de școală nouă, intuitivă

3 dimensiuni disponibile

Blue Steel

 

Yamaha CROSSCORE RC: Pentru utilizare zilnică, pentru toată lumea.

Funcțională, elegantă și oferind o valoare excelentă și performanțe puternice, CrossCore este o bicicletă multifuncțională versatilă, concepută ca bicicletă de zi cu zi, ideală pentru toți bicicliștii, tineri și în vârstă.

O alternativă reală la mașină

CrossCore este o bicicletă universală accesibilă, concepută pentru un spectru larg de clienți care locuiesc în principal în mediul urban și care doresc să-și schimbe stilul de viață și se gândesc să se deplaseze cu bicicleta în locul mașinii sau al transportului public. Iar cu o gamă de accesorii de trekking disponibile ușor de atașat, CrossCore RC este o bicicletă ideală pentru deplasările în mediul rural sau chiar pentru călători pe distanțe mai lungi. 

Tehnologie Yamaha de top

Yamaha CrossCore RC beneficiază de o mare parte din tehnologia avansată care se găsește pe unele biciclete electrice MTB premium, inclusiv tehnologia Yamaha Zero Cadence și modul de asistare automată cu senzor de înclinație, ceea ce o face mai ușor și mai plăcut de pedalat - în special pe drumuri înclinate și cu vântul în față.

Propulsia este furnizată setului de lanțuri Shimano SL-M2010-9R de înaltă calitate de cea mai bine vândută unitate de propulsie PW-ST cu zgomot redus, care oferă un cuplu maxim de 70 Nm alimentat de o baterie de 500 Wh, oferind performanțe de top pe stradă sau pe drumuri de pământ.

Inteligentă și simplă

Designul inteligent îi conferă un aspect simplu, apreciat de mulți navetiști care preferă un stil discret, iar funcționalitatea este completată de interfața cu afișaj A de la Yamaha, care oferă informații esențiale pe un afișaj de format mare.      

Mobilitate personală cu emisii zero

Datorită manevrabilității ușoare, gamei largi de accesorii opționale pentru trekking și navetă și a raportului excelent preț/performanță, CrossCore RC este o opțiune extrem de atractivă pentru toți cei își doresc o mobilitate personală zilnică, cu emisii zero.

Culori și dimensiuni

CrossCore RC este oferită în 3 dimensiuni și este disponibilă în culorile Shiver White și Urban Sage. 

Caracteristici tehnice

Multifuncțională, versatilă și accesibilă

Utilizare zilnică pentru toți bicicliștii

Raport excelent preț/performanță

Design inteligent „pe dos”

Cea mai bine vândută unitate de propulsie PW-ST – numai 3,4 kg

Design cu zgomot redus

Modul de asistare automată

Senzor de înclinație

Tehnologie Yamaha Zero Cadence

Tehnologie cu patru senzori

Cuplu maxim de 70 Nm

23,9 Kg la dimensiunea M

Yamaha Lithium Ion 500Wh, 36V, 13.4Ah

Afișaj A

Shimano Alivio

2 opțiuni de culori Shiver White și Urban Sage

3 dimensiuni disponibile

 

Preţ şi disponibilitate

Noile modele Moro 07, Wabash RT și CrossCore RC vor fi disponibile pe anumite piețe europene începând cu sfârșitul anului 2022. Prețul variază în funcție de țară, contactează distribuitorul național Yamaha pentru mai multe informații.

Accesorii Yamaha originale

Yamaha oferă o gamă de accesorii originale care permit biciclistului să își personalizeze bicicleta electrică pentru a se potrivi stilului de viață și cerințelor individuale. Gama evoluează continuu, iar detaliile complete pot fi consultate pe www.yamaha-motor.eu/

Emisii de carbon zero

În paralel cu introducerea unei game complete de vehicule electrice pe 2 roți, de la biciclete electrice până la scutere și biciclete tip pedelec, Yamaha a accelerat, de asemenea, demersul său de a deveni un producător cu emisii de carbon zero până în 2035, subliniind faptul că marca este pregătită și capabilă să facă față provocării și să îmbrățișeze pe deplin noua eră a vehiculelor electrice care remodelează mobilitatea urbană și nu numai.

Omnicanal: o experiență de cumpărare fără probleme pentru clienții bicicletei electrice Yamaha

Pentru a se asigura că fiecare client are parte de cele mai înalte niveluri de satisfacție, de la solicitarea inițială până la achiziționarea și livrarea noii biciclete electrice, Yamaha a dezvoltat un sistem de distribuție omnicanal care oferă o experiență de cumpărare perfectă de la început până la sfârșit.

La baza sistemului se află o nouă platformă de comerț electronic care funcționează în parteneriat cu noua rețea de centre de experiență pentru biciclete electrice care operează în cadrul rețelei europene PTW Yamaha existente. Principalul avantaj al sistemului omnicanal este că clienții pot vizita un centru Yamaha de experiență pentru biciclete electrice pentru a vedea și a simți bicicleta electrică, pentru a face o plimbare de probă și pentru a cere sfaturi de la personalul complet instruit al dealerului înainte de a plasa comanda cu încredere.

După ce alege noul model de bicicletă electrică Yamaha, clientul poate intra online pentru a confirma cumpărarea și livrarea acasă mai rapidă sau ridicarea la dealer. Acest nou sistem, de top în domeniu, este conceput pentru a oferi clienților cea mai bună combinație de servicii la fața locului și online, iar sistemul omnicanal elimină incertitudinea care este uneori asociată cu o experiență de vânzare pur virtuală, în care nu există niciun element fizic sau interacțiune umană. 

Distribuie: