Yamaha MT-03, 2020: Rien ne va plus!

Yamaha MT-03, 2020: Rien ne va plus!

Yamaha a dezvoltat rapid segmentul Hyper Naked, ajungand sa ofere motociclete cu capacitati intre 125 si 1.000 cmc, perfecte pentru cei care cauta noi modalitati de exprimare pe doua roti motorizate. Aceasta explica de ce in Europa, in ultimii sase ani s-au vandut peste 241.000 de unitati din gama MT. Universul hyper naked este intr-o continua expansiune pentru Yamaha, iar acest lucru devine evident si prin lansarea noii MT-03, care se bucura de un nou aspect, mult mai agresiv si beneficiaza de noi tehnologii, dar si de o crestere a performantelor.

 

Yamaha MT-03 este alegerea naturala pentru cei sau cele care doresc sa intre in familia MT. Motorul cu doi cilindri, care impartaseste acelasi ADN cu propulsorul de 847 cmc, este cel mai avansat din clasa sa, suspensia este de inalta clasa, la fel ca si manevrabilitatea. Practic noua MT-03 este cea mai atractiva varianta pentru cei sau cele care isi doresc prima motocicleta „full-size”. Design-ul puternic concentrat in jurul propulsorului imprima motocicletei un look de animal de prada, imposibil de gasit altundeva, la aceeasi cilindree. Noul rezervor de 14 litri, incadrat de prize de aer agresive, accentueaza impresia de „mass-forward design”, dar intareste si legatura cu puternica familie MT. Iar aceasta devine foarte clar, daca ne uitam la farul cu „doi ochi” care privesc amenintator concurenta, luminile LED, cu o pozitionare joasa sub ghidon fiind gata sa taie intunericul.

 

Revenind la propulsor, cei doi cilindri din DiASil ofera o caracteristica de putere si cuplu mult mai sofisticata comparativ cu monocilindrii, disipeaza excelent caldura si minimalizeaza pierderile de putere. Pistoanele sunt forjate, cu tije tratate prin carburizare si au un excelent raspuns la acceleratie, in conditiile in care vibratiile sunt reduse. Una dintre cele mai importante imbunatatiri pentru 2020 este instalarea unei noi furci de 37 mm, upside down, cu specificatii de top, extrem de consistenta ca reactii si feedback, indiferent ca este vorba despre accelerari, franari sau viraje. Cu greu vei gasi un astfel de comportament in clasa A2! Iar aceasta nu este totul! Bascula prelungita, un concept introdus pentru prima data de Yamaha pe YZF-R1, se intalneste si pe noua MT-03. Cu un punct de pivotare apropiat de centrul de greutate al motocicletei si o lungime de 573 mm, bascula asimetrica reduce variatiile de unghi intre motocicleta si sosea, oferind un mai bun control in timpul pilotajului, caracteristica imbunatatita si de noile setari ale amortizorului spate. Cadrul tip diamant din tuburi de otel, cu motorul ca element sub stres al sasiului are si el un puternic cuvant de spus in ceea ce priveste manevrabilitatea de top a noii MT-03. Sectiunea centrala a motocicletei este supla, ceea ce imprima o pozitie speciala pilotului, ergonomica, usor de modificat, dar si o impresie speciala de simbioza cu motocicleta! Bordul este unul LCD, cu display negativ si un design multifunctional, usor de operat, intregind impresia premium pe care o lasa aceasta motocicleta ce nu ezita sa dovedeasca asadar ca este una dintre cele sofisticate modele din categoria A2!

 

Noua Yamaha MT-03, model 2020 va deveni disponibila prin Dual Motors, dealerul Yamaha nr. 1 in Romania in luna decembrie a acestui an.

Distribuie: