Noua WR250F: cea mai puternica motocicleta din clasa E1 construita vreodata de Yamaha!

Noua WR250F: cea mai puternica motocicleta din clasa E1 construita vreodata de Yamaha!

Yamaha WR250F este o motocicleta iubita de multi enduristi de toate nivelurile, de la cei care prefera o plimbare mai usoara pe forestiere, pana la amatorii de provocari in cele mai dificile terenuri. Asa ca, putem sa va dam o veste buna: pentru 2020, WR250F a devenit mai rapida, mai puternica dar si mai usoara, bazandu-se puternic pe crosserul YZ250F. Aceasta inseamna un cilindru orientat posterior, cadru bilateral din aluminiu si suspensii de top, dar si un aspect mai agresiv.  

Trecand la detalii, trebuie mentionat ca raportul de compresie ajunge la 13.8:1, ceea ce, impreuna cu optimizarea functionarii supapelor de evacuare si instalarea de noi scaune pentru supapele de admisie a imbunatatit functionarea motorului la turatii joase si mijlocii, ceea ce poate doar sa-i incante pe riderii care concureaza la categoria E1. Vechiul injector cu zece orificii a fost inlocuit cu unul cu 12 orificii, tot nou fiind si noul corp de acceleratie de 44 mm Mikuni, traseul de admisie fiind optimizat. Arborele de echilibrare a fost si el reproiectat, toate aceste modificari crescand puterea la toate turatiile si facand practic din noua WR250F cea mai competitiva motocicleta de enduro de 250 cmc in patru timpi construita vreodata de Yamaha.

Amplasat foarte aproape de centrul de greutate al motocicletei, noul starter are un diametru de doar 50 mm, fiind gata sa furnizeze 390W, care scapa pilotul de efortul de a porni motorul la pedala. Ambreiajul, componenta atat de abuzata pe motoarele de enduro a fost optimizat pentru a rezista abuzurilor, oferind perfomante consistente pentru perioade lungi petrecute in teren solicitant. Nu trebuie sa ignoram nici racirea motorului, filtrul de aer putandu-se schimba usor, fara scule. In ceea ce priveste „interactiunea” cu motocicleta, pilotul are la dispozitie Yamaha Power Tuner app, putand alege intre trei harti de aprindere, dar si 16 valori pentru injectia de benzina,valorile fiind afisate pe o harta 3D. Pentru utilizarea efectiva, dupa presetare, printr-un switch de pe ghidon, pilotul poate alege intre doua moduri de functionare a motorului.

Noul cadru ofera o crestere cu 15% a rigiditatii generale a sasiului, ceea ce se traduce printr-o senzatie de echilibru si de lejeritate in pilotaj, cu un feedback excelent in ceea ce priveste suprafata de rulare. Iar in ceea ce priveste suspensiile folosite de Yamaha, acestea sunt privite ca printre cele mai bune sau chiar cele mai bune din lumea enduristica! WR250F este echipata cu furca AOS – cu separare intre aer si ulei (air oil separate), cu setari specifice pentru enduro, acolo unde vitezele dar si terenul variaza atat de mult. Cu tuburi cu un 1 mm mai late decat modelul precedent, asadar 25 mm si cu un influx crescut de ulei, unitatea KYB tine contactul cu solul, iar un arc nou in valva pentru viteza mijlocie raspunde celei mai mici miscari de ulei pentru a imbunatati caracteristica de functionare la viteze mici. Prinderile axului fata sunt mai rigide, eliminandu-se flexibilitatea si crescand senzatia de tractiune, stabilitate si manevrabilitate. Pe spate, amortizorul este mai usor cu 350 de grame, chiar daca a crescut cu 30 cc capacitatea rezervorului.Creste si capacitatea rezervorului de benzina, cu 0,5 L, acesta ajungand la 7.9 L, acesta fiind extins catre cadru, imbunatatindu-se astfel ergonomia generala a motocicletei si echilibrul acesteia. Nu in ultimul rand, gratie noii aripi spate, a plasticelor laterale, motocicleta arata mai „fioros”, grafica fiind rezistenta la uzura, fiind „turnata” pe acestea. Carcasa farului a fost si ea coborata, scutul motor este si mai rezistent, protejand carterele, cadrul, pompa de apa si furtunurile, disparand colierul si cablul vitezometrului.

Noua Yamaha WR250F va fi disponibila incepand cu luna octombrie 2019, alaturi de intreaga gama  GYTR® Performance Products. Dual Motors este dealerul Yamaha numarul 1 in Romania si te asteapta cu o expertiza generoasa castigata in curse de motocross si enduro, in saua motocicletelor Yamaha!

Distribuie: