Rafinamentul laturii întunecate: Noul MT-09 SP

Rafinamentul laturii întunecate: Noul MT-09 SP

Latura întunecată de nivel mai profund, cu specificații premium și caracteristici exclusive

Un deceniu de Revoluție MT

Cu zece ani în urmă, Yamaha a schimbat regulile jocului prin lansarea unei motociclete noi radicale, care a început revoluția Hyper Naked și a schimbat lumea motociclismului.

MT-09 cu trei cilindri era o motocicletă fără pereche. Deviind de la normele designului motocicletelor japoneze, acest nou model și-a găsit inspirația în sub-cultura urbană dinamică, plină de caracter a motocicletelor de pe străzile celor mai mari orașe din Japonia – Latura întunecată a Japoniei.

Rezultatul a fost o motocicletă îndrăzneață și incitantă, care a stimulat simțurile cu fiecare răsucire a accelerației, introducând o altă dimensiune a motociclismului și dând startul unei noi ere pentru Yamaha.  

De atunci, în Europa au fost vândute peste 385.000 de motociclete modelul MT, fiecare dintre ele inspirând piloții de motocicletă de toate vârstele cu performanțele lor antrenante cu cuplu ridicat și stilul agresiv, plin de personalitate.

 

Noul MT-09: mai elegant, mai pur, mai rafinat

MT-09 marchează cea de-a 10-a aniversare cu o caroserie nouă, concepută pentru a amplifica senzația legendară a accelerației cu cuplu fiabil a CP3.

Conceptul de stilizare din spatele MT-09 a fost întotdeauna cel al „frumuseții funcționale”, eliminând caracteristicile nenecesare și întruchipând abordarea „less is more”. Fiecare detaliu a fost luat din nou în considerare pentru a consolida agresivitatea pură a modelului MT-09 și pentru o experiență de pilotare cu maximum de interacțiune.

Iar pentru cei care doresc o experiență rafinată, supremă a Laturii întunecată a Japoniei, noul MT-09 SP duce și mai departe platforma deja excepțională a MT-09, cu specificații mai performante, inclusiv suspensii și frâne îmbunătățite, un aspect și finisaj exclusiviste, plus tehnologie și sisteme electronice orientate pe pistă.

 

Latura întunecată mai profundă: 2024 MT-09 SP

Setări YRC suplimentare, pentru pista de curse

Pentru 2024, MT-09 dispune de noi moduri Yamaha Ride Control (YRC), care permit piloților să maximizeze performanța motorului CP3 de 890 cmc prin selectarea caracteristicilor de putere a motorului și prin modificarea gradului de asistență din partea diferitelor sisteme de asistență electronică (sistemul de control al tracțiunii, sistemul de control al înclinării etc.).

Piloții pot alege între modurile SPORT, STREET și RAIN, cu opțiunea de a regla fin încă două setări personalizate.

MT-09 SP include, în mod exclusiv, adăugarea modurilor TRACK la setările YRC, permițând pilotului să personalizeze patru moduri suplimentare pentru a se potrivi unor scenarii de pistă, de exemplu, condițiilor specifice unui circuit sau unei piste.

Modurile TRACK individuale permit setări mai rafinate și specializate, inclusiv opțiunea de a alege între două setări de gestionare a frânelor motorului (Engine Brake Management, EBM) și posibilitatea de a modifica nivelul de control al frânelor (Brake Control, BC). În plus, piloții au și opțiunea de a dezactiva ABS-ul spate, pentru a îmbunătăți și mai mult performanța pe pistă.

Fiecare mod poate fi utilizat și setat direct din meniul de pe tabloul de bord sau utilizând aplicația gratuită MyRide de pe un smartphone înainte de a fi trimis către MT-09 SP, unde piloții pot trece fără efort de la un mod la celălalt, utilizând schimbătorul de viteze cu design nou.

Experiența de pilotare pe circuit este îmbunătățită și mai mult de o temă dedicată TRACK exclusivă a SP pentru noul afișaj TFT de 5 inch al MT-09 SP, care oferă informații precum un cronometru de tur de circuit și alte detalii specifice pistei.

 

Etriere Brembo Stylema

Specificațiile superioare ale MT-09 SP sunt proiectate să amplifice și mai mult performanța captivantă, atât pe șosea, cât și pe pistă.

Introducerea noilor etriere Brembo Stylema monobloc rafinează performanțele de frânare cu cea mai recentă tehnologie de la celebra firmă italiană.  

Etrierele „Stylema” au un piston mai subțire și o suprafață mai mică a plăcuțelor de frână, în comparație cu cele convenționale, sunt mai ușoare, mai rigide și oferă un control îmbunătățit al frânării. În plus, sunt adoptate pistoane cu diametru mai mare pentru forțe de frânare mai mari, ceea ce permite piloților modelului MT-09 SP să experimenteze un nou nivel de performanță în materie de frânare.

 

Suspensii premium complet reglabile

Suspensia premium exclusivă SP, pe față și pe spate, aduce manevrabilitate și precizie de nivel Supersport în clasa Hyper Naked.

Furcile KYB de 41 mm cu finisaj auriu și strat de acoperire DLC (carbon cu caracteristici asemănătoare diamantului) și amortizorul mono-șoc Öhlins au un raport de elasticitate al arcurilor mai mare, oferind o stabilitate remarcabilă în timpul unei deplasări mai energice și mai sportive. În plus, caracteristicile de amortizare au fost rafinate pentru a îmbunătăți confortul călătoriei.

Furcile KYB cu specificații superioare sunt complet reglabile pentru preîncărcare, revenire și amortizare în compresie, permițând piloților SP să își regleze fin configurarea pentru a se potrivi unei multitudini de situații diferite de pilotare.

Mono-șocul Öhlins completează pachetul de amortizoare premium al MT-09 SP, oferind posibilitatea de reglarea completă a amortizării la compresie și revenire, precum și echiparea cu un dispozitiv de reglare de la distanță a preîncărcării, pentru a permite schimbări rapide și ușoare.

 

Sistem Smart Key

Modelele SP de la Yamaha sunt renumite pentru avangarda în domeniul tehnologic, iar MT-09 SP devine primul Hyper Naked care dispune de sistemul Smart Key de la Yamaha.

Motorul este pornit prin apăsarea și rotirea comutatorului principal cu design nou, cu condiția ca cheia inteligentă să se afle la o distanță specificată, de exemplu, în buzunarul pilotului. Comutatorul nou mai dispune de o opțiune de blocare și deblocare pentru capacul rezervorului de combustibil, simplificând și mai mult experiența de pilotare prin capacitatea de a porni, dezactiva și re-alimenta prin intermediul unui comutator.

 

Culori „Icon Performance” exclusiviste, inspirate de R1M

Pentru a sublinia atenția acordată pistelor de curse, MT-09 SP dispune de simbolul exclusivist argintiu, negru și albastru Icon Performance al Yamaha Racing pe rezervor și pe admisiile de aer, pentru a oferi un aspect și mai agresiv și mai exclusivist. Coloritul inspirat de Supersport întăresc caracterul sportiv al MT-09 SP și evidențiază legăturile tehnologice strânse cu R1M - cea mai avansată serie de înaltă performanță construită vreodată de Yamaha.

Finisajul premium de înaltă calitate este exemplificat de către brațul oscilant elegant, din aluminiu periat, deținut exclusiv de MT-09 SP.

 

Caracteristici specifice pentru SP

 • Culori inspirate de R1M și finisaj premium
 • Patru moduri personalizabile Yamaha TRACK de control al deplasării
 • Temă exclusivă TRACK a afișajului pentru noul tablou de bord TFT de 5" full colour
 • Etriere premium Brembo Stylema
 • Furci față KYB aurii de 41 mm, complet reglabile, cu strat de acoperire DLC
 • Amortizor spate Öhlins complet reglabil
 • Sistem Smart Key
 • Braț oscilant din aluminiu șlefuit

 

Caracteristici tehnice MT-09 2024

 • Aspect mai elegant și mai compact, inclusiv far bifuncțional cu LED reproiectat
 • Noul ecran TFT color de 5" cu conectivitate și navigație pentru smartphone
 • Experiență de pilotare personalizabilă prin intermediul sistemului Yamaha de control al deplasării (YRC)
 • Modificarea setărilor YRC prin intermediul smartphone-ului, cu aplicația MyRide
 • Poziție modificată a ghidonului și a suportului pentru picioare, pentru o experiență de pilotare cu maximum de interacțiune
 • Unitate de șa nouă, separată
 • Rezervor de combustibil nou, cu formă distinctă
 • Grilă cu amplificare acustică
 • Cel mai nou motor CP3 DOHC de 890 cmc, cu trei cilindri și patru supape, răcit cu lichid, Euro 5+
 • IMU pe șase axe cu o suită cuprinzătoare de sisteme de asistență pentru pilot, care includ acum un regulator de alunecare spate (BSR); BSR se dezactivează automat în modul TRACK.
 • Regulator de viteză
 • Cilindru principal radial Brembo nou
 • Schimbător rapid din generația a treia
 • Noi pneuri Bridgestone Battlax Hypersport S23 M
 • Șasiu ușor din aluminiu CF, turnat sub presiune
 • Manete de frână și de ambreiaj reglabile

 

Culori, disponibilitate și prețuri

Noua MT-09 SP, precum și varianta sa de 35 kW, vor fi disponibile în culoarea exclusivistă Icon Performance.

Datele de livrare către dealerii europeni și prețurile variază în funcție de regiune, astfel încât te rugăm să contactezi distribuitorul național Yamaha pentru informații complete.

 

Creați-vă propria MT cu noile accesorii modulare originale Yamaha

O nouă gamă de accesorii modulare versatile originale Yamaha le va permite piloților să își personalizeze MT-09 SP cu o structură dedicată cu montare multiplă, cu pornire și pornire facile ce oferă libertate de alegere a accesoriilor în funcție de situația de pilotare. Gama de accesorii va aduce funcționalitate suplimentară, precum și posibilitatea de a regla fin MT-09 SP pentru un aspect sau un stil anume.

Noua gamă de accesorii modulare pentru MT-09 SP va include următoarele caracteristici noi:

 • bază pentru montare multiplă,
 • protecție vânt,
 • ecran de mijloc
 • vizor din aluminiu,
 • bază capăt ghidon,
 • apărători pentru încheieturi,

Întruchipează Latura întunecată a Japoniei cu îmbrăcămintea și echipamentele de pilotaj MT

Piloții MT-09 SP pot îmbrățișa pe deplin Latura întunecată a Japoniei cu gama dedicată de îmbrăcăminte și echipamente de pilotaj MT.

Gama extinsă include o selecție de hanorace, tricouri, căciuli și o gamă de echipamente de pilotaj aprobate în CE, colecția evoluând constant, adăugându-se produse noi pe tot parcursul anului.

Distribuie: