LANSAREA LUMII FAMILIEI XMAX

LANSAREA LUMII FAMILIEI XMAX

Stil și conectivitate dinamice noi pentru scuterele sport premium Yamaha

Follow the MAX 

Gama dinamică MAX de la Yamaha reprezintă cea mai de succes gamă din lumea scuterelor sport. Totul a început în 2001 cu emblematica Yamaha TMAX, un model cu adevărat remarcabil, care a transformat piața în totalitate cu două decenii în urmă, oferind performanță și manevrabilitate cu simplitate și comoditate pentru scutere. Odată cu TMAX, s-a născut categoria scuterelor sport, iar o nouă eră a mobilității personale a luat naștere.

Următoarea dată cea mai semnificativă din povestea scuterului Maxi a fost anul 2006, când Yamaha a introdus gama XMAX, urmată la scurt timp de modelele de 125 cmc și 400 cmc. Deschizător de drumuri pentru dezvoltarea unei game complete de scutere sport pentru a se potrivi diferitelor tipuri de deplasări, bugete și niveluri de experiență pe scutere, Yamaha a oferit o nouă și incitantă modalitate de a călători. XMAX a deschis o nouă piață și a introdus pentru peste 450.000 de clienți în toată Europa un mod distractiv, elegant și economic de a face naveta în timpul săptămânii, cu șansa de a se bucura de o deplasare dinamică și sportivă de agrement în weekend.

În primii 10 ani, familia XMAX s-a consolidat ferm drept cea mai bine vândută gamă de scutere sport, iar în 2017, introducerea modelului XMAX 300 a consolidat și mai mult poziția Yamaha ca marca numărul 1 pe piața europeană de scutere, cu peste 70.000 de produse vândute în ultimii 5 ani.

Cu peste 750.000 de scutere TMAX și XMAX vândute în două decenii, Yamaha anunță noile modele XMAX pentru 2023. Dispunând de un aspect radical nou și de instrumente noi conectate avansate, confort de deplasare îmbunătățit și funcționalitate superioară, XMAX 300 Tech MAX, XMAX 300, XMAX 125 Tech MAX și XMAX 125 subliniază angajamentul Yamaha de a oferi o gamă premium de scutere sport.

Oferind tuturor experiența supremă de deplasare, inspirând o mândrie fără egal pentru proprietari, noua gamă XMAX conectată reprezintă unul dintre cei mai mari pași în față din designul scuterelor sport Yamaha din ultimii ani.

Pe lângă lansarea europeană a gamei complete XMAX, în 2023 va avea loc și lansarea globală a noului XMAX 300. Produs în uzina Yamaha din Indonesia, versiunea de la nivel global a celui mai bine vândut model este destinată în primul rând Tailandei și altor țări din Asia, subliniind atractivitatea internațională a cel mai de succes scuter sport Yamaha.

Noul XMAX 300 Tech MAX: Mai MAX ca niciodată!

Gama dinamică MAX nu stă niciodată pe loc, iar unul dintre secretele succesului remarcabil din ultimii 15 ani este evoluția continuă, atât din punct de vedere tehnologic, cât și din punct de vedere stilistic.

Pentru 2023, noul XMAX 300 Tech MAX are un aspect și mai dinamic pentru a sublinia și mai mult statutul de scuter sport de dimensiuni medii suprem, care inspiră o mândrie autentică și specială pentru proprietari. Având grijă să păstreze caracterul distinctiv și apreciat al modelelor MAX, designerii de la Yamaha au creat o caroserie complet nouă, cu iluminare complet nouă, care inspiră și încântă proprietarul. Oferind un nivel ridicat de agilitate în traficul urban și, în același timp, o experiență de condus sportivă cu un confort de top în clasa sa, noul XMAX 300 Tech MAX este construit pentru a depăși așteptările posesorilor de MAX, atât noi, cât și existenți.

Designerii de la Yamaha s-au concentrat pe crearea unui aspect complet nou, cu o caroserie mai fluidă și mai strânsă, care accentuează caracterul sportiv și manevrabilitatea remarcabile ale scuterului. Practic, fiecare parte a exteriorului elegant și sportiv al modelului XMAX 300 Tech MAX a fost reproiectată pentru a crea un scuter și mai impresionant, care oferă cel mai bun echilibru între performanță, stil, confort și funcționalitate.

Schimbările sunt mult mai mult decât la suprafață, iar utilizatorii de XMAX 300 Tech MAX pot beneficia acum de conectivitate pentru smartphone și navigație Garmin prin intermediul noului ecran de instrumente TFT color cu teme multiple, de 4,2 inchi - în timp ce calitatea de deplasare este rafinată, iar experiența de utilizare este sporită cu îmbunătățiri la nivelul confortului de rulare, frânării și finisajului general.

Conceput pentru acei utilizatori care își doresc specificații superioare împreună cu o valoare excepțională, modelul XMAX 300 „standard” beneficiază de un design complet nou al caroseriei pe modelul premium XMAX 300 Tech MAX și este echipat pentru 2023 cu un nou ecran LCD de 4,3 inchi cu conectivitate pentru smartphone.  

 

Caroserie nouă dinamică și futuristă

Carenajul față al modelului XMAX 300 Tech MAX a fost reproiectat pentru a oferi un aspect futurist și condensat care îi conferă o prezență de neegalat pe stradă. Panourile superioare unghiulare, cu o muchie de atac dreaptă, transmit o senzație de forță, iar noul carenaj este completat de montarea unor capace de furcă noi stilizate.

Noua înfățișare îndrăzneață și sportivă este consolidată de semnalizatoare montate mai sus, de o parte și de alta a parbrizului, care sunt clar vizibile pentru ceilalți participanți la trafic atunci când utilizatorul se strecoară prin traficul dens - iar atunci când sunt privite din față, noul carenaj și noile capace de furcă dau impresia unui triunghi inversat, ceea ce întărește senzația de agilitate.

 

Profil față compact

Noul carenaj frontal este completat de un nou profil lateral, cu un aspect mult mai condensat și atletic, care accentuează dinamismul și caracterul sportiv al noului XMAX 300 Tech MAX. Capacele laterale tip bumerang, distinctive și emblematice, ale gamei MAX, au fost reproiectate pentru a crea un design energic și strâns al caroseriei în față, care dă impresia de mișcare înainte și de performanțe superioare - chiar și atunci când stă pe loc.

Pe partea stângă a scuterului, noul stil de bumerang tridimensional oferă un flux vizual lin și puternic de la brațul oscilant al unității până la partea din față a scaunului și apoi până la axul roții față, pentru a crea un aspect conectat și coordonat. La fel se întâmplă în partea dreaptă, unde bumerangul asigură un flux neîntrerupt de la toba de eșapament până la roata din față, pentru a oferi un design simetric stânga/dreapta, care subliniază aspectul premium și finisajul coordonat de înaltă calitate al noului XMAX 300 Tech MAX.

XMAX 300 Tech MAX este echipat cu furci frontale moto, iar noua caroserie cu masa concentrată în partea din față și liniile fluide atrag atenția la partea din față a vehiculului și accentuează sentimentul de agilitate. Noul model beneficiază și de panouri de caroserie rezistente la zgârieturi, lângă suporturile pentru picioarele pasagerului, iar noul bumerang încorporează ieșirile din stânga și din dreapta, care deviază căldura departe de motor.

 

Ecran TFT color de 4,2 inchi: Conectivitate și navigare pentru smartphone

XMAX 300 Tech MAX este echipat cu unul dintre cele mai impresionante tablouri de bord care se regăsesc pe un scuter sport. Aceste instrumente cuprinzătoare dispun de un afișaj de infotainment TFT color de 4,2 inchi, de înaltă tehnologie, complet nou, care oferă utilizatorului conectivitate de tip smartphone, iar ecranul poate funcționa și ca sistem de navigație la bord.

Unitatea de control al comunicațiilor (CCU) integrată permite conectivitatea Bluetooth între scuter și smartphone-ul utilizatorului și, după ce se descarcă aplicația gratuită MyRide de la Yamaha și dispozitivul este asociat cu scuterul, o serie de funcții poate fi accesată.

Ecranul TFT color de 4,2 inchi este capabil să primească mesaje, e-mailuri și notificări care pot apărea pe ecran - se poate asculta muzică și pot fi activate diverse alte funcții ale smartphone-ului, făcând din fiecare deplasare o experiență unică și mai captivantă. Poate fi accesată o gamă largă de alte informații și servicii, inclusiv informații despre volum, vreme, limbă, scuter, deplasare și multe altele.

 

Sistem de navigație Garmin*

După instalarea aplicației Garmin StreetCross pe smartphone și conectarea la CCU de pe XMAX 300 Tech MAX, piloții pot utiliza navigația Garmin pe ecranul de infotainment TFT color de 4,2 inchi. Acest sistem sofisticat permite căutări după numele locației și diverse alte metode prin intermediul smartphone-ului.

După ce traseul este setat, utilizatorul poate face mări și micșora cu ajutorul comutatoarelor de pe ghidon. Aplicația Garmin StreetCross oferă informații în timp real despre trafic, precum și despre limitele de viteză, temperatura aerului la destinație, distanța rămasă și ora estimată de sosire, precum și informații despre posibilele pericole, cum ar fi virajele strânse viitoare.

* Aplicația de navigație nu va fi disponibilă în unele țări. Informațiile privind limitele de viteză, traficul etc. nu sunt furnizate în unele țări și regiuni. De asemenea, este posibil ca datele privind limitele de viteză să nu fie actualizate în timp util, iar limitele de viteză se pot modifica în funcție de momentul din zi, cum ar fi în zonele școlare sau în jurul șantierelor de construcții.

 

Vitezometru LCD separat de 3,2 inchi

Un vitezometru LCD de 3,2 inchi este amplasat deasupra noului ecran TFT de 4,2 inchi și oferă informații ușor de citit, care sunt detașate de ecranul de infotainment pentru o mai mare claritate. Menținerea vitezometrului separat permite utilizatorului să schimbe funcțiile de pe ecranul TFT cu teme multiple, putând în același timp să vadă întotdeauna viteza și alte date curente importante, indiferent de ecranul selectat pe noul instrument TFT.

 

Far și stop radicale noi, în formă de X

Modelul XMAX 300 Tech MAX are o față nouă radicală, sub forma unui far distinctiv în formă de X, cu o dispunere a farurilor și a stopurilor care este unică pentru acest nou model. Aspectul ultramodern se potrivește perfect cu caroseria complet nouă, conferind scuterului din 2023 un aspect recognoscibil instantaneu și futurist, care se distinge de alte modele.

Stopurile spate cu LED-uri reproiectate încorporează lumini de frână care au formă de X atunci când sunt aprinse și au semnalizatoare spate integrate pentru un aspect elegant și coordonat, iar noile semnalizatoare față de nivel înalt sunt concepute pentru a fi văzute cu ușurință de ceilalți participanți la trafic în condiții de trafic aglomerat.

 

Scaun nou cu acces îmbunătățit la sol

Pentru o deplasare mai confortabilă și pentru o mai bună accesibilitate a picioarelor la sol, șaua de pe noul XMAX 300 Tech MAX a fost reproiectată. Forma conicității din partea din față a șeii este revizuită, ceea ce face ca acest scuter să fie și mai plăcut în condiții de trafic aglomerat.

Utilizatorii pot folosi spațiul mare de depozitare de sub șa pentru a transporta orice, de la provizii la echipamente pentru fitness, iar atunci când este parcat poate găzdui 2 căști de protecție integrale**.

Mai subțire și mai scurtă, noua formă a șeii contribuie, de asemenea, la aspectul mai compact al noului model.

 

Huse pentru șa și capac în stil piele/Suporturi pentru picioare din aluminiu în stil nou

Pentru a adăuga la senzația de lux a interiorului, XMAX 300 Tech MAX este echipat cu o husă de șa exclusivistă din piele cu cusături aurii. Același material de înaltă calitate este utilizat și pentru husele capacului compartimentului de depozitare, conferind o aspect premium și coordonat. Interiorul are, de asemenea, parte de o pereche de suporturi pentru picioare din aluminiu care adaugă o notă de clasă și, împreună cu husa șeii în stil piele, conferă modelului Tech MAX un caracter exclusivist.

 

Rame de parbriz și tijă de oglindă din aluminiu noi

Noul model păstrează același parbriz reglabil, iar pentru o funcționare îmbunătățită și un confort sporit, suporturile pentru parbriz care permit reglarea de la poziția joasă la cea înaltă sunt reproiectate. Iar pentru o greutate ușor redusă și o calitate îmbunătățită, tijele oglinzilor sunt fabricate din aluminiu.

 

Culoare Tech MAX dedicată

Pentru un aspect premium, anumite piese din plastic de pe XMAX 300 Tech MAX au fost tratate cu un finisaj special semi-metalic lucios, care îmbunătățește stilul general și completează culorile exclusive.

 

Caracteristici XMAX 300 Tech MAX

Caracteristici noi:

Stil complet nou: aspect MAX dinamic, de înaltă calitate

Ecran cu infotainment teme multiple TFT color de 4,2 inchi

Conectivitate pentru smartphone

Sistem de navigație Garmin*

Vitezometru LCD de 3,2 inchi

Far nou distinctiv, în formă de X, cu LED și stop cu LED în formă de X

Șa remodelată, cu o potrivire bună și care permite picioarelor să ajungă la sol

Husă pentru șa și capace în stil piele

Suporturi de picior din aluminiu în stil nou

Schemă de culori Tech MAX exclusivistă

Finisaj special semi-metalizat lucios pe piesele din plastic ale caroseriei

Semnalizatoare frontale montate sus

Continuare caracteristici:

Motor Blue Core EURO5 de 300 cmc, puternic și economic

Furci frontale de tip motocicletă

Sistem de control al tracțiunii

Sistem de pornire fără cheie Smart Key

Compartiment de depozitare sub șa, pentru 2 căști integrale**

Lumini de poziție și semnalizatoare cu LED

Parbriz cu două poziții

Ghidon reglabil

Priză de 12 V

Roată față de 15 inch, roată spate de 14 inch

Frâne pe disc față și spate

* Aplicația de navigație nu va fi disponibilă în unele țări. Informațiile privind limitele de viteză, traficul etc. nu sunt furnizate în unele țări și regiuni. De asemenea, este posibil ca datele privind limitele de viteză să nu fie actualizate în timp util, iar limitele de viteză se pot modifica în funcție de momentul din zi, cum ar fi în zonele școlare sau în jurul șantierelor de construcții.

**În funcție de modelul căștii.

 

XMAX 300 – ADN MAX pur

În calitate de marcă lider în segmentul european al scuterelor sport, politica Yamaha este de a oferi fiecărui client cea mai largă gamă de modele. Dispunând de aceeași caroserie nouă și dinamică și de farurile și stopurile radicale cu LED-uri în formă de X, precum și de diversele îmbunătățiri ale șasiului, inclusiv noua formă a șeii și frânarea revizuită, noul XMAX 300 este un vehicul ideal pentru clienții care caută un scuter sport cu specificații înalte, cu aspect deosebit, performanțe puternice, valoare excelentă, și ADN de MAX pur.

 

Instrumente LCD noi de 4,3 inchi cu conectivitate pentru smartphone

Utilizatorii de XMAX 300 pot ține legătura cu prietenii, familia și colegii de serviciu la fiecare deplasare prin intermediul noului instrument LCD de 4,3 inchi cu conectivitate smartphone, prin intermediul unei noi unități de control al comunicațiilor (CCU). Informațiile de pe ecran includ starea bateriei telefonului, starea conectării, reglarea automată a timpului, apelurile primite, apelurile pierdute și mesajele primite.

O cantitate uriașă de informații tehnice și de funcționare poate fi accesată după descărcarea aplicației gratuite MyRide de la Yamaha și conectarea prin Bluetooth la un smartphone. Utilizatorii pot vizualiza date despre ultima locație de parcare, consumul mediu de combustibil, starea bateriei, service/întreținere, defecțiuni, detalii despre deplasare, viteză, timpul de deplasare, unghiul de înclinare și multe altele.

Această aplicație MyRide, ușor de utilizat, oferă conducătorului de XMAX 300 posibilitatea de a revizui călătoriile preferate, de a compara timpii călătoriilor și, în general, de a profita mai mult de fiecare deplasare.

 

Caracteristici specifice pentru XMAX 300

Instrumente LCD noi de 4,3 inchi cu conectivitate pentru smartphone

Unitatea de control al comunicațiilor (CCU) permite accesul la mai multe informații

Huse standard de șa și capace

Suporturi de picior din plastic texturat

Finisaj standard pe piesele caroseriei

 

Preț și disponibilitate

XMAX 300 Tech MAX va fi disponibil la dealerii Yamaha începând din mai 2023, iar XMAX 300 va fi disponibil începând din martie 2023. Contactează ofițerul de presă Yamaha național pentru informații mai detaliate despre prețul de pe piața locală.

Culori

XMAX 300 Tech MAX                   Dark Petrol

                                                         Tech Black – nou

XMAX 300                                       Icon Blue

                                                          Sonic Grey

 

 

XMAX 125 Tech MAX/XMAX 125: Navetă urbană premium.

Echipat cu aceeași caroserie nouă și dinamică și cu aceleași instrumente TFT color de 4,2 inchi cu conectivitate pentru smartphone și navigația de pe XMAX 300 Tech MAX 2023, noul XMAX 125 Tech MAX aduce ADN-ul de MAX pur în clasa de scutere sport de bază. Cu un aspect deosebit, agilitate ușoară și performanțe superioare, acest model cu specificații premium este unul dintre cele mai bine vândute modele din categoria sa.

Conceput pentru navetiștii urbani care doresc cel mai bun echilibru între stilul premium și valoarea excelentă, noul XMAX 125 este echipat cu același șasiu și aceeași caroserie reproiectată ca și XMAX 300 2023. Echipat cu noile instrumente LCD de 4,3 inchi care oferă conectivitate cu smartphone-urile, acest popular scuter sport este furnizat cu specificații impresionante la un preț atractiv.

Sportive, aspectuoase, funcționale și agile, acestea sunt vehiculele perfecte pentru naveta urbană, cu peste 200.000 de scutere XMAX 125 Tech MAX și XMAX 125 vândute. De o importanță deosebită pentru numeroșii conducători auto care caută o modalitate mai bună și mai inteligentă de a se deplasa în oraș este faptul că XMAX 125 Tech MAX/XMAX 125 poate fi condus cu permis din categoria B*** - ceea ce face ca aceste scutere sport Yamaha să fie două dintre cele mai elegante și mai practice modele pentru navetiștii care trebuie să reducă consumul de combustibil și să scurteze timpul de deplasare.

Cifrele sunt impresionante, iar motoarele lor de 125 cmc EURO5 Blue Core de înaltă eficiență sunt dotate cu tehnologia inteligentă Start & Stop, care contribuie la asigurarea unei economii excelente de combustibil și a unor emisii foarte scăzute. Accesibile, economice și practice, XMAX 125 Tech MAX/XMAX 125 de la Yamaha reprezintă soluția ideală pentru locuitorii din mediul urban care caută o alternativă realistă și plăcută la mașină sau la transportul public.

 

Caracteristici XMAX 125 Tech MAX

Caracteristici noi:

Stil complet nou: aspect MAX dinamic, de înaltă calitate

Ecran de infotainment TFT color de 4,2 inchi

Sistem de navigație Garmin*

Vitezometru LCD de 3,2 inchi

Far nou distinctiv, în formă de X, cu LED și stop cu LED în formă de X

Șa remodelată, cu o potrivire bună și care permite picioarelor să ajungă la sol

Compartiment de depozitare sub șa, pentru 2 căști integrale**

Husă pentru șa și capace în stil piele

Suporturi de picior din aluminiu în stil nou

Schemă de culori Tech MAX exclusivistă

Finisaj special semi-metalizat lucios pe piesele din plastic ale caroseriei

Semnalizatoare frontale montate sus

Continuare caracteristici:

Poate fi pilotat cu permis de conducere de categoria B***

Motor Blue Core EURO5 de 125 cmc, puternic și economic

Tehnologie Start & Stop a motorului, cu funcție de activare/dezactivare

Excelentă economie de combustibil

Emisii reduse de CO²

Furci frontale de tip motocicletă

Sistem de control al tracțiunii

Sistem de pornire fără cheie Smart Key

Lumini de poziție și semnalizatoare cu LED

Parbriz reglabil

Ghidon reglabil

Priză de 12 V

Roată față de 15 inch, roată spate de 14 inch

Frâne pe disc față și spate

 

* Aplicația de navigație nu va fi disponibilă în unele țări. Informațiile privind limitele de viteză, traficul etc. nu sunt furnizate în unele țări și regiuni. De asemenea, este posibil ca datele privind limitele de viteză să nu fie actualizate în timp util, iar limitele de viteză se pot modifica în funcție de momentul din zi, cum ar fi în zonele școlare sau în jurul șantierelor de construcții.

**În funcție de modelul căștii

*** Se pot aplica limitări și restricții în funcție de țară, în conformitate cu legislația în vigoare. În plus, Yamaha recomandă tuturor piloților să ia un curs de instruire pe motocicletă înainte de a pilota orice vehicul pe două sau trei roți.

 

Caracteristici specifice pentru XMAX 125

Instrumente LCD noi de 4,3 inchi cu conectivitate pentru smartphone

Unitatea de control al comunicațiilor (CCU) permite accesul la mai multe informații

Huse standard de șa și capace

Suporturi de picior din plastic texturat

Finisaj standard pe piesele caroseriei

 

Preț și disponibilitate

XMAX 125 Tech MAX va fi disponibil la dealerii Yamaha începând din iunie 2023, iar XMAX 125 va fi disponibil începând din aprilie 2023. Contactează ofițerul de presă Yamaha național pentru informații mai detaliate despre prețul de pe piața locală.

Culori

XMAX 125 Tech MAX             Dark Petrol

                                                   Tech Black – nou

XMAX 125                                Icon Blue

                                                   Sonic Grey

 

Producția europeană accelerează obiectivul Yamaha de neutralitate a emisiilor de carbon

Yamaha și-a accelerat obiectivul pentru neutralitatea emisiilor de carbon pentru 2035, iar producția locală a modelelor XMAX în cadrul uzinei MBK Industrie din Franța, deținută integral de companie, aduce o contribuție majoră la realizarea unei reduceri a emisiilor industriale de carbon ale mărcii la nivel mondial în perioada 2010-2035.

Pe lângă faptul că ajută Yamaha să obțină statutul de companie neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, producția europeană de peste 80.000 de scutere, motociclete și vehicule de agrement în fiecare an contribuie la reducerea timpilor de livrare, a deșeurilor de ambalaje și la protejarea împotriva șocurilor externe ale lanțului de aprovizionare, cum ar fi congestia porturilor.

 

Aplicația MyRide

MyRide este aplicația gratuită Yamaha, care adaugă o altă dimensiune fiecărei deplasări. Clienții o pot descărca pe smartphone-ul lor și pot urmări traseul parcurs la fiecare deplasare - și pot înregistra distanța parcursă, accelerația, viteza maximă, schimbările de altitudine și multe altele. Pentru navetiști, este o modalitate excelentă de a vedea care este cea mai rapidă rută spre oraș și, de asemenea, le permite utilizatorilor de XMAX să își redescopere călătoriile preferate și să retrăiască acele momente speciale.

Utilizatorilor de MyRide le este ușor să realizeze imagini și să le partajeze pe rețelele de socializare, iar toate informațiile despre călătorie pot fi salvate în contul propriu al utilizatorului.

Distribuie: