Cateva lucruri importante despre castile Arai: absorbtie a impactului sau alunecare peste obstacole?

Cateva lucruri importante despre castile Arai: absorbtie a impactului sau alunecare peste obstacole?

Ne vom permite sa incepem direct cu concluzia si vom spune ca in cazul castilor Arai, raspunsul, studiat vreme de decenii este: ambele! De ce considera pasionatii japonezi ca lucrurile stau chiar asa? Ei bine, fundamentul castilor este absorbtia energiei impactului, dar, problema este faptul ca exista o cantitate limitata de energie pe care o casca o poate absorbi. Iar asta se intampla indiferent de brandul castii! Iar scenariile care se intampla in lumea reala, nu e o surpriza, pot depasi cu mult conditiile de laborator.

Arai s-a gandit insa sa minimalizeze energia impactului cu care se poate confrunta o casca. O casca rotunda, puternica si cu o suprafata neteda poate dipsersa o parte din energia impactului, protejand astfel capul pilotului, iar acest management al impactului este numit de Arai “glancing off”. Iar cand vine vorba de o situatie reala, “absorbtia” si “alunecarea” lucreaza mana in mana. Desigur, cu cat mai mare este energia impactului, cu atat mai importanta devine capacitatea castii de a alunecarea si de a o risipi.

Desigur, spun cei de la Arai, nu exista o bagheta magica pentru a creste capacitatea unei casti de a aluneca, in schimb, este stiut faptul ca abordarea acestui producator este cea a castigurilor marginale, care au marele dar de a se acumula in timp, imbunatatind radical un produs. Chiar daca din afara aceasta abordare nu este una spectaculoasa si poate este mai putin vizibila, castigurile in termini de protectie fac diferenta pe care un motociclist sau o motociclista responsabil(a) si informat(a) o constientizeaza.

Dual Motors este importatorul castilor Arai in Romania. Te aseptam la noi in magazin pentru o discutie pe tema protectiei oferite de castile Arai!.

Imagini

Distribuie: