Yamaha Tenere 700 și Tenere 700 Rally Edition 2023

Yamaha Tenere 700 și Tenere 700 Rally Edition 2023

Upgrade-uri de instrumente, conectivitate pentru smartphone și perfecționări ABS

De la lansarea sa în 2019, Ténéré 700 a înregistrat un succes remarcabil în întreaga Europă. Cu peste 40.000 de unități vândute, combinația specială a motorului CP2 de 690 cmc cu cuplu mare și a unui șasiu robust cu două destinații a reafirmat poziția Yamaha ca unul dintre cei mai importanți producători de motociclete Adventure - iar legendara Ténéré este din nou motocicleta definitivă pentru orice explorator și căutător de aventură.

Gama a fost consolidată și mai mult cu Ténéré 700 Rally Edition, care dispune de o serie de îmbunătățiri premium pentru cele mai dificile terenuri - iar recenta introducere a gamei lungi Ténéré 700 World Raid a oferit fiecărui motociclist posibilitatea de a merge și mai departe, dincolo de următorul orizont.

Potențialul incredibil al modelelor Ténéré 700 a fost demonstrat de pilotul de uzină și ambasadorul mărcii, Pol Tarrés, care a devenit primul care a pilotat o motocicletă cu 2 cilindri în Erzbergrodeo, depășind mulți piloți pe motociclete enduro ușoare.

Lui Pol i s-a alăturat câștigătorul Tunisia Desert Challenge, Alessandro Botturi, în echipa Ténéré World Raid Rally Team pentru Africa Eco Race din octombrie. Și, în timp ce echipa de curse a străbătut Africa, Nick Sanders a demonstrat încă o dată remarcabilul spirit de aventură, precum și performanțele, durabilitatea și fiabilitatea de top ale motocicletelor de aventură Yamaha, finalizând o nouă călătorie în jurul lumii pe Ténéré 700.

Pentru 2023, Ténéré 700 și Ténéré 700 Rally Edition dispun de o serie de îmbunătățiri și perfecționări importante care adaugă valoare pachetului general și le consolidează poziția de motociclete de aventură de top la nivel mondial. În plus, remarcabila Ténéré 700 devine mai accesibilă ca niciodată, cu introducerea versiunii de 35 kW pentru permisul de categorie A2*.

*Nu se aplică pentru Ténéré 700 Rally Edition

 

Afișaj TFT de 5 inch, stil World Raid

Atât Ténéré 700, cât și Ténéré 700 Rally Edition sunt echipate cu noi afișaje TFT de 5 inch. Acest tablou de bord de înaltă calitate dispune de două teme de ecran pentru a se potrivi diferitelor situații de condus.

Modul de ecran „Explorator” a fost concentrată asupra scării de turații, permițând pilotului să se concentreze pe menținerea cel mai puternic cuplu de ieșire, pentru performanțe eficiente în noroi. Ecranul „Stradă” are un aspect mai convențional, cu cadrane circulare în stil analogic. Ambele stiluri de ecrane au un design clar, cu pictograme și lumini de avertizare ușor de citit, care permit pilotului să rămână concentrat asupra drumului sau circuitului din fața sa.

 

Conectivitate pentru smartphone

Acum, piloții de Ténéré pot să păstreze și mai ușor legătura deoarece modelele pentru 2023 sunt echipate cu o unitate de control al comunicațiilor (CCU) care permite conectivitatea pentru smartphone. Pentru a activa conectivitatea, mai întâi pilotul trebuie să asocieze prin Bluetooth® smartphone-ul la motocicletă, folosind aplicația gratuită MyRide de la Yamaha. De îndată ce și-a asociat smartphone-ul, proprietarul poate vedea notificări despre apelurile, e-mailurile și mesajele text primite pe noul ecran TFT de 5" și poate monitoriza parametrii importanți ai motocicletei prin intermediul aplicației.

Dacă este configurat corespunzător, sistemul poate, de asemenea, să anunțe pilotul cu privire la orice problemă tehnică care poate fi detectată pe Ténéré și poate transmite o notificare prin e-mail către un dealer de motociclete sau către orice altă persoană de contact desemnată de pilot.

Aplicația MyRide oferă, de asemenea, multe alte funcții utile, inclusiv monitorizarea tuturor parametrilor cheie ai motocicletei, urmărirea traseului parcurs, precum și înregistrarea distanței parcurse, a accelerației, a vitezei maxime, a modificărilor de altitudine și multe altele. Datele pot fi partajate pe rețelele de socializare, comparate și discutate cu alți piloți Yamaha Adventure pe unele dintre numeroasele forumuri de internet și grupuri dedicate din rețelele sociale.

 

Moduri ABS îmbunătățite

Sistemul ABS al modelului anterior oferea posibilitatea de a alege între modurile Activat sau Dezactivat, iar pentru 2023 atât Ténéré 700, cât și Ténéré 700 Rally Edition sunt echipate cu un ABS îmbunătățit cu 3 moduri. Prezent deja pe modelul World Raid, acest sistem îmbunătățit permite pilotului să selecteze Complet activat; Roată față activat roată spate dezactivat și Complet dezactivat.

Sistemul Complet activat este obligatoriu pe stradă, Roată față activat roată spate dezactivat este proiectat pentru utilizarea la deplasare off-road moderată, unde aderență nu este constantă, în timp ce Complet dezactivat este adecvat pentru deplasări off-road extreme.

 

Pre-cablare pentru schimbător rapid de viteze

Ténéré 700 și Ténéré 700 Rally Edition sunt precablate pentru echiparea cu un sistem opțional de schimbare rapidă a vitezelor, disponibil acum ca accesoriu original Yamaha.

 

Manetă de frână față reproiectată, priză USB nouă, semnalizatoare cu LED

Pentru durabilitate îmbunătățită, maneta de frână față a fost reproiectată pentru a rezista la deteriorări accidentale în cazul în care motocicleta cade. Alte îmbunătățiri includ o priză USB nouă în locul designului anterior de 12 V, precum și semnalizatoare cu LED-uri.

 

Actualizări pentru Ténéré 700 și Ténéré 700 Rally Edition 2023

  • Disponibil și în versiunea de 35 kW**
  • Afișaj TFT de 5 inch cu două teme
  • Conectivitate pentru smartphone
  • ABS cu 3 moduri
  • Culori și grafici noi pentru  Ténéré 700 - Icon Blue și Tech Kamo
  • Priză USB
  • Semnalizatoare cu LED
  • Manetă de frână față cu design nou
  • Pre-cablare schimbător rapid de viteze

**Se aplică numai pentru Ténéré 700. Ténéré 700 Rally Edition poate fi comandată doar cu putere maximă, dar este omologată pentru conversie.

Culori

Pentru 2023, Ténéré 700 primește grafică actualizată și culori noi: Icon Blue și Tech Kamo.

Ténéré 700 Rally Edition va continua să fie disponibilă în culoarea Heritage White.   

Distribuie: