Aniversarea a 30 de ani de biciclete electrice Yamaha prin lansarea ediției speciale limitate MORO 07

Aniversarea a 30 de ani de biciclete electrice Yamaha prin lansarea ediției speciale limitate MORO 07

În 1993, mulți ani de cercetare și dezvoltare Yamaha au dat în cele din urmă roade, când compania a dezvăluit un nou tip de bicicletă cu sistemul inovator de asistență electrică (PAS). Cu un motor electric alimentat de o baterie și echipat cu un controler computerizat conectat la senzori de cuplu și de viteză, Yamaha PAS a fost prima bicicletă electrică de serie din lume. Destinat navetei și cumpărăturilor de pe piața japoneză, modelul original Yamaha PA26 a fost începutul unei noi ere în domeniul transportului cu emisii zero, care avea să declanșeze întreaga mișcare a bicicletelor electrice.

Yamaha: Pionierul bicicletelor electrice

Din 1993, Yamaha a fost pionier în dezvoltarea fiecărui aspect al motocicletelor electrice, inclusiv a unităților de propulsie, a tehnologiilor de control electronic, a bateriilor, a interfețelor și a designurilor de șasiu. În același timp cu producția de biciclete electrice complete pentru piața japoneză, Yamaha furnizează, de asemenea, din 2013, kituri de sisteme de biciclete electrice pentru principalii producători europeni de biciclete. 

În 2018, Yamaha și-a lansat gama de biciclete electrice pe piața globală începând din SUA și a intrat pe anumite piețe europene în 2022 cu trei modele noi: MORO 07 eMTB, bicicleta electrică pentru pietriș Wabash RT și bicicleta electrică urbană multifuncțională CrossCore RC. La treizeci de ani de când a produs prima bicicletă electrică din lume, Yamaha s-a impus ca unul dintre cele mai inovatoare branduri de pe această piață în plină expansiune, care transformă viața de zi cu zi a navetiștilor și adaugă o nouă dimensiune interesantă pentru bicicliștii sportivi și de agrement. 

Noul model exclusivist Factory Silver MORO 07 30th anniversary

Pentru a sărbători cea de-a 30-a aniversare a primei biciclete electrice de serie din lume, Yamaha anunță lansarea ediției speciale limitate MORO 07 în culoarea exclusivă Factory Silver.

Cadrul dublu inovator are un finisaj Factory Silver de înaltă calitate, care amintește de stilul modelelor de motocros YZ de la Yamaha, care câștigă campionate mondiale de jumătate de secol. La fel ca piloții de motocross, cei de MTB își forțează în mod constant limitele pe terenuri dificile, iar acest MORO 07 special se adresează clienților care apreciază tehnologia avansată a șasiului și a unității de propulsie Yamaha.

Accentele albastre de pe noul Factory Silver MORO 07 subliniază intersecția tehnologică dintre motocicletele de motocros YZ și acest eMTB premium, iar grafica dedicată evidențiază cea de-a 30-a aniversare a sistemului de asistență electrică de la Yamaha, care a lansat o nouă eră interesantă pentru fiecare biciclist.        

Yamaha MORO 07: Deplasare fără limite

Dezvoltat cu 30 de ani de experiență în proiectarea și fabricarea de biciclete electrice inovatoare, MORO 07 este modelul eMTB premium de la Yamaha. Inspirat de modelele de motocros Yamaha câștigătoare de mari premii, cadrul dublu unic adăpostește bateria și amortizorul, iar suspensia RockShox cu specificații înalte asigură o manevrabilitate sigură și receptivă pe toate tipurile de teren. Oferind cel mai bun raport cuplu-greutate, unitatea de propulsie compactă PW-X3 și șasiul ușor din aluminiu asigură o performanță lină și puternică pe cele mai dificile trasee montane.

Unitate de propulsie PW-X3 pentru putere instantanee

Dezvoltând 85 Nm și cântărind doar 2,75 kg, unitatea de propulsie PW-X3 din noua generație oferă un raport cuplu/masă remarcabil și furnizează o putere mare la o cadență ridicată pentru performanțe înalte pe pante abrupte și pe terenuri nisipoase sau noroioase.

Tehnologia Yamaha Zero Cadence asigură o livrare instantanee a puterii la cea mai mică apăsare a pedalelor - iar angrenajele și pinioanele special dezvoltate oferă o senzație ușoară și naturală la pedalarea cu peste 25 km/h.

Cadru dublu unic

Cadrul dublu unic, care dispune de două tuburi superioare și inferioare proiectate pentru a oferi un echilibru de rigiditate fin reglat, care oferă o manevrabilitate sigură, cu feedback precis pe suprafețe. 

Acest șasiu inovator a fost dezvoltat în mod holistic alături de unitatea de propulsie puternică și compactă PW-X3, permițând inginerilor Yamaha să obțină dimensiuni idealizate ale șasiului, cu o gardă la sol excelentă și un ampatament compact.

Echipamente premium

Dimensiunile fizice reduse ale unității de propulsie Yamaha PW-X3 au permis, de asemenea, proiectarea unui nou sistem inovator de suspensie spate cu o cursă de 150 mm, cu RockShox Super Deluxe Select + montat între cele două tuburi superioare. Furcile încărcătorului RockShox LYRIK SELECT oferă o cursă de 160 mm pentru o suspensie frontală sigură, iar anvelopele Maxxis de 27,5 x 2,6 inci oferă tracțiunea și flexibilitatea necesare pentru o pedalare eficientă, împreună cu un grad ridicat răspuns pe suprafețe. Frânele Magura MT5 oferă putere cu răspuns rapid, iar schimbătoarele de viteze Shimano XT 1 x 12 premium asigură o schimbare lină a vitezelor și o transmisie eficientă.

Interfață X cu conectivitate pentru smartphone

Interfața Yamaha X permite conectivitate pentru smartphone și oferă o zonă ordonată pe ghidon. Designul său minimalist, cu butoane ergonomice de asistare a modului și indicator de mod de asistare cu coduri de culoare, permite utilizatorului MORO 07 să se concentreze pe deplin asupra terenului din față.

Culoare nouă Factory Silver

Moro 07 este oferit în trei dimensiuni și este disponibil în noua ediție limitată Factory Silver.

Caracteristici tehnice MORO 07

 • Noua culoare Factory Silver, care sărbătorește 30 de ani de biciclete electrice Yamaha
 • eMTB Yamaha premium dezvoltat cu ADN-ul de curse Yamaha
 • Proiectat pentru a face față celor mai dure terenuri
 • Cadru dublu Yamaha
 • Unitate de propulsie PW-X3 compactă și ușoară
 • Cuplu 85 Nm pentru o experiență naturală „călătorie pură”
 • Tehnologie Yamaha Zero Cadence
 • 23,9 kg la dimensiunea M
 • Baterie litiu-ion de 500 Wh
 • Interfață Yamaha X cu conectivitate pentru smartphone
 • Suspensie RockShox, frâne Magura, propulsie Shimano și anvelope Maxxix

Distribuie: