Ténéré 700 Extreme 2024 de la Yamaha

Ténéré 700 Extreme 2024 de la Yamaha

Yamaha își consolidează gama Adventure, de top în clasa sa

De la lansarea sa în 2019, Ténéré 700 a devenit unul dintre cele mai bine vândute modele ale Yamaha. Propulsată de remarcabilul motor Yamaha CP2 de 690 cmc cu cuplu ridicat și echipată cu un șasiu versatil, cu sisteme de suspensie premium, Ténéré este cea mai de succes motocicletă din categoria sa. 

Yamaha caută întotdeauna să ofere clienților o varietate de opțiuni, potrivite diverselor stiluri de viață și nevoi ale acestora. Astfel, pentru 2024, gama Adventure, lider în clasa sa, va fi consolidată și diversificată în continuare prin lansarea modelului Ténéré 700 Extreme.

 

Ténéré 700 Extreme – Performer necruțător pe terenuri accidentate

Numele motocicletei spune totul: este un performer necruțător pe teren accidentat, cu suspensie sa extinsă, cu cursă lungă, și o gamă largă de componente de șasiu speciale, concepute pentru a-i spori adaptabilitatea la orice teren – atribut în care constă esența sa.

Pentru o manevrabilitate off-road de vârf în clasa sa și agilitate pe terenuri dificile, Ténéré 700 Extreme dispune de sisteme de suspensii premium KYB complet reglabile, cu o cursă extinsă cu 20 mm în față și în spate (comparativ cu Ténéré 700). Pentru o suspensie față super-lină, furcile sunt tratate cu un înveliș Kashima durabil, care ajută la eliminarea frecare statică la viteze reduse – iar finisajul interior al furcii, de culoare aurie, evidențiază și el aspectul general de calitate a motocicletei. 

Suspensia KYB complet reglabilă poate fi configurată să funcționeze eficient pentru piloți cu staturi și stiluri de pilotaj diferite, ceea ce face din Ténéré 700 Extreme un performer extrem de serios. Destinat piloților experimentați de motocross sau enduro, care își doresc un plus de performanță pe cele mai dificile terenuri accidentate, acest model Ténéré de ultimă oră adaugă o nouă dimensiune incitantă categoriei Adventure.

Echipată din fabrică cu suport ușor, din titan, pentru picioare și cu o protecție pentru radiator și ghidaj de lanț din aluminiu, această motocicletă Adventure cu specificații înalte este pregătită să își dovedească calitățile într-o multitudine de condiții extreme. Ansamblul aripilor față este compus din două piese asortate: o apărătoare stil enduro, montată sus, și o secțiune inferioară separată, pentru protecție împotriva murdăriei și a reziduurilor – în timp ce șaua de raliu mai plată, dintr-o singură bucată, permite deplasarea rapidă și ușoară a greutății corpului.

Afișajul TFT vertical de 5 inch prezintă 3 teme separate, inclusiv un afișaj tip roadbook Rally Raid pentru o navigare eficientă în mijlocul pustietății. Alte caracteristici exclusive ale acestui nou membru al familiei Ténéré includ suporturile de competiție ușoare, din titan, pentru picioare, cu o suprafață mai mare cu 35% pentru reducerea presiunii asupra tălpilor bocancilor, și o gardă la sol mai mare cu 260 mm, pentru a face față celor mai ostile terenuri. 

 

Performanță dovedită pe pista de curse și durabilitate de top în clasa sa

Performanța remarcabilă pe teren accidentat a Ténéré a fost evidențiată de piloții de uzină ai Yamaha, Alessandro Botturi și Pol Tarrés, care și-au pilotat motocicletele spre victorie în cele mai dure curse de raliuri din lume. 

După ce au scris istorie la raliul TransAnatolia cu un podium 1-2 legendar, Tarrés și Botturi vor lansa Ténéré 700 Extreme 2024 în ultima etapă a campionatului italian Motorally Raid TT, care va avea loc la Olbia începând cu 20 octombrie.

Cu suspensia sa premium KYB cu cursă lungă, componentele de șasiu de înaltă calitate și afișajul TFT îmbunătățit, Ténéré 700 Extreme este o motocicletă extrem de capabilă, care poate purta piloții aventuroși prin sălbăticie și, mai departe, spre următorul orizont.

 

Ténéré 700 Extreme: Caracteristici esențiale

 • Furci față KYB de 43 mm complet reglabile, cu înveliș Kashima, cu cursă a roții de 230 mm (cu 20 mm mai lungă decât Ténéré 700)
 • Suspensie KYB spate cu preîncărcare, complet reglabilă, cu cursă a roții de 220 mm (cu 20 mm mai lungă decât Ténéré 700)
 • Gardă la sol de 260 mm (cu 20 mm mai mare decât Ténéré 700)
 • Afișaj TFT vertical de 5 inch, cu 3 teme, cu opțiune de ecran stil roadbook de Rally Raid
 • Grup de comutatoare stânga cu comutator de călătorie
 • Suporturi ușoare, din titan, cu aderență mare pentru picioare, cu o suprafață cu 35% mai mare
 • Șa plată dintr-o bucată, cu o înălțime de 910 mm datorită căptușelii suplimentare de 20 mm
 • Aripă față montată sus, în culori asortate
 • Protecție din plasă de aluminiu pentru radiator 
 • Ghidaj de lanț
 • Roți cu spițe aurii din aluminiu anodizat

 

Preţ şi disponibilitate

Modelul Ténéré 700 Extreme anul de fabricație 2024 va fi disponibil în întreaga Europă. Contactează distribuitorul național Yamaha pentru informații mai detaliate despre disponibilitatea și prețul la nivel local.

 

Culori

Ténéré 700 Extreme va fi disponibil în culoarea Icon Blue cu grafică dedicată.

Distribuie: