O noua editie speciala Arai RX-7V, Michael Van der Mark Replica

O noua editie speciala Arai RX-7V, Michael Van der Mark Replica

Este cunoscut faptul ca Arai nu produce casti moto in mod special pentru pilotii de curse, aceleasi modele pe care le poarta sportivii putandu-se cumpara si de rafturile noastre. Iar Micheal Van der Mark este unul dintre cei mai populari piloti Yamaha, bucurandu-se de multi fani in intreaga lume, cel mai probabil datorita stilului sau hotarat si direct de pilotaj. Desigur, fanii din tara sa natala, Olanda, sunt cei mai entuziasti, si acesta este motivul pentru care ei s-au bucurat in acest weekend, la un targ de profil organizat in apropiere de Amsterdam, de lansarea castii moto Arai RX-7V MVDM Replica, prima casca de acest gen de care sportivul olandez se bucura. De la eveniment nu au lipsit sesiunea de autografe, camionul de asistenta Arai, existand si o transmisie live pe Facebook. De designul castii Arai s-a ocupat studioul spaniol MK Art, asa cum era de asteptat RX-7V MVDM Replica “bucurandu-se” de mult portocaliu, culoarea preferata a olandezilor, pe un fundal negru mat si cu tuse de verde, alaturi de initialele pilotului, pe partea posterioara a castii, in culorile steagului olandez.

 

Modelul RX-7V reprezinta practic o culme a know-how-ului Arai in domeniul tehnologiei castilor. Carcasa exterioara ce utilizeaza noua rasina PB-SNC² (aceasta permite o economie de greutate de 30 de grame, creste adeziunea intre fibre si sporeste gradul de rezistenta al calotei) revolutionarul sistem de vizor Variable Axis System, plasat sub linia de test a castii si o arie mult mai neteda in zona tamplelor, fac din RX-7V un reper pe segmentul castilor moto premium. Captuseala antimicrobiana cu o rama subtiata, canelele de aerisire, difuzorul, toate acestea se bucura de atentia pentru detaliu specifica Arai, producatorul japonez, continuand, in baza experientei, sa imbunatateasca forma castilor, dupa principiul „glancing off”. Capacitatea castii moto Arai RX-7V de a „aluneca” este remarcabila, Arai apropiindu-se din ce in mai mult de forma ideala a unei casti moto.

Conducta superioara de aerisire ofera o ventilatie cu 11% imbunatatita, cu butoane de deschidere mai mai mari si mai usor de manuit. Aerul este apoi ghidat din zona ochilor catre canalelr laterale, iar difuzorul cu 20% mai lung imbunatateste aerodinamica. Porturile de admisie a aerului sunt cu 19% mai mari, lucreaza impreuna cu micile eleroane pentru a imbunatati stabilitatea, in timp ce copertina din zona barbiei blocheaza curentul direct de aer, extragand in schimb aerul din zona maxilarului.

In ceea ce priveste interiorul, totul se leaga aici de materiale: mai subtiri, cu puncte de conexiune intre rama ce sustine captuseala reproiectate, ansamblul devenind si mai „fin” la atingere, insa fara a-si pierde din capacitatea de a rezista la socuri. Exista zone de jonctiune ce pot ceda deliberat sub stres, pentru a permite carcasei sa realizeze managementul energiei impactului.

Dual Motors este importator oficial Arai in Romania.

Imagini

Distribuie: